Preot, despre școala online și viața din cătune:


”Sunteți repausați mintal? Copiii ăștia nu au pâine pe masă!”

Preot, despre școala online și viața din cătune: ”Sunteți repausați mintal? Copiii ăștia nu au pâine pe masă!”

Un preot din Covasna a publicat pe Facebook un mesaj în care critică demersurile pentru școală online, când unii copii nu au mâncare și nici curent acasă.

Vasile Antonie Tămaș este preot în cătunul Helea, din comuna Vâlcele, județul Covasna. Acesta prezintă o realitate sumbră în cadrul unui mesaj intitulat ”pandemia minții.”

Preotul spune că jumătate dintre copiii care merg la școală în cătunul Helea nu au curent acasă. 99% dintre ei nu au internet, iar pentru 80% dintre cei mici, laptele și cornul de la școală sunt o hrană minimă necesară.

”Adeseori, învățătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem și suc de mila pruncilor slab îmbrăcați și nemâncați. În aceeași situație se află, poate, sute de mii de elevi din toate colțurile țării, mai adaugă preotul Tămaș.

Acesta face o trimitere către ”ocupanții scaunelor din Târgul lui Bucur”, care au găsit o soluție în învățământul online. Totuși, conform preotului, pare că guvernanții au omis câteva aspecte practice.

”Alo? Voi chiar sunteți repausați mintal? Copiii ăștia nu au pâine pe masă, nu au curent, nu au haine, nu au nimic! La ce să își încarce tabletele? La soare? Într-o cameră de 8 – 10 mp dorm câte 6,7,8 persoane . La ce să folosească tabletele? La tăiat slănină râncedă pe ele? La ales fasolea?” se întreabă retoric preotul.

Vasile Tămaș încheie cu câteva sfaturi pentru decidenți: ”Apropo – de ce nu le trimiteți în continuare mâncare? Știți situația lor. De când cu pandemia, unii chiar mor de foame, fiind lipsiți de cornul de la școală! Dacă sunteți pro educație, puneți egalitate între București și ultimul cătun! Oricum, din cătune au ieșit mai multe caractere!

https://www.9am.ro/

Acest articol a fost publicat în INVATAMANT-EDUCATIE, POLITICA(guvernPDL). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.