Spania introduce “venitul de bază universal”


Sper ca nu asteptati de la guvernul lui Iohannis o masura similara…la noi daca e posibil sa ne ia si nu sa ne dea.

Spania plănuiește să introducă un venit de bază universal (UBI) “cât de repede se poate” pentru a reduce impactul epidemiei de coronavirus.

spania Prima țară europeană care introduce venitul de bază universalNadia Calvino, ministru al Economiei și vicepremier, a declarat pentru televiziunea spaniolă La Sexta că decizia are ca scop sprijinirea familiilor pe durata pandemiei, dar că este o ambiție a guvernului ca acest venit de bază universal să devină “un instrument permanent”. Dacă acest sistem va fi implementat cu succes, Spania va deveni prima țară din Europa care va distribui aceste plăți la nivelul întregii populații, pe termen lung. Spania este a doua cea mai lovită țară de pandemie din lume, cu peste 135.000 de cazuri diagnosticate și peste 13.000 de morți. Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat în weekend că restricțiile ar putea rămâne în vigoare cel puțin până pe 26 aprilie. Venitul de bază universal (UBI) este o plată regulată făcută de stat fiecărui cetățean. Suma de bani primită de oameni diferă în funcție de factori demografici, precum vârsta. Cu excepția Iranului, care a introdus venitul de bază universal în 2011, majoritatea țărilor care au testat acest sistem au făcut-o doar pe grupuri mici de oameni sau într-un interval limitat. Cel mai amplu proces de testare a fost desfășurat de Finlanda și a durat aproape doi ani de zile. Încheiat în februarie 2019, acesta a prevăzut ca fiecare șomer finlandez să primească o plată lunară de 560 de euro. Cercetătorii care au desfășurat acest experiment au descoperit că beneficiarii au devenit mai sănătoși și mai fericiți, însă ajutorul nu i-a stimulat să caute mai intens un loc de muncă.

https://www.national.ro/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Spania introduce “venitul de bază universal”

  1. Marian zice:

    VORBE , VORBE , VORBE sau , daca place mai mult : PALABRAS , PALABRAS , PALABRAS !! Mai romaneste spus … PALAVRE , PALAVRE , PALAVRE !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.