Putin: Unii vor să rescrie istoria, să pună Rusia „într-o poziţie falsă”


Încercările de rescriere a istoriei și de a echivala responsabilitatea Uniunii Sovietice cu cea a Germaniei naziste pentru începutul celui de-al Doilea Război Mondial sunt făcute pentru a forța Rusia să îşi ceară scuze, a spus președintele rus Vladimir Putin.

„Dorința de a trage pe cineva la răspundere, de a pune Uniunea Sovietică și Germania nazistă pe acelaşi nivel, este cu siguranță proiectată pentru astăzi și mâine, pentru a face Rusia să îşi ceară scuze pentru ceva”, a spus Putin în filmul „Război pentru memorie” difuzat de Rossiya 1.Potrivit președintelui rus, cei care fac acest lucru încearcă să pună Rusia „într-o poziție falsă, [pentru ca ruşii] să se simtă vinovați”.

Vorbind despre apărarea Leningradului, Putin a menționat că altfel orașul ar fi fost distrus, deoarece Hitler și-a exprimat public dorința de a șterge orașul de pe fața pământului, de „a-l distruge în totalitate”.

„De ce şi-au apărat cu atâta fermitate oraşul? Pentru că voiau să supraviețuiască. Pentru a supraviețui. Doreau ca țara noastră să aibă viitor, să îşi crească copiii, să se dezvolte. De ce am fi renunţat la [Sankt] Petersburg? Ce ar mai fi rămas din el?”, a spus președintele, potrivit Sputnik News.

El a subliniat că rușii ar trebui să fie recunoscători pentru totdeauna eroilor Marelui Război Patriotic – „bunicilor, taților, mamelor noastre, pentru obţinerea acestei Victorii pentru noi, asigurând viitorul țării noastre și al copiilor noștri”, a mai subliniat Putin.

În ianuarie, parlamentul polonez a adoptat o rezoluție care stabileşte vinovăţia pentru începutul celui de-al Doilea Război Mondial în egală măsură atât Germaniei, câţ și Uniunii Sovietice, recunoscând trupele sovietice care au eliberat Polonia în 1944-1945 ca fiind forțe ocupante.

Totuşi, multe documente istorice dovedesc că Uniunea Sovietică nu numai că nu și-a stabilit propriile reguli în Polonia, dar a contribuit la dezvoltarea acestei țări pe baza culturii și tradițiilor sale.

 Doina Crainic.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL ( istorie), RUSIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Putin: Unii vor să rescrie istoria, să pună Rusia „într-o poziţie falsă”

  1. GABRIEL zice:

    Rusia alaturi de Germania au declansat al doilea Razboi Mondial

    Apreciază

  2. neicaion zice:

    @gabriel,,,,hai să încercăm să fim serioşi, se ştie aproape oficial cine sunt sponsorii acestor războaie, ceea ce nu se ştie este cine a fost creditorul acelor sponsori şi dacă dumnezeu chiar ar fi existat agenda acestor gunoaie ar fi fost spulberată, dar bine-mersi, dumnezeul religiilor chiar ne prosteşte de mii de ani, îngrădind libertăţi, punându-te mereu în genunchi, păcătos prin faptul că te-ai născut, programat să-ţi doreşti evoluţie personală lipsită de conştiinţă, şi moartea, cerşită chiar.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.