Răscoala țiganilor: ”Dă-ne de mâncare sau îți luăm gâtul!”


Incidentele din comuna brașoveană Teliu, în care țiganii l-au amenințat cu moartea pe primar dacă nu le dă de mâncare, sunt doar începutul. Bomba socială a comunităților de romi întorși din țările europene a început deja să explodeze, iar autoritățile nu sunt nici pe departe pregătite să o dezamorseze.

tigani 1 Răscoala țiganilor: ”Dă ne de mâncare sau îți luăm gâtul!”

Violențele din Teliu s-ar putea extinde în toată țara

Oamenii de afaceri din Brașov au sărit să-l ajute pe primarul din Teliu și i-au trimis alimente ca să potolească furia țiganilor din comună, care îl amenințau cu moartea. Primarul Dorinel Blendica, om cu două facultăți, pilot –instructor de zbor, locotenent colonel și căpitan comandor, este, de bună seamă, cunoscut în județ, însă pericolul nu a trecut deloc. Chiar dacă în comună au apărut mai multe patrule de polițiști și jandarmi, foamea țiganilor nu poate fi potolită cu forța. ”Mi-au spus că, dacă în termenul cel mai scurt nu le asigur alimente, ei, pentru copiii lor, vor face moarte de om. Acum i-am calmat cât de cât. Au sărit să mă ajute tot felul de oameni de afaceri din Brașov, care mi-au trimis cartofi, pâine, carne congelată, sunt și câteva magazine în comună care vor să mă ajute cu făină, cu mălai, cu diferite produse. Unde sunt comunități de romi, fenomenele de acest gen vor lua amploare, pentru că acum au rămas chiar fără nicio sursă de venit, mulți dintre ei mai lucrau unii zilieri, alții pe la anumite firme. Acum, dacă totul s-a închis, în condițiile în care toți au de la 5 copii în sus, nu mai au bani și au început să urle, că din ce mai cumpără de mâncare, că nu au, că să le dea Primăria. Noi nu avem nicio bază legală deocamdată să asigurăm pachete pentru aceste familii defavorizate. Și la ajutorul social sunt niște documente, niște grile în care, dacă nu te încadrezi, nu poți beneficia. Mai sunt și cei care s-au întors din afara țării, pentru că am avut aproape 100 de romi care au fost plecați în Spania, Germania, Olanda, Anglia, dintre care vreo 50 chiar au mers la muncă în Germania în agricultură, la recoltat de legume-fructe. Câteva zeci de familii de romi o duceau bine, dar acum s-au întors la zile negre, cum se zice. Am avut însă și romi angajați, pentru că aveam în zonă unități industriale care aveau nevoie de forță de muncă necalificată, dar s-au închis toate. Trebuie spus că mulți romi din comună beneficiază de ajutor social, iar o familie de romi primește peste 1.500 de lei pe lună, pentru că are mulți copii”, ne-a declarat primarul comunei Teliu, Dorinel Blendica.

Magazinele din zonă, în pericol

Țiganii din Teliu au amenințat că, dacă nu vor primi de mâncare de la Primărie, vor începe să spargă magazinele din zonă. ”Acum am vorbit cu prefectul (n.r.ieri) și cu șeful Poliției Județene Brașov, au fost aici, la mine, și am stabilit niște soluții. O să convoc Comitetul Local pentru Situații de Urgență, să încercăm să facem o rectificare de buget și cu cei de la Biroul Social să facem niște liste, în funcție de priorități, cu familii care nu au niciun fel de venit și au de la 5-6 copii în sus și să începem să-i ajutăm cu tot felul de pachete cu mâncare, dar nu știu cât o să putem, că nici cu asta nu ne putem întinde prea mult timp. Șeful Poliției Județene m-a asigurat că o să trimită cât mai multe echipaje de poliție și jandarmerie pentru a restabili ordinea. Și asta pentru că romii au amenințat că, dacă nu le dăm de mâncare o să înceapă să spargă magazine, o să vină la Primărie să spargă geamurile.  Prefectul mi-a zis că nu are cum să mă ajute și mi-a sugerat să facem acest Comitet Local pentru Situații de Urgență, să stabilim o anumită sumă pentru aceste familii, să o luăm din bugetul nostru și apoi, la toamnă, probabil ne vor da banii de la Guvern. Eu acum trebuie să renunț la investiții, care erau și ele importante, ca să pot să asigur bani pentru acești oameni. Nici nu știu de unde am putea lua, pentru că nu pot să mă ating de banii pentru investițiile pe bani europeni, unde trebuie să pun cofinanțarea de 20%. Pentru început ne-ar trebui cam 20.000 de lei ca să le facem romilor pachete cu strictul necesar. Vom face anchete sociale. Avem, în total, 500 de familii, cu foarte mulți copii, aproape ne depășesc pe noi, românii și maghiarii la un loc. Noi suntem undeva la 2.300 de români și maghiari și ei sunt aproape 2.000. Noi monitorizăm nașterile și anul trecut s-au născut 3 români, 2 maghiari și 70 de romi. Vă dați seama la nivelul țării ce se întâmplă, pentru că aceasta este ponderea de nașteri. Oricum n-o să pot să le dau pachete la mai mult de un sfert dintre romi, care se încadrează în ancheta socială. Și vă dați seama că o să vină și ceilalți pe capul meu și o să mă amenințe. Acum am forțe de ordine, că mi-au trimis patrule de jandarmi și poliție, armata cu blindatele, mascații, mi-a lăsat numărul de telefon șeful Poliției Județene Brașov, dacă am probleme, să-l sun urgent”, ne-a mai precizat Dorinel Blendica, primarul comunei Teliu, din Brașov.

https://www.national.ro/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA (alogeni). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Răscoala țiganilor: ”Dă-ne de mâncare sau îți luăm gâtul!”

 1. eminescu mihai zice:

  Acum culegeti ce ati semanat ,dle primar.De 30 de ani bine sfatuiti de Europa corecta politic toata clasa politica si administratia acestei tari scarpinati in crestet aceasta etnie,i-ati cedat pana si numele tarii noastre ,ati pus-o in capul mesei si ati invatat-o ca munca e doar pentru etnia romana ,ei doar trebuie sa se inmulteasca si sa voteze asa cum li se spune.Sunt convins ca multi dintre cei care va cer mancarea pe moca au vile cu nspe turnulete si 3-4 masini de lux pe batatura.Basca permise de conducere oferite cadou la ordin de catre generoasa noastra Politie Rutiera celor din aceeasi etnie care nici macar nu stiu unde se afla scoala,necum sa mai fi invatat in ea.Lasati o grea mostenire copiilor dvs care sunt sigur care vor prelua primaria dupa ce dvs va veti retrage dupa principiul „Copiii politicienilor de azi vor conduce copiii nostril”.Mai bine sfatuiti-va copii sa se apuce de alt ceva,sa nu pateasca ceva precum boierii de la 1907.O zi frumoasa sa aveti.

  Apreciază

  • citadela zice:

   Mai bine le spun copiilor sa lase vrajeala, si sa dea drumul la banii primiti din UE de la astia cu M(Macrou si Merkelita) pentru minoritati
   In plus exista si proiecte europene de HRANIRE A OAMENILOR intr-un cadru cit de cit civilizat:
   Bucatarii ambulante de urgenta
   Supa saracului
   Mesele asistatilor sociali
   Toate aceste initiative se califica pentru fonduri europene, nu numai cele clasice de agricultura la care s-au spurcat toti!.

   Ce sa spun…. , ei una doua , hai-da-de sa bagam jandarmii si blindatele sa-i aparam lovelele primarului si a politicienilor

   Pune-ti mina si dati de mincare oamenilor, minoritatilor, asta este, si ei fac parte din popor!
   La fel cum toate tarile europene i-au hranit timp de 30 de ani acum a venit si rindul Romaniei sa-i hraneasca. Ce sa-i faci, asta este!

   Apreciază

 2. A.D. zice:

  Sper că v-a plăcut filmul. Acum vedeți ce înseamnă civilizație occidentală: nemții au scos și artă din această problemă, au făcut și film!

  Ca și în cazul altor mari civilizații occidentale (încă și mai faimoase), nici ei nu reușesc să traducă în filmele lor pasajele în care vorbesc „barbarii” (deși la final le mulțumesc pentru cooperare).

  Una peste alta, e bine: pe la minutul 32:02 ne-au băgat și pe noi (România) în seamă, distribuindu-ne în rolul „Afganistanul Uniunii Europene”, filmat (prin 2014, când s-aregea KWI) într-un cartier sărac din Baia Mare! Vecinii noștri de pe-acolo au ieșit mai bine, ei interpretând czardas-ul de închidere la 1:23:20, operă a unui … frate de-al nostru „roman”.

  Puteți posta scena de la 32:02 pe portalul lui KWI. Ne-a băgat, iar și iar, în Europa.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.