Premierul Viktor Orban ‘cere Transilvania’ și publică harta Ungariei MARI!


Premierul Viktor Orban 'cere Transilvania' și publică harta ...

La declanșarea scandalului pe marginea proiectului de autonomie din Ținutul Secuiesc, săptămâna trecută, oficialii maghiari, din guvernul condus de Viktor Orban, și acesta inclusiv, invitau la cumpătare și nu la radicalizarea situației.

Premierul Viktor Orban ‘cere Transilvania’ și publică harta Ungariei MARI

Începutul lunii mai a adus, atât în presa românească, cât  și cea occidentală, scandalul iscat de proiectul UDRM de autonomie a Ținutului Secuiesc. Problema, în cele din urmă, a fost tranșată în Senatul României, forul legislativ pe acest subiect, votul fiind unul împotrivă. Reacțiile, de ambele părți, UDMR împreună cu partidele aflate acum în opoziție pe de-o parte, și partidul de guvernământ, PNL, pe de altă parte, au fost virulente și dure, totul culminând cu declarația președintelui Iohannis în care acuza opoziția de vânzare și trădare.

Premierul Viktor Orban 'cere Transilvania' și publică harta Ungariei MARI! Este scandal de proporții la nivel înalt
Premierul Viktor Orban ‘cere Transilvania’ și publică harta Ungariei MARI! Este scandal de proporții la nivel înalt (FOTO: FACEBOOK)

Imediat după anunțul de blam al proiectului, dincolo de granița României, la Budapesta, guvernul maghiar condus de Viktor Orban lua atitudine, dar mesajul era unul de cumpătare și de a nu radicaliza acest moment, extremismul nefiind una din soluțiile de rezolvare a acestui conflict.

„Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. (…) Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea”, declara premierul Viktor Orban pe data de 1 mai.

Mesajul Ungaria mare Viktor Orban

Este scandal de proporții la nivel înalt

Se pare că de atunci și până astăzi, 6 mai, optica premierului maghiar s-a schimbat, deoarece pe pagina sa de facebook, spre suprinderea tuturor, Viktor Orban provoacă autoritățile de la București printr-o poză în care apare harta Ungariei, dar cu teritoriul Transilvaniei alipit acesteia.

Ceea ce poate presei române i-a scăpat, este faptul că în 16 decembrie 2019, într-o ședință oficială, premierul maghiar apare având pe fundal o hartă a Ungariei, în care se poate vedea clar și teritoriul Transilvaniei încadrat de granița maghiară.

Homepage

Acest articol a fost publicat în UNGURI(Ungaria). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Premierul Viktor Orban ‘cere Transilvania’ și publică harta Ungariei MARI!

 1. traian21 zice:

  Dacă am fi în stare să gestionăm un teritoriu în folosul cetățenilor, ar fi o soluție să se alipească Ungaria la România și să se numească Dacia. Oricum maghiarii au venit în fostul teritoriu al Daciei abia în secolul X, venind de undeva din Transnistria -Ucraina. Deocamdată nu avem autostrăzi nici pentru noi, deși „suntem aici de 2000 de ani”. Tupeul de a cere refacerea Imperiului Habsburgic nu merită comentat. Ne-am dovedi mai inculți decât revizioniștii maghiari. Unii dintre ei se doreau alături de frații sovietici și pare tot mai aproape integrarea Ungariei actuale în Federația Rusă

  Apreciază

  • citadela zice:

   da, un fel de RomMogioria sau DacoMogioria…cred ca ambele tari ar fi fost mult mai cistigate si economia ar fi fost revitalizata ca sa nu mai vorbim de autostrazi meseriase!

   Este de preferat o unire a celor doua state decit o vesnica CiOROVAIALA precum un cuplu NF. in cautarea unei camere

   Apreciază

   • traian21 zice:

    Trebuie să recunoaștem faptul că ungurii sunt mai perseverenți ca noi vorbitorii de limba română ! De 30 de ani, UDMR face jocurile politice și în România de azi. Probabil se va numi UDMD.

    Apreciază

 2. xaeus zice:

  Ii alipim cu totul la Romania. Ii invitam si pe sarbi, pe bulgari si punem bazele Traciei Noi.

  Apreciază

 3. traian21 zice:

  N-ar fi rău ! Păcatul este că noi ne certăm și între noi în aceiași limbă. Să vedeți atunci ceartă în loc de muncă !

  Apreciază

  • citadela zice:

   Neintelegerile dispar pe loc daca se opresc imprumuturile de bani. Precum iesirea din dependenta de droguri, dupa o perioada scurta de stupoare, suferinta rezultata din noua realitate si soc, cu siguranta va reinvia COLABORAREA cu vecinii!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.