Iohannis și Orban, făcuți praf de la Budapesta: ”Cel mai prost guvern al continentului


Ludovic Orban și Klaus Iohannis

”Singurul guvern din Europa care a reuşit să înregistreze o performanţă mai proastă şi în aceste vremuri de epidemie este cel al României”.

 Híradó, principala agenție de știri a MTV1, radiodifuzorul public maghiar, a publicat un comentariu dur al expertului în politică externă Zsolt Pászkán, fondator și director al EuroCom – România, expert în politica internă și externă a României și politica regională.

Expertul a vorbit la postul M1 şi despre ”declaraţiile anti-maghiare” ale preşedintelui român Klaus Iohannis, apreciind că, fiind la al doilea mandat și nemaiputând fi reales, simte că nu mai trebuie “să se poarte cu mănuşi” cu maghiarii şi că îşi poate exprima şi sentimentele reale faţă de aceştia”.

Dar, atrăgând atenția că în România vor avea loc curând alegeri locale, dar şi alegeri parlamentare, expertul maghiar face un comentariu demolator pentru conducerea liberală de la București.

”În acest moment, se pare că singurul guvern din Europa care a reuşit să înregistreze o performanţă mai proastă şi în aceste vremuri de epidemie este cel al României”, a spus expertul, completând ”Chiar şi cel mai “prost” guvern al continentului a reuşit să stabilizeze sprijinul de care se bucura, însă partidul de guvernare din România, PNL, a scăzut cu 13% în sondaje”.

Zsolt Pászkán subliniază că în acest context, ”manifestarea lui Klaus Iohannis este una extrem de periculoasă”, deoarece ”discursurile sale şi tonul său ameninţă minoritatea maghiară, şi se pare că în România asta devine o normă”.

Altfel spus – comportamentul Iohannis face ca atacurile de tip național-conspiraționist să devină un stigmat pentru țara noastră.

 Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.