Italia nu iartă! Spune ADDIO Uniunii Europene


Guvernul Italiei pregătește deja ieșirea din Uniunea Europeană, primul pas fiind revenirea la moneda proprie. Poporul italian și oamenii de stat din această țară s-au convins deja de inutilitatea UE, după ce au fost lăsați să înfrunte cele mai crunte momente ale pandemiei fără niciun fel de sprijin.

cioa Italia nu iartă! Spune ADDIO Uniunii Europene

Italienii nu mai vor globalism și se întorc la naționalism

Naționalismul și aversiunea față de globalismul implementat prin proiectul Uniunii Europene au cuprins deja întreaga Italie. Steagurile UE au fost înlăturate aproape de peste tot, iar puținele care au mai rămas au zilele numărate, în contextul carantinei generalizate de aici. Italienii au în țara lor tot ce le trebuie pentru a sta pe propriile lor picioare, iar când au avut cea mai mare nevoie de ajutor au fost forțați să se descurce singuri. Ba, mai mult, perfida Uniune Europeană le-a mai pus și piedici, tratându-i ca pe niște ciumați și întorcându-le spatele cu o vădită grimasă de dezgust. Italia nu iartă și nici nu ar avea cum să ierte, atâta timp cât nicio țară din cele 27 ale Uniunii Europene nu a vrut să audă strigătul disperat al unui popor îngenunchiat de pandemia care i-a lovit cu o violență și o viteză năucitoare. Acum răul cel mai mare a trecut, iar oamenii se pregătesc să se reîntoarcă la normalitate, însă din această normalitate va lipsi marea familie europeană, care pentru ei s-a dovedit a fi un mare fiasco. ”Italienii sunt revoltați. Acum au văzut și ei că proiectul european nu funcționează la nevoie, într-o perioadă de criză, și toți își pun întrebarea. Spun că au o țară frumoasă, bogată, dețin 70% din patrimoniul cultural mondial, au mii de kilometri de plajă, munți, o industrie destul de puternică, agricultură dezvoltată și atunci de ce mai este nevoie să stea în Uniunea Europeană? Când Europa nu i-a ajutat. Când a fost criza cu imigranții, au fost abandonați, când a fost coronavirus au fost abandonați și chiar boicotați în multe situații. Europa trebuie să-și reconsidere felul de a acționa în anumite situații, pentru că se naște acest curent naționalist, care s-a răspândit peste tot în Uniunea Europeană, însă în Italia este foarte accentuat”, ne-a declarat Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor în Italia.

Se întoarce lira italiană

Primul pas pe care italienii vor să-l facă este să se întoarcă la moneda națională și să renunțe la euro. Lira italiană a fost unitatea monetară oficială a Italiei între 1861 și 2002, între 1999 și 2002 fiind o subunitate națională a monedei euro. ”Există posibilitatea ca Italia să iasă din Uniunea Europeană. Se discută foarte serios în cercul oamenilor de stat printarea monedei italiene imediat. Nu știu dacă va fi o ieșire totală, precum a Marii Britanii, sau parțială. Poate Italia va alege doar să se reîntoarcă la moneda națională și să iasă din zona euro. La vârful UE s-a ieșit mai întâi cu Europa celor două viteze, acum cu Europa absentă. Ar trebui să ne reașezăm la masa dicuțiilor și să revedem protocoalele de funcționare a Uniunii Europene, pentru că, pe de o parte, îți impun niște condiții, iar pe de altă parte, tot ei, cei mai mari, cei mai importanți, cei mai puternici, nu le respectă, cum a fost și cazul relației cu Rusia”, a mai afirmat Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor în Italia. Semnalele în acest sens au venit și de la premierul italian Giuseppe Conte, care a emis la începutul acestei luni un avertisment către omologii săi europeni, arătând că Uniunea Europeană riscă să eșueze ca proiect în fața provocării reprezentate de criza coronavirusului. “Dacă nu profităm de oportunitatea de a da o nouă formă proiectului european, riscul eșecului este real”, a declarat Giuseppe Conte.

https://www.national.ro/

Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E), EUROPA(Italia). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Italia nu iartă! Spune ADDIO Uniunii Europene

 1. citadela zice:

  Sub nici o forma n-au cum. Cred ca ar fi exact ca DIN LAC IN PUTZ!
  ..un fel de harakiri statal…a doua zi te-ar agata italienii de stilp cu capu’n jos

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   Nu te pune cu mandria macaronarilor! Mai au si un Papa .De fapt dca dau tonul nust ce se alege de oranduirea si comisarii europeni)))….ce mii ursss sau oranduirea europeana

   Apreciază

 2. Tare am impresia că Italia a decăzut chiar sub România… Îmi doresc să nu fie așa deoarece Italia este totuși Italia!

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   und ai invatat istorie…italia e tot un fel de rumanie cap coada(era sa spun invers da ma certam cu papa de la roma…plus un card de sabini ortodonti )

   Apreciază

 3. Sabina zice:

  Bate campii, autorul articolului! Daca ne uitam la economia Italiei, observam ca se afla intr-o interdependenta aproape totala de cea a Uniunii Europene. Prin urmare, trecerea de la euro la lira italiana va fi imposibila intr-un sistem economic cu ramnificatii puternice intr-un conglomerat. Exemplul Greciei de acum cativa ani, din 2015, este edificator pentru modelul Italiei de astazi. Tandemul Germania-Franta vor coopera suficient, cat sa opreasca „robinetul” italienilor la bancomate precum si-n finantarea industriei din partea nordica a tarii. Va fi un fiasco total separarea de centralizata UE, iar Giuseppe Conte n-are dubii in privinta asta! Asa numita operatiune „Mani pulite”, este convingatoare in acest sens. Atat pentru a intelege declaratiile revansarde ale politicienilor italieni, cat si pentru sistemul mixt, politico-mafiot si modul corupt, bazat pe favoruri si contracte ilegale obtinute prin dare de mita. Aceasta este stratagema Italiei, iar „ziaristul”, inainte de-a scrie expuneri elucubrante, ar fi trebuit sa se informeze corect si nu sa apeleze la afirmatii tendentioase. Dar…visele nu costa bani si nici populismul.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.