Serviciile germane: acuzațiile SUA împotriva Chinei, redirecționare a furiei americanilor


Filaj, interceptare, SRI, mascați

Serviciul german de informații BND consideră că acuzațiile SUA la adresa Chinei privind pandemia sunt o tentativă a președintelui Donald Trump de a ”deturna atenția de la propriile sale erori și a de a redirecționa furia americanilor spre China”.

Atenționarea dată de serviciul german de informații BND că toată campania SUA împotriva Chinei pe tema coronavirusului este doar o deturnare a furiei americanilor a fost prezentată de publicația Der Spiegel.

Autoritățile germane se ”îndoiesc” de explicațiile oficialilor americani potrivit cărora noul coronavirus provine de la laboratorul din orașul chinez Wuhan, arată publicația germană, care citează o notă destinată ministrului Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer.

Și televiziunea publică germană NDR arată că serviciile de informații au emis îndoieli legate de existența unui raport al alianței „Five Eyes” dintre agențiile secrete anglo-saxone (SUA, Regatul Unit, Canada, Australia, Noua Zeelandă).

Potrivit postului de televiziune, BND a explicat într-o reuniune cu ușile închise cu deputații că țările membre „Five Eyes” au afirmat că „nu au cunoștință despre un astfel de document”.

Presa germană aruncă astfel lumină în scandalul internațional iscat de SUA care încearcă să dea vina pe China pentru pandemie și să obțină despăgubiri imense sub acest pretext, depunând efortul de a atrage și alte state în această campanie anti-Beijing care convine cu atât mai mult Statelor Unite cu cât Washingtonul consideră China un rival de temut pe plan economic.

Daniela Porovăț.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.