Muncitorii români din Germania suspecţi de Covid, trimişi înapoi în România, cu autocarele


Muncitorii sezonieri români care se îndreaptă spre Germania așteaptă în afara Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj

Asa, acum o luam de la cap cu carantina. Multumita lui Iohannis si Orban ! 

Dintre românii care au plecat luna trecută pentru o muncă sezonieră în Germania, muncitorii suspecţi de infectare cu coronavirus ar urma să fie trimişi înapoi în România cu autocarele, pentru a fi trataţi în România.

Deşi angajatorii germani ar trebui să ofere asistență sanitară în Germania românilor plecaţi acolo luna trecută la muncă sezonieră, totuşi lucrătorii români bolnavi ar urma să fie repatriaţi, potrivit unor surse citate de gazetadecluj.ro.

Astfel, un grup de 200 de persoane ar urma să fie trimise în România cu autocarele, după ce o cursă aeriană care trebuia să-i repatrieze şi să aterizeze la aeroportul de la Târgu Mureș, a fost anulată, susțin sursele citate.

Muncitorii români întorşi din Germania vor intra în carantină pentru două săptămâni, iar cei care prezintă deja simptomele ale infectării cu noul coronavirus vor fi internați în spitale.

Luna trecută, peste 9.700 de muncitori sezonieri au fost trimişi cu mai multe curse aeriene, de pe aeroportul din Cluj, către mai multe state din vestul Europei, care au nevoie de forţă de muncă sezonieră în agricultură. România e singura țară care a permis zboruri speciale cu muncitori sezonieri către alte state, potrivit ziarulromanesc.de.

Totuşi, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a spus că nu are informații despre repatrierea muncitorilor români bolnavi din Germania, însă a existat o situație în care s-a dorit repatrierea unor lucrători români din cauza condițiilor de muncă și de cazare.

 Doina Crainic.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.