Spitalele sunt goale! Bolnavii cronici mor acasă


Daca si medicii au ajuns la fel de criminali ca politicul atunci putem sa nu ne mai numim tara…

Numărul deceselor din România ar putea exploda în următoarele luni. Spitalele sunt goale, în timp ce starea bolnavilor cu diverse afecțiuni se deteriorează rapid. Autoritățile locale cer Ministerului Sănătății să permită internarea pacienților non-Covid, a căror viață este pusă în pericol.

Potrivit Ordinului ministrului Sănătății nr.753 din luna mai a acestui an, internările programate pe următoarea perioadă în raport cu gradul de ocupare a paturilor, inclusiv paturi anestezie și terapie intensivă (ATI), sunt în continuare limitate. Astfel, se menține măsura reducerii cu până la 80% a internărilor programate, precum intervențiile chirurgicale programate pentru pacienții cronici în unitățile sanitare cu paturi din centrele universitare, și până la 50% față de luna februarie activitatea din ambulatorii. ”De la aceste prevederi sunt exceptați pacienții cronici sau femeile însărcinate care necesită intervenții diagnostice sau terapeutice, a căror temporizare poate duce la reducerea șanselor de supraviețuire”, se arată în Ordinul de ministru. În realitate însă, chiar și pacienții a căror stare s-a agravat preferă să rămână acasă, de teamă că se vor îmbolnăvi de Covid. Teama acestora nu este nicidecum nejustificată, având în vedere nenumăratele cazuri de pacienți internați pentru diverse afecțiuni care s-au infectat cu Covid chiar în spital. Medicii atrag atenția că în următoarea perioadă spitalele se vor confrunta cu mii și zeci de mii de cazuri grave și foarte grave, iar numărul deceselor va fi uriaș. ”Gestionarea pandemiei a fost haotică. Eu nu știu ce se va întâmpla după 15 mai, pentru că deja spitalele sunt goale. Putem să ajungem în situația în care spitalele să fie pline, pentru că o să vină pacienți cu foarte multe boli. Trebuie să redeschidem, încet, încet, spitalele și dăm posibilitatea pacienților să fie tratați corespunzător, cu măsurile de precauție necesare. Mă gândesc în primul rând la pacienții cronici, pe care nu-i putem trata acasă și trebuie primiți în spitale. Așteptăm să vedem ce decizie va lua Ministerul Sănătății, dar trebuie să scoți anumite spitale de sub incidența Coviod-19. Trebuie să relaxeze măsurile, astfel încât pacienții să poată fi tratați în spitalele de stat”, ne-a declarat Francisc Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Spitale de urgență, transformate în spitale de suport Covid

În spitalele de suport sunt tratate cazuri pozitive la Covid-19 care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii. Neavând circuite separate, specifice spitalelor de boli infecțioase, aceste unități sanitare au un grad mare de risc de infectare pentru pacienții non-Covid. Ministerul Sănătății a decis să treacă pe lista spitalelor suport Covid unități sanitare vitale pentru orașe și județe, unele dintre acestea fiind spitale de urgență. Printre acestea se numără Spitalul Municipal Oradea și Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, Spitalul Județean de Urgență «Fogolyán Kristóf» Sfântu Gheorghe și Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, Spitalul Județean de Urgență Deva și spitalele municipale Hunedoara, Orăștie, Lupeni, Vulcan și Hațeg, precum și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

https://www.national.ro/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.