Poporul roman a dorit comunismul !!


1945, 1946. Demonstraţii ale P.C.R. şi P.S.D. în București

Ne mint de 30 de ani ca comunismul in Romania a fost implementat de o mana de rusi care au venit aici. Ce nu stiu marea majoritate si in special tinerii ca daca poporul roman nu ar fi vrut sa schimbe sistemul nu ar fi reusit nici un sovietic. Poporul roman a fost bucuros sa scape de foamea care a dus-o in capitalismul monarhist. Vedeti si singuri o mica parte din imaginile de arhiva de la vremea respectiva.

Daca romanii erau pro monarhie si capitalsim cum se face ca in 1945 erau cativa care demonstrau si la comunisti era arhiplin ( vedeti ultima imagine)? Era libertate, nu i-au luat cu japca nimeni la demontratie si cam batea vantul. Vedeti cum se manipuleaza istoria? Vedeti cum capitalistii azi va pacalesc de 30 de ani ca poporul roman era anticomunist? Judecati si singuri adevarul!!

Lupul Dacic

1945, 1946. Demonstraţii ale P.C.R. şi P.S.D. în București ...

1945, 1946. Demonstraţii ale P.C.R. şi P.S.D. în București ...

1945, 1946. Demonstraţii ale P.C.R. şi P.S.D. în București ...

PCR în campanie electorală la Radio. 1946” - Istorica - Radio ...

Poza de mai jos este de la :

Manifestația anticomunistă din 8 noiembrie 1945

Manifestația anticomunistă din 8 noiembrie 1945. «Cred că puține ...

 

Acest articol a fost publicat în Romania ( Lupul Dacic), SOCIALISM. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Poporul roman a dorit comunismul !!

 1. Realistul zice:

  Situația socială în România interbelică era dezastruoasă, în mediul rural unde trăiau majoritatea românilor era la propriu jale, oamenii locuind în cociobe din pământ acoperite cu stuf sau paie, ulițele erau pline de noroaie când ploua , iar drumurile judetene erau in marea lor majoritate doar pietruite. Rata analfabetismului in mediul rural in perioda interbelică era de 65% iar în mediul urban de 40%, aproximativ 70% din ce-i alfabetizati aveau absolvite doar 4 clase elementare. Tot în perioada interbelică rata mortalității infantile era cea mai mare din europa. Mediul rural ne cunoscând electricitatea în perioada interbelică, electrtrificarea româniei a fost făcută de către comuniști. Revendicările sociale erau înăbușite brutal și sângeros de către armată, greva muncitorilor tipografi din decembrie 1918, 102 morți prin impuscare ,iar liderul muncitorilor greviști I.C. Frimu inchis și ucis în bătaie în închisoare,1929 greva minerilor de la lupeni ,68 de manifestanți uciși prin împușcare dintre care un grup de 28 de mineri au fost uciși din spate în timp ce se retrăgeau, 1933 greva muncitorilor cfr-iști ,șapte manifestanți uciși de către jandarmi prin împușcare.

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   io doar cuget adanc si ma intreb …cum se vinde jandarmul si armata….si te impusca rapid…ei fiind cica „Pentru Patrie”…nu m ai spui de Onoare ! )))

   Apreciază

 2. citadela zice:

  Mai, in 90 democratii au avut bafta, noroc cu blugii originali si ciunga care-i gustoasa si aromata. Cind am pus blugii pe noi si am vazut ca ne vin turnati am uitat cu totii de gradinite si crese gratis, de sedinte de partid, socialism stiintific,cihhh!.
  La capitolu ciunga pe locul intii vine spearmintul dupa care mie aia de cirese amare imi place.

  Apreciază

 3. traian21 zice:

  Mai tăiați-i din coadă! Prin 1990, Coposu și ai lui s-au demascat, tipăreau bani falși, la xerox, etc.; Doina Cornea și Coposu voiau să-și ia moșiile de la țărani; IMGB făcea ordine; noi munceam nu gândeam; regele … Credeți că acum gândim … că de muncit am putea găsi locuri pe la sparanghel sau pe la căpșuni ?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.