UE a abandonat Italia


Daca Italia nu iese din UE inseamna ca sunt mai prosti decit noi

Coronavirusul s-a lovit de fragilitățile economice preexistente din peninsulă și a jucat un sentiment de abandon.După două luni de izolare și doliu, peisajul este deprimant: numărul total de decese a depășit 30.000, țara se prăbușește în cea mai abruptă recesiune din timpurile moderne, turismul este încă blocat, multor restaurante și magazine le lipsesc banii pentrui a se redeschide, iar finanțele guvernului sunt din ce în ce mai fragile.

În acest timp, mulți italieni se simt frustrați și înstrăinați. Sunt dezamăgiți de răspunsul obscur al Europei la pandemie. Sentimentul anti-european a crescut. Chiar înainte de a fi lovită de unul dintre cele mai mortale focare ale lumii, Italia a fost văzută ca „săraca” Europei de Vest, flirtând uneori cu populismul unui al doilea Brexit. Acum, această criză nu afectează doar stabilitatea Italiei, ci și a UE. „Această idee că Italia poate urma Marea Britanie într-un mod anti-european este ceva care se întâmplă concret”, a declarat fostul premier Enrico Letta, acum decanul Școlii de afaceri internaționale din Paris. Italia se așteaptă la  una dintre cele mai severe contracții economice ale oricărei țări – 9,5% în acest an, conform proiecțiilor Uniunii Europene. Se estimează că datoria sa va crește la 158,9% din produsul intern brut, una dintre cele mai mari rate din lume. Riscul pentru Europa este că inegalitatea în zona monedei unice se va adânci, ceea ce duce la creșterea tensiunilor de lungă durată între țările din nord și cele din sud, inclusiv Italia, comentează Gulfnews. Franța și Germania au fost inițial reticente să partajeze echipamente medicale, lăsând Italia să apeleze la China pentru ajutor. Apoi, luna trecută, Germania și Țările de Jos au respins în mod efectiv propunerea Italiei de „obligațiuni corona”, care ar fi văzut țările UE să strângă împreună datorii pentru a finanța recuperarea continentului, în pofida insistențelor premierului Giuseppe Conte. „Asteptam loialitate din partea partenerilor nostri europeni, asteptam ca Europa să își facă partea sa, pentru că cuvintele frumoase, nu stim ce să facem cu ele”, comenta ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio. La sfârșitul lunii martie, fostul președinte al Parlamentului European, Antonio Tajani ( membru al partidului Forza Italia) a numit Europa „lașă” și a prezis că va fi „spălată de coronavirus”.

https://www.national.ro/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS, EUROPA ( U.E), EUROPA(Italia). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la UE a abandonat Italia

 1. citadela zice:

  Ei ar iesi, dar zic ca le displace sa fie legati si leganati cu capul in jos ca cica le produce ameteli

  Apreciază

 2. Merea zice:

  Italia bagă-i in p***a ma-sui pe acești globalisti și croiește-ți propriul drum dar in afara UE.!!!! Prea și-au batit joc de verii noștri , nenorociții aia de la Bruxelles.!!!!

  Apreciază

 3. simona zice:

  Pai cit de tare-i va legana ? Pica oricum maruntis.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.