Uluitor! Până și George Soros prevede sfârșitul UE


George Soros

Noi asteptam si sfirsitul tau la fel de mult !

Controversatul magnat George Soros a lansat o previziune spectaculoasă: supraviețuirea UE e pusă în pericol, iar Uniunea este cea mai expusă construcție politică în acest moment

 Uniunea Europeană este cea mai expusă construcţie politică în acest moment, este de părere George Soros, care a dat un interviu pentru The Independent.

Soros spune că supravieţuirea UE este pusă în pericol de faptul că „este o uniune incompletă” și că, în UE, ”rotiţele justiţiei se mişcă încet, în timp ce ameninţările precum COVID-19 se mişcă foarte repede”.

Soros indică decizia Curții Constituționale a Germaniei ca fiind una care poate dinamita UE. Germanii au dat un ultimatum de 3 luni Băncii Centrale Europene pentru a explica proporţionalitatea obligaţiunilor de salvare economică, spunând că în caz contrar Banca Centrală a Germaniei, Bundesbank, se va retrage din BCE.

„Această mişcare va distruge Uniunea Europeană ca instituţie bazată pe statul de drept. Se transmite mesajul că totul este la liber, pentru oricine. Capitalismul evoluează”, a spus Soros în interviul citat. Dacă Curtea Constituțională a Germaniei poate pune la îndoială deciziile Curții Europene de Justiție, nu pot și alte țări să urmeze exemplul Germaniei?, se întreabă Soros, arătând că ceea ce face Berlinul pune sub semnul întrebării funcționarea UE.

UE ar putea dispărea și prin retragerea Italiei din zona euro, mai arată Soros, căci ce mai rămâne din Europa fără Italia care era cea mai pro-europeană țară? Ieșirea Italiei din zona euro este intitulată de magnat drept ”o amenințare existențială la adresa UE”, dar el recunoaște că UE a tratat urât Italia și de aceea se pune atât de serios această problemă.

 Daniela Porovăț.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Uluitor! Până și George Soros prevede sfârșitul UE

  1. Citadela zice:

    De ce, crezi in Iad?…altfel este doar praf…si reprezinta un grup , nu i solo.

    Apreciază

  2. neicaion zice:

    Sarpele broască ăsta se vede deja la pupitru noii ordini mondiale, venit din tenebre îşi închipuie că e om, dar nu va fi niciodată, se va devora singur, atât de mult ţine la el însuşi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.