Europol: UE se confruntă cu al doilea val de imigranți, în contextul crizei COVID-19


Migrants

Uniunea Europeană se confruntă cu o repetare a crizei imigranților, în contextul în care măsurile globale de blocare în lupta împotriva coronavirusului continuă să pună presiune asupra economiilor africane, arată Europol într-un raport.

„Instabilitatea economică prelungită și lipsa de oportunități în economiile africane pot declanșa un alt val de imigranţi fără forme legale către UE”, precizează Europol în raport, citat de Sputnik News.

Se prezice că, în timp ce impactul economic al pandemiei în Europa se aşteaptă să fie semnificativ, daunele aduse economiilor din țările în curs de dezvoltare vor fi şi mai profunde.

Se aşteaptă ca cererea de forță de muncă ieftină, în special în sectorul agricol, să conducă la traficul de persoane, în timp ce închiderea prelungită a bordelurilor legale poate determina creşterea exploatării sexuale a femeilor traficate din Nigeria și din estul Europei.

În funcție de durata restricțiilor de călătorie aeriană, se preconizează că persoanele care se ocupă de traficul de persoane îşi vor muta activitățile către rutele terestre și maritime.

„Acest lucru va avea, cel mai probabil, implicații asupra rutelor din vestul și estul Mediteranei. Unii migranți ar putea opta, de asemenea, pentru trecerea traseului lung și riscant din Senegal, Mauritania sau Sahara de Vest către Insulele Canare”, se mai arată în raport.

Mai multe bărci mici vor fi folosite pentru traversarea râurilor și a Canalului Mânecii. Pe uscat, vor fi preferate vehiculele de marfă și trenurile de marfă.

De asemenea contrabanda de migranți și traficul de persoane se aşteaptă să devină mai clandestine, persoanele fiind transportate în grupuri mai mici. Europol mai arată că Turcia va fi mai subtilă cu privire la încercările sale de a împinge imigranții peste granița greacă.

Doina Crainic.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în EUROPA(imigranti). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Europol: UE se confruntă cu al doilea val de imigranți, în contextul crizei COVID-19

 1. Constanta Ene zice:

  BRAVO ! turcilor ! ar trebui cat mai multi sa va urmeze exemplul !

  Apreciază

 2. citadela zice:

  Bravo lor!
  Refugiatii au sistem imunitar beton. N-au nici pe dracu

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.