1,2 milioane pastile de Euthyrox, păstrate în depozite, deși sunt căutate cu disperare în farmacii


Peste 1,2 milioane de comprimate de Euthyrox se află pe stocul distribuitorilor, deși medicamentul, esențial pentru pacienții cu probleme tiroidiene, lipsește din farmacii de peste o lună, acuză Rețeaua 2.0 și Vlad Voiculescu

„Conform Sistemului Electronic de Raportare (SER – https://ser.ms.ro/access/user) al Ministerului Sănătății privind disponibilitatea medicamentelor pe piața farmaceutică din România, se găsesc în stocurile din România 1.219.548 de comprimate de Euthyrox.

Știm deja că Euthyrox nu se găsește în farmaciile din România, din toate mesajele sau apelurile pe care le primim în continuare de la pacienții care caută zilnic aceste medicamente, deci cel mai probabil se găsesc la distribuitori cele:
– 433379 comprimate – Euthyrox 100 mcg
– 332314 comprimate – Euthyrox 50 mcg
– 453855 comprimate – Euthyrox 25 mcg

Așadar, peste 1,2 milioane de comprimate de Euthyrox zac în depozitele distribuitorilor și atâta timp cât nu ajung și în farmacii, nu putem decât să ne întrebăm dacă nu cumva se aștepta chiar Ordinul de ministru 672/2020, în special art. 2 alin. (2) litera c), pentru a fi exportate la un preț mai mare decât s-ar putea vinde în România, încălcând astfel dreptul la sănătate al cetățenilor. Cu complicitatea autorităților”, se arată într-o postare Rețeaua 2.0, rețea care strânge solicitările de ajutor din partea românilor care nu găsesc medicamente esențiale pentru tratarea sau controlul bolilor de care suferă.

Conform Ordinul Ministrului Sănătății nr. 672/2020 publicat în Monitorul Oficial – Euthyrox, Metformin, Colchicină, Sucralfat, Vancomicină și alte 154 de medicamente se regăsesc din aprilie pe lista medicamentelor libere către export.

Operatorul economic care vrea să facă exportul trebuie să notifice intenția de export către ANMDMR. Agenția analizează solicitarea și o poate respinge motivat în cazul unei discontinuităţi sau risc de discontinuitate pe piaţa naţională, urmând ca operatorul să o poată contesta.

https://newsweek.ro/

Acest articol a fost publicat în SANATATE(medicamente).. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 1,2 milioane pastile de Euthyrox, păstrate în depozite, deși sunt căutate cu disperare în farmacii

  1. simona zice:

    Nu se gaseste Siofor si Metfogamma -pt diabetici ,nenea ministrul sanatatii spunea ca avem inlocuitori . Da sunt, dar nu in Romania pt ca sunt facute in Rusia si e caca daca le aduc de la rusi . Mai am pina la sfirsitul lunii mai pt sotul meu ,daca nu gasim vom avea o problema . La spital nu pot sa-l duc ,nebunii i-au dat unei femei care nu avea diabet insulina ,dar daca ai diabet iti dau glucoza ? Am cautat in tot orasul ,acum am dat comanda la 4 farmacii ,chiar daca-mi aduc toate le cumpar cu bani nu conteaza (reteta oricum o dai la o sg farmacie ).

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.