Andi Manciu este şeful cenzurii presei, iar nevasta e consilier la Cotroceni


După interzicerea site-ului „Justiţiarul.ro”, toată lumea s-a întrebat cine sînt cei din „Grupul de Comunicare Strategică” şi, mai ales, cine îl conduce. Presa n-a reuşit pînă acum să afle decît că şeful acestei „instanţe de cenzură” care decide suspendarea publicaţiilor este ANDI-EDUARD MANCIU, restul grupului fiind format din reprezentanţii altor ministere, conform răspunsului primit de cei de la Newsweek: Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

ANDI-EDUARD MANCIU – UN PĂTIMAŞ SUSŢINĂTOR AL LUI KLAUS IOHANNIS

Grupul de Comunicare Strategică” este instituţia nou creată pe timpul stării de urgenţă şi are rolul de a cenzura presa care publică ştiri false despre Coronavirus. Aceştia, conform Decretului lui Iohannis, pot chiar să interzică anumite publicaţii şi televiziuni doar pe baza propriilor lor opinii despre adevărul unor ştiri.

Şeful acestui grup este un oarecare ANDI-EDUARD MANCIU, un cvasi necunoscut jurnalist. Cînd era student la SNSPA, a fost reporter la Realitatea TV, după care a trecut ca o umbră pe la Evenimentul zilei în perioada Udrea, pe la B1 şi apoi la Mediafax. În 2015 a decis să se înscrie în PNL, unde a obţinut postul de coordonator al Departamentului de Comunicare. El este Andi-Eduard Manciu, actualul şef al cenzurii presei:

Din activitatea de presă nu-l cunoaşte aproape nimeni, însă în rîndul susţinătorilor PNL s-a remarcat prin postările sale de pe Facebook, unde multiplică atitudinea anti-PSD a preşedintelui Iohannis, atacînd chiar Curtea Constituţională:

Cele mai multe dintre postările sale de pe Facebook sînt atacuri la adresa PSD şi a liderilor acestuia. Poate că tocmai această consecvenţă ideologică i-a determinat pe cei din conducerea PNL să-l numească şeful cenzurii presei, asigurîndu-se astfel de „obiectivitatea” unui fan înrăit al acestui partid.

Ei, bine, ţuţerul acesta este cel care decide ce este adevărat şi ce este fals într-o ştire, cenzurînd după bunul său plac articolele din presă. Uitaţi-vă la imaginea din deschiderea articolului, în care Andi-Eduard Manciu ia un autograf de la Klaus Iohannis: e pierdut, fascinat, căzut în transă! I-ar mînca pe pîine pe toţi adversarii lui Iohannis.

NEVASTA LUI MANCIU ESTE CONSILIER LA COTROCENI ŞI A FOST SUPLEANT ÎN CNA DIN PARTEA LUI IOHANNIS

Uitîndu-ne pe „Declaraţia de avere” a lui Andi-Eduard Manciu, descoperim că soţia lui, NARCISA MANCIU este consilier la Administraţia Prezidenţială, obţinînd anul trecut un venit de 65.002 RON! Nu ştim exact la ce departament, întrucît nu am regăsit-o în lista consilierilor lui Iohannis:

Şi Narcisa Manciu a lucrat prin presă, trecînd însă, la fel ca soţul ei, exact ca gîsca prin baltă. Cu toate acestea, în anul 2017 Narcisa Manciu a fost numită membru supleant în CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului) ca repreezentant al Preşedintelui Klaus Iohannis, aşa cum citim în stenograma comisiilor reunite de cultură din Parlament:

Cu alte cuvinte, şi Narcisa Manciu a deţinut tot o funcţie într-o instituţie de supraveghere a presei, ceea ce face din familia Manciu ochiul şi timpanul preşedintelui Klaus Iohannis.

Acum putem să înţelegem şi noi mai bine cum a fost posibil ca site-ul „Justiţiarul.ro” să fie suspendat abuziv pe motivul colateral că a stricat imaginea Coronavirusului, deşi se cunosc anchetele jurnalistice care au apărut pe acest site despre marile probleme ale lui Klaus Iohannis (FDGR, case, copii). Andi s-a supărat rău pe Marius Albin Marinescu din cauza acestor dezvăluiri şi i-a suspendat site-ul. Democraţie, nu?

Cenzura aceasta a presei, făcută pentru a-i da satisfacţie lui Klaus Iohannis, este, deci, opera unuia dintre cei mai obedienţi fani ai Preşedintelui, Andi-Eduard Manciu devenind astfel exponentul unui pericol major care ne paşte pe toţi cei care lucrăm în presa neafiliată.

Tăcerea noastră în faţa acestei cenzuri poate să ducă la creşterea continuă a acestui monstru mic născut din criza Coronavirus, căci, vorba unui înţelept, dacă închizi ochii şi îţi astupi nasul nu înseamnă că balta puturoasă nu există!

Cotidianul RO

Acest articol a fost publicat în POLITICA(guvernPDL), VIATA (Big Brother). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.