Cum se falsifică istoria națională și europeană


PROGRAMUL activităţilor desfăşurate cu prilejul sărbătoririi ...

  9 Mai: Ziua Independenței României și Ziua Victoriei împotriva fascismului

Azi trebuia sărbătorită Ziua Independenței României. Joian a decretat, în 2016, ziua de 10 mai ca Zi Națională, cică ar reprezenta începutul domniei lui Carol I (10 mai 1866) și Independența României (10 mai 1877), că-i musai să lege totul de regii nemți. Nu-i adevărat, Independența a fost proclamată oficial de către Mihail Kogalniceanu cu o zi înainte, adică pe 9 mai 1877!
Îl doare în căciulă pe Gauleiterul alogen, el serbează Ziua Europei. Germania a inventat sărbătoarea asta artificială, a Europei, pentru a o suprapune peste Ziua Victoriei împotriva fascismului (9 mai 1945). Nemții au transformat înfrângerea lor, ca să o facă uitată, în sărbătoare europeană!

Intoxicarea cu regii germani și „minunile” făcute de ei pentru români este un fals, la care s-a lucrat intens din 1990 încoace. Ba, se pare că „germanii” mult lăudați au fost evrei, conform celor spuse de Nicolae Iorga despre familia Hohenzollern, afirmații care i-au adus și moartea, aruncată în mod mincinos și infam asupra legionarilor. Afacerea Strousberg, un fel de „Bechtel” pe vremea lui Carol I, prin care statul român a fost păcălit de către nemți cu sume uriașe de bani, prin acte de corupție la nivel înalt, este trecută sub tăcere. La fel, s-a uitat răscoala din 1907 cu mii de răzvrătiți împușcați, când sub Carol I țăranii români trăiau ca în Evul Mediu, țara noastră fiind cea mai înapoiată din Europa. De fapt, Carol I a abdicat, înainte de moarte, fiindcă nu a vrut ca România să lupte împotriva nemților cărora el le rămăsese loial toată viața. Ferdinand a fost un pămapălău care, la fel, s-a opus războiului împotriva nemților și austriecilor, fiind împiedicat să semneze predarea necondiționată a întregii țări (pacea de la Buftea) doar de regina Maria. În fond, singurul „rege bărbat” și care a iubit cu adevărat România a fost… regina Maria. Dar, din păcate pentru cei cu filogermanismul în cap, ea a avut tată englez și mamă rusoaică!

                                                                                              Marius Albin MARINESCU

Când politica privea şi binele poporului. Cum au îndreptat regii ...

                    Ce a însemnat domnia lui Carol I?

Kogalniceanu: Regalitatea însemnă ridicarea conştiinţei naţionale, afirmarea demnităţii şi independinţei ţării… Când acei ce trebuie să apere drepturile acestei ţări nu au curajul pe care-l aveau…  acei Domni regulamentari…, declar că am proclamat un rege, dar nu am făcut un regat roman, căci regatul însemnează neumilire.”

I. G. Duca: „În genere, mintea lui nu era frământată de chestii mari, ci de mici abilităţi, de calcule meschine de divizare a partidelor, de învrăjbire a oamenilor politici, din care el să poată profita, dominând şi pe unii şi pe alţii, mereu deasupra tuturora.”

„Mare ar fi regele Carol dacă am putea spune că lui îi datoreşte România independenţa şi că el a fost în fruntea mişcării democratice care a rezolvat problemele vitale ale societăţii româneşti din zilele lui. Când însă ştiut este că la independenţă a fost dus de Ion Brătianu… este greu să apari ca autorul independenţei, oricât de mult ai încerca mai târziu să cercetezi adevărul istoric în memorii cu iscusinţi ticluite.” I.G. Duca, Amintiri politice, vol.I, Jon Dumitru, Munchen, 1981, pag.95-106.

Horia Sima despre Carol I: „El a coborît de la linia neamului în linia intereselor unei clase… Regele Carol I a acceptat sa devina patronul clasei care l-a adus pe tron… Prin transactia la care a ajuns cu clasa suprapusa a întârziat cu o jumatate de veac evolutia politica si sociala a poporului român.”

Din ordinul lui Carol I a fost ASASINAT ROMÂNUL ABSOLUT. Când EMINESCU a recitat DOINA la dezvelirea statuii MĂRIEI SALE, ŞTEFAN VODĂ la Iaşi, în 1883, Carol I din a reacţionat „Cine este această voce, trebuie să tacă” (Gh. Buzatu). Carol I, „asasinul” lui Eminescu. (Constantin Barbu, Nicolae Georgescu, Theodor Codreanu, Gh. Buzatu)

„Carol a înţeles repede sistemul care îi permitea să se îmbogăţescă. A acceptat investitori străini în România care trebuiau să-i plătească un comision gras, un şperţ. El a fost amestecat în scandalurile Strousberg (calea ferată), Hallier (portul Constanţa), apoi fortificaţiile din jurul Capitalei şi linia Focşani-Nămoloasa, la fel ca şi în afacerea tramvaielor din Bucureşti şi alte afaceri mai mărunte…Recunoştinţa poporului român pentru activitatea regească a lui Carol a devenit evidentă în ultimele sale zile, când îşi dădea sfârşitul şi când bucureştenii au acoperit zidurile palatului regal cu afişe „De închiriat!”.” (G. Manole)

„Mare farsor, mari gogomani” (I. L. Caragiale)

„Ai venit la noi golan…” (Coşbuc)

Hohenzolernii, „o rasă de criminali şi idioţi stacojii”.( Nietzsche)

                                                                                                      Gheorghe NOSCA

Acest articol a fost publicat în MONARHIE, ROMANIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.