UDMR – PROMISIUNE SOLEMNA: AUTONOMIA SE VA OBTINE, CHIAR DACA SE VA SCHIMBA CONSTITUTIA


Atacul de azi al lui Klaus Iohannis la așa zisa vînzare a Ardealului a reușit să inflameze și mai tare spiritele pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc. Senatorul Tánczos Barna a anunțat, astfel, azi, în Parlament, că autonomia, respinsă de senatori, va veni mai devreme sau mai tîrziu, chiar dacă va fi necesară modificarea Constituției pentru asta.

Vorbind, astfel, în plen, la dezbaterea legii privind autonomia Ținutului Secuiesc, Barna a declarat că

”Va veni momentul, când vom avea președinte de stat, președinți de partide politice, politicieni și formatori de opinie care nu vor mai veni cu interpretări halucinante, cu dezinformări tendențioase fără fond și nu vor folosi această temă extrem de sensibilă în luptele politice meschine dintre partide!

Va veni cu siguranță momentul, când membrii președintele României nu va mai face declarații nedemne de instituția prezidențială, și va veni momentul când un diplomat de carieră cu peste 30 de experiență nu va mai spune neadevăruri de la microfonul Senatului, și nu va nega evidența, că în Europa există o multitudine de forme de autonomie regională și teritorială, și va veni momentul când nu vom mai auzi cuvântul „niciodată” de 10 ori în aceeași propoziție. Și nu ni se va explica că în România nu poate să funcționeze ceva ce funcționează perfect în alte, peste 10 state europene, pentru că va veni momentul când membrii Parlamentului României vor fi destul de curajoși să ia o decizie istorică pentru viitorul comun al maghiarilor și al românilor din România.

Acest răspuns corect va veni. Mai devreme sau mai târziu, dar va veni. Va veni pe căi democratice, în parlament, prin modificarea legislației și de ce nu, și dacă trebuie, a Constituției” a conchis senatorul. (B.T.I.)

https://inpolitics.ro/

Acest articol a fost publicat în UNGURI(politic). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la UDMR – PROMISIUNE SOLEMNA: AUTONOMIA SE VA OBTINE, CHIAR DACA SE VA SCHIMBA CONSTITUTIA

  1. Doru Tanase zice:

    Autonomia nu se va obtine in veci vecilor Amin .

    Apreciază

  2. simona zice:

    Va veni o vreme cind vom pune mina pe par ,lopeti si cazmale . Si vom iesi din nou cu piepturile goale ,pt ca suntem siguri ca ungurasii vor avea ca si azi sustinerea celorlalte state si suntem si mai siguri ca vor fi politicieni romani tradatori ,cum au fost si-n 89 ,cum sunt si azi .

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.