Dragnea, victorie din pușcărie asupra lui Iohannis și lecție pentru cei care l-au atacat


Liviu Dragnea

Liviu Dragnea: ”S-au trezit unii după ani de zile în care s-au făcut că nu văd, nu aud nimic despre mafia din acest domeniu să vorbească și să ne dea lecții”

Acum puțin timp, președintele Iohannis a emis Decretul pentru promulgarea Legii privind gospodărirea durabilă a pădurilor României.

Este una dintre cele mai importante legi privind protejarea pădurilor, dar și pentru industria lemnului din România. Principala prevedere este că ”se interzice exportul de buștean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani, în spațiul extracomunitar începând cu data de 1 ianuarie 2021”.

Și, nota bene, aceasta este ultima inițiativă legislativă a lui Liviu Dragnea, introdusă în Parlament cu numai 3 zile înainte de încarcerarea sa! Astfel, lui Dragnea, cel mai acuzat om din România, i se datorează o lege care poate salva pădurile, una dintre cele mai mari bogății ale României, la care râvnesc ”partenerii” din UE și nu numai.

Pe 23 mai, Liviu Dragnea scria: ”Așa cum am anunțat săptămâna trecută, astăzi am depus proiectul de lege care prevede interzicerea exportului de bușteni din România, astfel încât lemnul să se prelucreze la noi în țară”.

O lecție pentru cei care îl acuzau – și o victorie împotriva celui care a condus campania de damnare a sa – Iohannis. Da, în timp ce se făceau presiuni pentru condamnarea sa, Dragnea depunea acest proiect, care rezolvă concret o situație.

Declarații sterile ale sutelor de ONG-uri, finanțate din varii fonduri, sau lamentările pe Facebook ale unor din #REZIST despre păduri – iată că primesc acum replica, iată concretul!

”S-au trezit unii după ani de zile în care s-au făcut că nu văd, nu aud nimic despre mafia din acest domeniu să vorbească și să ne dea lecții”, scria Liviu Dragnea cu câteva zile înainte de încarcerare – ”Ce au făcut ei pentru a stopa acest export? În afară de faptul ca i-au susținut pe unii care au exportat masiv? S-au trezit brusc din somn şi au început să vadă ce e în România”.

În plus, Liviu Dragnea dovedea că știe să gândească și concret, pentru industria prelucrătoare, cea desființată practic de exportul de buștean și cherestea.

”Cine vrea să exporte, să exporte lemn prelucrat pentru ca plusvaloarea să rămână în România”, spunea Liviu Dragnea – ca un ultim mesaj.

Concluzia politică a promulgării de azi este clară: Dragnea obține o victorie din pușcărie asupra lui Iohannis și dă o lecție celor care l-au atacat. Concluzia economică? Legea lui Dragnea conservă o mare resursă a României și aduce plus valoare și deschide o oportunitate unei industrii altă dată de frunte.

Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(LiviuDragnea). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dragnea, victorie din pușcărie asupra lui Iohannis și lecție pentru cei care l-au atacat

 1. Andu Lariu zice:

  L-au băgat in pușcărie pentru o suma de 125.000 lei care putea fi plătită și se încheia totul.!
  Dar nu, l-au băgat in închisoare ca sa-i închidă gura , astfel ca justiția încă este strâmba la noi.!!!
  Liviule Dragnea , cu toate păcatele dumitale , nu meritați sa va bage pentru trei ani și jumătate!!
  Dorin Covos a furat la propriu peste 9 milioane de euro și NU a făcut decât aproape un sn.!!!
  Este noaptea minții !!!!
  Luviu Dragnea, cu multă răbdare , veți trece peste aceasta perioada și veți iesi mult mai puternic.!!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.