Un vaccin pentru o boală care NU imunizează e “o provocare idioată”?


Un vaccin pentru o boală care NU imunizează e “o provocare idioată”?

 

„Vaccinurile nu sunt întotdeauna soluția potrivită. Găsirea unui vaccin pentru o boală care nu imunizează … este chiar o provocare idioată”.

Astfel s-a exprimat celebrul deja profesor controversat Didier Raoult, care tratează pacienţii de Covid-19 cu hidroxiclorochină, în cadrul unui interviu pentru Paris Match.

Raoult, cunoscut pentru pozițiile sale clare, și-a dat avizul asupra cercetării pentru un vaccin, asupra gestionării crizei de sănătate din țara sa și asupra metodei sale de tratament preferată, inclusiv a celebrului hidroxiclorochin. Potrivit profesorului Raoult, dezvoltarea unui vaccin nu va rezolva problema: „Găsirea unui vaccin pentru o boală care nu imunizează … este chiar o provocare idioată. S-au cheltuit aproape 30 de miliarde de dolari pentru HIV, vezi rezultatul! ”, denunță el. „Când nu știm cum să gestionăm o boală infecțioasă, primim vaccinul! Este deja dificil să vă vaccinați corespunzător împotriva gripei, apoi împotriva unui virus nou … ”, adaugă el. Potrivit acestuia, probabilitatea ca vaccinul să fie eficient este „aproape de zero”.

Nu există nimic fiabil științific în acest sens

Printrere altele, Paris Match l-a întrebat pe profesor: “Ați fost în consiliul științific creat de Guvern. De ce l-ați lăsat brusc?”. Profesorul a răspuns: “Nu putem duce un război cu oameni consensuali. Nu poți decide așa. Acești oameni nu știau despre ce vorbeau! (…) Nu există nimic fiabil științific în acest sens. Din partea mea, am făcut ceea ce trebuia făcut prin crearea clusterului infecțios, sunt pregătit și organizat. În 2003, am scris un raport despre riscurile epidemice, extras din observațiile mele despre reacția chineză la epidemia de SARS. Aici, în douăzeci de ani, nu au învățat nimic. Drept urmare, nimeni nu poate testa coronavirusul. Emmanuel Macron știe foarte bine acest lucru”, a concluzionat profesorul.

https://www.puterea.ro/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS, VACCIN. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.