MĂRTURIA ȘOCANTĂ a unor pacienți din județul Mureș, testați pozitiv COVID19


În această săptămână, marți și miercuri, angajații de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş au fost testați și 30 au fost depistați pozitiv la testul COVID19.

Vestea a venit ca un trăznet și pentru ei au urmat zile de calvar.

Oamenii spun că toți sunt asimptomatici și că testele efectuate în cazul a doi dintre colegi au ieșit negative, la numai trei zile de la rezultatul pozitiv. Uneia dintre angajate i s-au făcut încă două teste, ambele negative, motiv pentru care a fost deja externată. Un alt coleg a făcut al doilea test, care a ieșit, de asemenea, negativ, iar astăzi așteaptă rezultatele celei de-a treia testări, care, dacă va fi negativă, i se va face externarea.

Cele două cazuri au trezit suspiciuni printre ceilalți angajați ai DGASPC, care au fost internați fără niciun simptom specific coronavirusului, ci exclusiv pe baza primei testări. Simptomele nu au apărut nici până în acest moment.

Oamenii cred că prima testare a fost greșită și că ei fost diagnosticați fals pozitiv.

Oamenii sunt disperați și cer testări COVID, care să dovedească faptul că prima testare a fost greșită. În puține cazuri însă, medicii acceptă efectuarea acestor teste până la împlinirea termenului prevăzut de proceduri. “Ne țin aici, în saloane cu oameni veniți din focare, sperând probabil că ne vom pozitiva, ca să-și justifice greșeala”, spun oamenii.

În plus, chiar unele dintre cadrele medicale susțin în fața pacienților internați că nu au văzut situații în care la doilea test să iasă negativ, la numai câteva zile de la testarea inițală, fără administrarea vreunei medicații specifice. Asta, cu atât mai mult cu cât, în aceleași clinici sunt situații în care unii pacienți au stat chiar și aproape o lună până la negativare.

 “Toate persoanele cu care am fost noi în contact, au trebuit să intre în izolare la domiciliu… Câte vieți au fost afectate..? Total aiurea, noi fiind internați după un test greșit”, spun oamenii.

Unul dintre pacienții internați cu COVID19 ne-a acordat un interviu sub protecția anonimatului, pe care în redăm în rândurile de mai jos. Menționăm că interlocutorul nostru își asumă dezvăluirea identității, în cazul în care acest lucru va fi solicitat de autorități.

M.N.: “Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş nu are nicio vină, ei au respectat întocmai legislația și au făcut testarea personalului. Problema sunt rezultatele fals pozitive ale testărilor”, ne-a spus M.N., care cere, în numele colegilor, “să se identifice unde a fost eroarea. Suntem atât de supărați pe nedreptatea si atentatul ăsta la viața noastră, ca nu ne pasă de consecințe”.

“O colegă, I. K., cu diabet, a fost pusă la Medicală 3, după ce a așteptat pe hol două ore, până la miezul noții. A doua zi, i-au adus în salon o femeie bolnavă, cu probleme grave de respirație. Colega mea nu a primit niciun fel de medicație antivirală, ci numai anticoagulant. Testul de vineri (efectuat la trei zile de la prima testare – n.r.) a ieșit negativ și a fost externată. Acum însă nu poate să revină la familie, pentru că trebuie să stea în izolare 14 zile”, declară M.N., care mai spune că

“O poveste și mai tristă este a unei alte colege, E.B., al cărei soț este șofer pe TIR și care are acasă două fete minore. Au luat-o fără să o întrebe sau îi intereseze dacă are cu cine să lase copilele. Acum se luptă să obțină testarea, pentru că femeia venită din focar a fost mai întâi la ea în salon.”

M.N. ne-a mai spus că există și o dublare a presiunii psihice la care sunt supuși, pe lângă situația în care se află: “Problema este că, printre cei internați sunt oameni care fac clacă, se adună câte șapte sau opt și efectiv trec cu capul plecat pe lângă ei, să nu-i deranjez…E normal să se adune atâția pe hol? La ei nu funcționează Ordonanțele care impun distanțarea socială? Sunt în salon cu oameni care fac o adevărată discotecă în salon. Telefoanele le merg la maxim, cu manele, până la miezul nopții”.

Întrebarea este dacă testele moleculare, efectuate pe Real Time PCR se vor dovedi că au dat rezultate fals-pozitive, câtă încredere mai putem avea în aceste teste?

Redacția mures.ro așteaptă un punct de vedere al conducerii Spitalului Clinic Județean Mureș, având în vedere că subiecții acestui material de presă sunt internați la Clinicile de Pneumologie, Medicală 3 și Infecțioase, toate aflate în structurile acestui spital. În măsura în care și alte autorități doresc să își exprime un punct de vedere în legătură cu situația semnalată, așteptăm opinia lor pe adresa de email office@mures.ro.

Acasa

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la MĂRTURIA ȘOCANTĂ a unor pacienți din județul Mureș, testați pozitiv COVID19

  1. neicaion zice:

    Aproximativ 2/3 din teste sunt gata infectate, au fost descoperite teste sigilate gata infectate, (marfă de-a lui bill şi melinda gates), în anglia, spania elveţia şi chiar în Tanzania, testele fiind suspecte au testat o capră, o oaie şi un fruct exotic, oaia a scăpat, dar capra şi fructul au fost depistate pozitiv cu covid-19, (anunţ făcut de însuşi preşedintele Tanzaniei). Pentru holograma covid-19, unii specialişti în domeniu spun că încă nu există teste reale, (o închipuire nu poate fi testetă), decât asupra tulpinii Coronavirus, pe care îl are orice persoană la o simplă răceală de primăvară. https://constiintacolectiva.net/inamicul-invizibil-nu-este-ceea-ce-crezi/

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.