UE. Germania ia 52% dintre ajutoarele aprobate de Bruxelles. România ? Nici măcar nu apare cu vreun procent


Tradus cu google

Acum Berlinul ia totul. Iată ce „rămâne” pentru Italia

Solidaritatea Bruxelles-ului este doar o iluzie și încă o demonstrație vine direct din Germania .

Încă o dată, guvernul german a beneficiat de un fel de „bandă privilegiată” cu care a obținut un tratament de curtoazie pentru a spune cel mai puțin disproporționat, în comparație cu cel al altor țări membre.

După cum subliniază Il Sole 24 Ore , Direcția Generală pentru Concurență a Comisiei Europene a autorizat până în prezent aproape 1.900 de miliarde de lireeuro de ajutor de stat companiilor lor pentru a face față situațiilor de urgență economică cauzate de Covid-19. Paranteză mică: spre deosebire de luna martie, UE a făcut acum niște pași înainte, simplificând procedurile pentru accesarea ajutorului și simplificând timpul și permițând guvernelor individuale să folosească pe deplin flexibilitatea maximă în ceea ce privește ajutorul de stat. Tot pentru că obiectivul este unul: refacerea oxigenului într-o economie, cea a întregului continent, adusă acum în genunchi de răspândirea pe scară largă a virusului. Astfel, până la 30 aprilie a sosit fumul alb pentru 127 de măsuri naționale, referitoare la 26 de state membre și Regatul Unit.

Fii atent însă, deoarece, după cum explică însăși un purtător de cuvânt al Direcției de Concurență, ” există diferențe foarte mari în ceea ce privește cantitatea de ajutor acordată de statele membre, care par proporționale cu disponibilitatea finanțelor publice pe care le are fiecare țară și dimensiunea economiilor respective ”.

Germania cu avantaj

Aflând mai detaliat, observăm că 52% din ajutoarele acordate până în prezent se referă la Germania. Calculatorul în mână este de aproape un trilion de euro. Și ceilalți? Cruste, sau aproape. Italia și Franța trebuie să aplice 17% din ajutorul autorizat, adică doar 320 de miliarde de bucăți. Regatul Unit a rămas la 4%, Belgia până la 3%. Restul nu ating nici pragul de 2% din ajutorul total. Iar acesta din urmă include și Spania , una dintre țările europene cele mai afectate de Covid-19 împreună cu Italia.

Riscul unui astfel de mecanism este că criza de sănătate simetrică poate provoca o criză economică asimetrică, cu țări favorizate și altele lăsate spre soarta lor, dar mai ales cu o piață distorsionată. Prin urmare, la sfârșitul pandemiei va fi important să evităm ca UE să găsească decalaje imense între țările bogate și cele sărace în mâinile sale.

Un alt risc, a explicat purtătorul de cuvânt obișnuit, este acela că unele state își pot acoperi afacerile cu bani, consolidându-le în comparație cu companiile din alte țări și compromitând logica pieței unice a UE . Și tocmai pentru a evita acest risc, Bruxelles intenționează să continue controlul ajutoarelor de stat. În mijlocul unui astfel de scenariu, națiuni precum Germania continuă să se bucure de avantaje destul de evidente.

https://www.ilgiornale.it/news/economia/ora-germania-si-prende-tutto-ecco-perch-litalia-resta-palo-1860050.html

Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la UE. Germania ia 52% dintre ajutoarele aprobate de Bruxelles. România ? Nici măcar nu apare cu vreun procent

 1. Runi98 zice:

  Sa va ia dracul pe voi vei din Germania cu “ ajutoarele “ de pe urma pandemiei.
  !
  Asta înseamnă fondul de solidaritate care ar trebui sa existe in cadrul UNIUNII EUROPENE? Nerusinatilor !!!!
  Trebui sa fi mare imbecil ca sa mai stai in aceasta organizație suprastatală!!!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.