Incendiu puternic la fabrica Timber Group Sebeş, fosta Holzindustrie Schweighofer


VIDEO Incendiu puternic la fabrica Timber Group Sebeş, fosta Holzindustrie Schweighofer

Un nou incendiu a izbucnit duminică, 12 aprilie 2020, la o bandă transportatoare dintre HS Timber Group din Sebeş, fosta Holzindustrie Schweighofer şi Kronospan.

UPDATE 14.05. La peste 2 ore de la izbucnirea incendiului, pompierii se luptă încă cu flăcările. ”Forţele de Intervenţie lucrează în continuare pentru localizarea incendiului şi pentru a stopa propagarea acestuia la depozitul de rumeguş”, a transmis ISU Alba. La locul intervenţiei s-a deplasat şi prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu.

UPDATE 12.40 ”Din primele informaţii pe care le avem, o bandă transportoare de la fabrica HS Timber din Sebeş, fosta Holzindustrie, care transportă rumeguş spre Kronospan, a luat foc. Pompierii, reprezentanţii SVSU Sebeş şi ai Poliţiei Locale aflaţi la faţa locului au transmis că nu sunt riscuri majore. Cu siguranţă, Primăria Municipiului Sebeş va lua atitudine şi va solicita o atenţie sporită din partea instituţiilor de mediu”, a transmis primarul Dorin Nistor.

UPDATE 12.30 Cele două mari societăţi din Sebeş, HS Timber Group şi Kronospan, funcţionează una lângă alta. Holzindustrie furnizează către Kronospan printr-o bandă transporatoare de mare capacitate rumeguşul rezultat din procesul de explotare primară a lemnului. Kronospan foloseşte rumeguşul la fabricarea plăcilor stratificate din lemn, PAL şi MDF.

UPDATE 12.10 Potrivit ISU Alba incendiul se manifestă cu flacara deschisa la nivelul benzii transportoare dintre Kronospan si HS Timber. Actioneaza în cooperare 6 autospeciale de stingere aparţinând: Garzii de Intervenţie Sebes, Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia, Serviciului Privat pentru Situatii de Urgenţă Kronospan, Serviciulului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sebeş, Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă HS TIMBER.

Ştirea iniţială: Un incendiu a izbucnit duminică, în jurul orei 11:40, la HS Timber Group din Sebeş (Holzindustrie Schweighofer). Potrivit ISU Alba, Garda de intervenţie Sebeş intervine pentru lichidarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o bandă transportatoare la HS Timber Group.     Sunt alocate trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară şi o ambulanţă SMURD.

https://adevarul.ro/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(la zi). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.