EXCLUSIV Statul pierde controlul. Țiganii atacă forțele de ordine (VIDEO)


Polițiștii și jandarmii au început să fie atacați de țiganii pe care îi prind la furat. Mai grav este că forțele de ordine se lasă scuipate, înjurate și bătute și nu au niciun fel de reacție, sporind și mai mult teroarea celorlalți cetățeni, care nu se mai simt deloc în siguranță.

cior EXCLUSIV Statul pierde controlul. Țiganii atacă forțele de ordine (VIDEO)

Polițiștii și jandarmii, bătuți de țiganii din comuna Teliu

Foamea și restricțiile de circulație severe impuse de starea de urgență i-au făcut pe țigani să nu se mai teamă nici de polițiști și nici de jandarmi. În comuna brașoveană Teliu, unde au avut loc săptămâna trecută revolte ale țiganilor înfometați, cetățenii acestei etnii au trecut la furat chiar sub nasul polițiștilor. Când au fost prinși în flagrant, țiganii i-au luat la bătaie pe jandarmi și le-au distrus mașina, reușind chiar să și fugă de la locul faptei. ”Aseară (luni n.r.) jandarmii au prins cinci romi care au furat dintr-o zonă industrială, aflată, din păcate, chiar pe graniță cu cartierul acestei comunități. Au sărit gardul prin spate și jandarmii i-au prins chiar când săreau gardul înapoi cu țevile furate. Jandarmii au vrut să-i imobilizeze, dar romii erau înarmați cu bâte, răngi și topoare, au început să dea în jandarmi, le-au spart mașina, le-au făcut-o zob și apoi au fugit. Jandarmii și polițiștii au reușit să prindă trei dintre hoți, dar pe ceilalți doi încă îi caută prin cartier. A venit acum aproape toată poliția și toți jandarmii din județ. Cartierul este gard în gard cu zona industrială, unde sunt mai multe făbricuțe care acum și-au suspendat activitatea. Vă dați seama, dacă au mers la furat în condițiile în care peste 20 de polițiști și jandarmi patrulează zi și noapte prin comună, cum se simt ceilalți cetățeni din comună. Românii și maghiarii din comuna Teliu sunt efectiv terorizați, mai ales că mulți locuiesc chiar la graniță cu cartierul de romi. Romii au început să le fure animalele din ogradă și tot ce este de mâncat. Acum câteva zile i-a furat unui român trei miei din curte, cu toată poliția care este acum în zonă. A sărit gardul, a luat mieii și a fugit. Și asta este doar începutul, nici nu vreau să mă gândesc ce va fi de acum încolo, mai ales că s-a prelungit starea de urgență.”, ne-a declarat Dorinel Blendica, primarul comunei Teliu, din județul Brașov.

Atenție, imagini șocante!

Jandarmilor le e frică

Primarul comunei Teliu ne spune că jandarmilor le este frică să aibă vreo reacție, ca să nu se interpreteze că se repetă ce s-a întâmplat pe 10 august la București. ”Și romii dau în ei, îi scuipă, iar ei stau ca statuile și se uită la romi cum îi scuipă, cum îi înjură, cum le dau șuturi în fund, la propriu. Unii romi filmează cu telefoanele și jandarmii sunt timorați și sunt legați de mâini și de picioare. Și polițiștii la fel, nu se ating de romi, încearcă cu vorba, că <<stați cuminți>>, că <<liniștiți-vă>>, dar mai tare îi încurajează să îi scuipe între ochi. Asta este legislația la noi, să îl pupi, să stai să-ți dea în cap și tu nu poți să zici nimic, că imediat te bagă la necazuri. Așa că degeaba am o armată de polițiști și jandarmi, că săracii încearcă cu vorbă frumoasă să-i liniștească, dar ei mai rău fac. Așa e la noi, țara lui Papură-Vodă. Candidatul romilor la Primărie, Boali Gheorghe, îi tot incită, i-a adunat pe toți și le-a spus că primarul a chemat poliția în comună, ca să îi țină închiși în casă. Le-a dat exemplul primarului din Budila, care este rom și care îi ține pe polițiști numai în fața Primăriei și că nu au ce căuta în țigănie”, ne mai spune primarul Dorinel Blendica.

Prefectura Brașov îl ceartă pe primar

În loc să ia măsuri după revolta țiganilor, conducerea Prefecturii Brașov a luat măsuri împotriva primarului, căruia i-a pus în vedere să-i lase în pace pe țigani și să nu mai dea interviuri prin ziare că, altfel, o să aibă de-a face cu toate autoritățile. ”Și reprezentanții ONG-urile și asociațiilor romilor m-au amenințat că mă dau în judecată, că să am grijă ce vorbesc de acum despre ei, mi-au spus că eu ar trebui să mă ocup de locurile lor de muncă, să le asigur traiul de zi cu zi, nu să incit populația împotriva romilor. Oamenii din comună de etnie romă tot împotriva mea sunt, că s-a dus candidatul lor și le-a spus că i-am făcut pe toți analfabeți și i-a tot agitat. De la conflictul de săptămâna trecută, când au venit romii la Primărie să le dau de mâncare, polițiștii și jandarmii stau non-stop în comună. Au câte două echipaje la toate cele trei ieșiri din Teliu și nu pot ieși decât dacă au declarație și dacă au ceva urgent de făcut. De aceea s-au revoltat. Acum două zile l-au găsit pe un cetățean de etnie romă din comună infectat cu Covid-19, omul a umblat prin tot cartierul de romi, cu barbut, cu toți, pe acolo, iar acum, într-o săptămână, două o să pice toți ca muștele, o să fie o mare nebunie. Probabil că se va ajunge la carantinarea acelei zone, ca la Țăndărei”, ne-a mai precizat Dorinel Blendica, primarul comunei Teliu.

https://www.national.ro/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA (alogeni). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.