Patronul SRI!


”Anaconda s-a întors” titram pe 21 aprilie, atunci când dezvăluiam că ”rezervista” Elena Istode continuă să organizeze ”raiduri” printre oameni de afaceri români prin intermediul generalului Adrian Ciocîrlan. Cel care, deși nu mai conduce Divizia pentru Apărarea Constituției, rămâne nu doar ultimul om de încredere al lui Coldea aflat în conducerea Serviciului Român de Informații, dar și ”patronul” din umbră al firmelor mai mult sau mai puțin sub  acoperire girate sub tutela  controversatei Direcții de Securitate Economică. Iar dezvăluirile de acum nicio lună se încheiau cu un avertisment către ”lordul” Eduard Hellvig. Cel care de altfel știa foarte bine că dacă nu găsește o soluție pragmatică de a scoate Direcția de Securitate Economică de sub influența nefastă a generalilor Elena Istode – Adrian Ciocîrlan, atunci va trebui să contabilizeze cât de curând ”pagubele colaterale” ale operațiunilor specifice derulate pe persoană fizică de către loialii lui Coldea.

Generalii Ciocîrlan și ”Anaconda”, tot la ”butoanele” SRI-ului

Și iată că nu a trecut nicio lună și deja ”lațul” se strânge, după ce fugarul Cristian Rizea și colonelul Daniel Dragomir au confirmat la rândul lor dezvăluirile ”Național”. Iar ”afacerea ROMPREST”, pe lângă faptul că va fi prima care va ”bubui” nu reprezintă totuși decât ”veriga slabă” a lanțului financiar cu care oamenii lui Coldea continuă să țină legat capitalul autohton. Și chiar dacă generalul Ciocîrlan s-o fi reapucat de degustat, o fi ajuns să neglijeze ”fișa tehnică” post-operație a intervenției chirurgicale pentru tăierea stomacului și chiar să se împăuneze ca băieții cu dedesubturile de alcov ale unor ”alianțe contra naturii” precum celei dezvăluite de Rizea și Dragomir în ”afacerea ROMPREST” nu înseamnă că Eduard Hellvig și Răzvan Ionescu trebuie să se culce din nou pe urechea că adevăratul ”patron” al SRI-ului va renunța de bună voie și nesilit de nimeni la facilitățile actualei funcții.

Chiar nu poate Eduard Hellvig să scape de ”umbra” lui Coldea?

Astfel că atât Eduard Hellvig, cât și Răzvan Ionescu trebuie să conștientizeze, barem acum, că ”vulnerabilitatea” Ciocîrlan trebuie rezolvată bărbătește, față în față și cu regulamentul militar pe masă. Pentru că, din păcate, generalul Ciocîrlan reprezintă din nou, la această oră, o vulnerabiliate pentru SRI. Serviciu a cărei conducere nu are decât două soluții: ori și-o asumă, ori o rezolvă definitiv…

Rapoarte otrăvite la Direcția de Securitate Economică

Iar cea mai la îndemână ”scurtătură” pentru tăierea ”nodului gordian” este abordarea pistei dezvăluite de noi cu privire la reluarea vechilor obiceiuri din vremea de aur a ”binomului” cu privire la ”atacurile raider” declanșate asupra unor firme românești prin intermediul notelor informative girate de Direcția de Securitate Economică.

Răzvan Ionescu trebuie să demonstreze dacă este sau nu șeful operativ al SRI

Și care sunt urmate de controale ”unidirecționate”… Astfel că, în loc să se lamenteze și să aștepte la nesfîrșit un pas înapi făcut de generalul Ciocîrlan, Eduard Hellvig și Răzvan Ionescu trebuie să ceară de urgență verificarea informației că generalul în rezervă Elena Istode ”Anaconda” s-a întors în afaceri. Și că generalul activ Adrian Ciocîrlan este încă parcă prea legat de ”Anacondă” ca să îi refuze eventualele rugăminți. Astfel că o reevaluare imediată a ultimelor ”rapoarte otrăvite” ale Direcției de Securitate Economică este ultima soluție pentru ca structura contrainformativă a Serviciului Român de Informații să își justifice activitatea. Pentru că dacă gruparea Ciocîrlan – Anaconda, cu sau fără sprijinul cumătrului Epure este lăsată să rămână ”stat în stat” în cadrul SRI-ului, atunci chiar că efortul ejectării generalului Florian Coldea din sistem nu reprezintă decât un eșec care se poate dovedi fatal pentru eforturile actualei conduceri a SRI de ”auto-curățire” a serviciului.

https://www.national.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(SRI). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.