Date clare ale BNR confirmă: Viorica Dăncilă, net superioară lui Orban


Guvernarea Dăncilă – PSD Dragnea, care voia ”să scoată România din Europa”, a atras de mult mai mulți bani decât pro-europenii lui Iohannis!

 Conform unui Comunicat de presă al BNR, referitor la Balanţa de plăţi şi datoria externă – februarie 2020, guvernarea Dăncilă a fost net superioară celei a lui Orban, de fapt a cuplului Orban – Iohannis. Referirea este pentru primele două luni ale anului.

Astfel, se constată o scădere dezastruoasă – mai ales pentru niște liberali ”pro-europeni” – o înregistrează investiţiile străine directe au scăzut cu 70,86% în primele două luni ale acestui an, față de anul trecut, perioada similară.

În bani, de la 1,404 miliarde de euro în ianuarie – februarie 2019, sub guvernarea Dăncilă, a căzut la 409 milioane de euro, sub Orban – Iohannis! Deci, guvernarea Dăncilă – PSD Dragnea, care voia ”să scoată România din Europa”, a atras de mult mai mulți bani decât pro-europenii lui Iohannis!

Altă comparație relevantă: în perioada ianuarie – februarie 2020, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 325 milioane euro, comparativ cu 176 milioane euro în perioada ianuarie-februarie 2019.

Deci, comparația cifrelor oferite de BNR oferă o imagine clară: guvernarea premierului Viorica Dăncilă a fost net superioară celei a premierului Orban, sau a cuplului Orban Iohannis.

Asta în condițiile în care guvernarea a făcut un efort excepțional prin asigurarea președinției Consiliului Uniunii Europene – poate cel mai mare succes internațional al României de la intrarea în UE.

Și asta, nota bene, în condițiile unei ostilități totale a președintelui Iohannis, atacuri vehemente în țară și la instituțiile europene făcute de oamenii PNL, plus atacurile din stradă sau din Justiție.

Comparativ, anul acesta PSD-Ciolacu a făcut o opoziție mai mult formală, singura acțiune, moțiunea de cenzură, apărând datorită provocării PNL, care dorea alegeri anticipate!

Reamintim că Sputnik a desemnat-o pe Viorica Dăncilă ”Personalitatea politică a anului Centenarului”, apreciindu-i constant politica guvernamentală, curajul și patriotismul, dat și bunul simț și abordarea constructivă. Se pare că nu numai Sputnik a apreciat asta, ci și investitorii străini – asta spun cifrele BNR!

Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în POLITICA (PSD). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.