Urmează FREXIT? Uniunea Europeană se prăbușește într-un sondaj realizat în Franța.


Euroscepticismul francez, mai mare decât a fost în ​​Marea Britanie

Urmează FREXIT? Uniunea Europeană se prăbușește într-un sondaj realizat în Franța. Euroscepticismul francez, mai mare decât a fost în ​​Marea Britanie

Aproximativ șase din zece francezi afirmă că „nu au încredere” în Bruxelles, a indicat un sondaj al Institutului Jacques Delors. Lipsa de încredere a francezilor în UE a sărit la 58% – o creștere dramatică de 10 puncte, de la alegerea lui Emmanuel Macron în funcția de președinte. Doar 32 la sută dintre participanții la chestionar au declarat că pot avea încredere în UE, în timp ce restul de 10 la sută nu s-au pronunțat, scrie Express.
Concluziile sondajului plasează Franța înaintea Regatului Unit drept țara cu cea mai mică încredere în instituțiile bloculu icomunitar.
În medie, doar 47% dintre participanții din întregul bloc comunitar au spus că nu pot avea încredere în UE, în timp ce 43% susțin că au încredere în Bruxelles. „Dacă în circumstanțe excepționale, precum criza COVID-19, liderii europeni nu reușesc să afișeze unitate și solidaritate impecabile, atunci  euroscepticii vor fi din ce în ce mai ispitiți de importanța identității naționale, convinși că statul național este singurul capabil să îi protejeze”,explică  sociologul Thierry Chopin.
Concluziile sondajului din Franța, realizat în noiembie 2019, înaintea crizei actuale, clasează țara alături de Marea Britanie, care a părăsit UE în ianuarie 2020. 56 la sută dintre britanici spuneau la acea vreme că nu au încredere în UE, în timp ce 29 la sută declarau  că sunt susținători ai Uniunii.
Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS, EUROPA ( U.E), EUROPA(Franta). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.