UE are nevoie de 1,5 trilioane de euro pentru a-și reveni sau piața unică se va ”rupe”


Muffled Vociferation: ANTI-EU

Si o sa-i adune de la prosti nu?

Comisarul european pentru economie a declarat că Europa are nevoie de 1,5 trilioane de euro pentru a-și reveni sau piața unică se va ”rupe în două”.

UE are nevoie urgentă de injecții financiare pentru a se păstra pe linia de plutire și a supraviețui epidemiei de coronavirus care face ravagii pe continent, a avertizat comisarul european pentru economie Paolo Gentiloni, relatează RT.

O sumă de 1,5 trilioane de euro ar putea fi necesară pentru ”a face față crizei”, a spus Gentiloni înaintea summit-ului liderilor UE dedicat crizei provocate de Covid-19.

Comisarul pentru economie și finanțe a spus că Europa trece prin ”cea mai gravă” criză de la al doilea Război Mondial care amenință existența însăși a Uniunii Europene ca entitate politică și economică unică.

Gentiloni a citat o previziune a Fondului Monetar Internațional care spune că UE ar putea vedea o cădere de 7,5 puncte procentuale în PIB-ul din anul acesta. În 2009, în timpul crizei financiare globale, PIB-ul Uniunii a căzut cu 4,4 procente.

Gentiloni, chiar dacă este italian, a respins ideea eurobondurilor comune cerută de propria sa națiune și cărora li se opune Germania. El a numit această abordare ”înapoiată”, adăugând că Europa s-a săturat de așa ceva.

Ca să evite falimentul din cauza crizei, Europa are nevoie, în schimb, de un instrument comun de finanțare a reconstrucției.

”Altfel, riscăm (o situație) în care diferențele dintre economiile din Eurozonă și restul pieței unice să devină prea mari și cele două se rupă”, a avertizat Gentiloni.

Eurogrupul – miniștrii de finanțe din națiunile Eurozonei – au alocat până acum 500 de miliarde de euro pentru a finanța cheltuielile medicale și a asista intreprinderile mici și mijlocii, lăsând Europa în nevoie pentru încă un trilion și ceva.

Ceasul ticăie, a avertizat Gentiloni. ”Nu putem aștepta până când virusul ”face pace” cu noi ca să reconstruim. Reconstrucția trebuie să înceapă acum, în primăvară, în vară”, a mai spus Gentiloni.

Daniela Porovăț.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.