67 de spitale închise de către PNL-PDL.


67 de spitale au fost închise, rând pe rând, în 2011, de către ”liberalii” care astăzi vorbesc de ”primul rând” și, costumați în adepți ai lui Hipocrate, dau lecții de sănătate. Cei care au închis Spitalul Orășenesc Ocna Mureș, Spitalul de Boli Cronice Zlatna și Centrul de Sănătate Baia de Arieș și-au schimbat doar culoarea, precum lupul blana, dar au rămas la fel.

Guvernul PDL-PNL – din partidul căruia fac astăzi parte majoritatea candidaților PNL la alegerile europarlamentare – a văduvit, prin închiderea atâtor spitale, sute de mii de pacienți de servicii de specialitate. Cadrele medicale au primit salarii tăiate, iar îndemnul tripletei Băsescu-Blaga-Boc a dat roade, România rămânând cu cei mai puțini medici din Uniunea Europeană.

Astăzi lucrurile s-au schimbat! Sistemul medical beneficiază în prezent de fonduri comparabile cu cele din Vest datorită guvernului PSD, care a reușit dublarea și triplarea salariilor. Nu ne oprim aici și vrem ca pacienții să primească cele mai bune servicii medicale. De aceea bugetul pe care executivul îl asigură capitolului Sănătate este, în 2019, unul istoric – 50 de miliarde de lei – pentru prima dată echivalentul a 5% din Produsul Intern Brut.

Nu închidem, ci construim: cu bani de la Guvern se începe construcția viitoarei secții de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia! Nu spunem niciodată că este suficient, ci investim continuu. Ministerul Sănătății a susținut constant achiziția de aparatură în Alba: Spitalul Orășenesc Câmpeni – un sistem de ultrasonografie modern; Spitalul Orășenesc Abrud – un aparat radiologic direct digital; Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – un computer tomograf de 128 de slice-uri și un aparat de radioterapie digitală. Pe timpul PNL (fostul PDL), România și județul Alba au fost în ultimul rând!

Daniel Zdrânc

Home

articol din 2018

Acest articol a fost publicat în POLITICA ( USR, PLUS,PDL,PNL), SANATATE(sistem).. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.