Divizia pentru Apărarea Constituției aruncă în aer SRI-ul!


Chiar și după ce proiectul de acordare a autonomiei Ținutului Secuiesc a fost în cele din urmă blocat în Senat, marea întrebare care rămâne pe buzele inițiaților sistemului cel puțin este ce a făcut mult galonata Divizie pentru Apărarea Constituției din cadrul Serviciului Român de Informații. Cea care, după îndepărtarea fie și parțială a ambițiosului general Adrian Ciocîrlan își marcase extrem de puternic teritoriul de la Palatul Victoria, ținând-o practic captivă informativă pe atât de naiva Viorica Dăncilă. Fostul premier crezându-se până în ultima clipă protejat de un alt serviciu secret, când de fapt  fusese lăsat tot la cheremul SRI, prin intermediul Diviziei pentru Apărarea Constituției.

Și chiar dacă noul șef al Diviziei afișează, ce-i drept, o figură mult mai umană decît predecesorul său, uite că trimiterea ”în bălării” a șefului statului arată că acolo conducerea a rămas tot un mare ”fâs”! Care, chiar dacă nu va răspunde la solicitările liderilor politici, tot va trebui să lămurească alte câteva întrebări. Cum ar fi dacă a știut sau nu de proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc! Și dacă da, atunci să explice dacă l-a urmărit procedural vorbind și mai ales dacă a sesizat CSAT! Și dacă da, atunci ce a făcut ditamai CSAT-ul? Iar dacă acesta nu a fost sesizat, atunci chiar că existența unei asemenea Divizii de Apărare a Constituției în cadrul SRI nu se mai justifică! Nici măcar dacă se va reuși lămurirea misterului dacă Divizia avea sau nu habar că se apropie termenul la care proiectul depus de UDMR urma să fie acceptat tacit în Camera Deputaților. Moment în care, înainte ca acesta să expire, ar fi trebuit alertați  de urgență și factorii politici decidenți, ca și beneficiari legali! În frunte cu chiar Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților! Iar sesizați legal trebuiau să fie și premierul, și președintele Senatului și alți beneficiari legali, nu doar președintele Klaus Iohannis.

”Slugi” politice? Demisia!

Cum a jucat Divizia în scandalul Ținutului Secuiesc?

Pentru că dacă informația a existat și a fost transmisă doar lui Klaus Iohannis, fie el și președintele României, atunci înseamnă că această informație a fost folosită strict politic, cu un risc major pentru securitatea națională! Iar cei din conducerea Diviziei au adoptat un comportament de ”slugi politice”, care chiar nu are ce căuta la acest nivel. Iar dacă informația nu a fost transmisă oficial barem CSAT-ului, atunci conducerea Diviziei trebuia deja demisă! Eduard Hellvig având obligația să convoace deja de urgență Consiliul Director nu doar pentru demiterea conducerii Diviziei, dar și pentru a se întreba la modul cel mai serios dacă se mai impune sau nu continuarea în forma actuală a unei astfel de structuri în cadrul serviciului. Pentru că oricum Divizia pentru Apărarea Constituției a aruncat deja în aer SRI-ul prin jocurile făcute pe un subiect atât de sensibil precum autonomia Ținutului Secuiesc…

https://www.national.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(SRI). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.