DANIEL ROXIN: Legile lui Zalmoxis care circulă pe internet nu au nicio acoperire istorică!!!


Haideți să vă spun adevărul despre ele…
„El (Deceneu –n.m.), observînd înclinarea lor (a geto-dacilor – n.m.) de a-l asculta în toate, şi că ei sunt din fire deştepţi, i-a instruit în aproape toate ramurile filozofiei; căci era un maestru priceput în acest domeniu. El i-a învăţat etica, dezvăţîndu-i de obiceiurile lor barbare, i-a instruit în ştiinţele fizicii, făcîndu-i să trăiască conform legilor naturii; transcriind aceste legi, ele se păstrează până astăzi, sub numele de belagines…”, ne spune istoricul Iordanes în lucrarea „Getica”.

Până „astăzi”, din perspectiva lui Iordanes, înseamnă secolul VI d. Chr. Desigur, referirile la aceste Legi Belagine sau Legi ale lui Zalmoxis au continuat până aproape de vremea nostră.

În cartea Românii în Mileniul de întuneric, scrisă de Marius Fincă, descoperim alte lucruri interesante despre continuitatea și răspândirea LEGILOR BELAGINE:

<<Iamblichos, matematician şi filozof grec, ce a murit pe la anul 330 spune că religia geţilor sau cultul lui Zamolxe era practicat cu mare cinstire şi de către goţi. (Viaţa lui Pitagora) Mai scrie că Zamolxis, după ce „i-a convins că sufletul este nemuritor” a „scris legile” pentru geţi, după care să-şi rânduiască viaţa de neam scoborâtor din zei. De „regulile lui Zamolxis” aminteşte şi Agathias Scolasticul, în secolul al VI-lea. Teopomp afirmă că geţii îşi învăţau legile pe de rost, aşa trecând de la o generaţie la alta.

Scriitorii antici, ca: Iosif Flavius, Horaţiu, Criton, Clement din Alexandria, Strabon, Jambique şi Iordanes ne spun că geto-dacii cultivau valorile şi regulile morale, stabileau norme de drept şi aveau concepţii proprii juridice și politice.

În documentele conciliului de la Sardica (Sofia) în anul 343, găsim printre episcopii din Dacia Aureliană participanţi pe „Athenodorus a Dacia de Blacena”. Şi Dionisie Exiguul, Dacul cel Smerit (465-545) care „a avut în bibliotecă Belaginele”.

Olaus Magnus (1490-1557) relatează că a văzut cu ochii lui în Italia, la Perusia, un volum de legi gotice/getice, scris cu caractere gotice şi că, în ciuda vechimii acestui manuscris literar-juridic, căci se scurseseră mulţi ani de la acea perioadă când geto-goţii locuiseră Italia, era bine conservat. Despre aceste legi spunea că erau încă în vigoare printre sueţi şi goţi. Pasajul a apărut într-un manuscris al unui oarecare Johannes Scitul>> (Românii în Mileniul de Întuneric / Marius Fincă)

Acum, cititorule, după toate cele spuse, ți-ai dori să și poți citi aceaste legi, mai ales că internetul este plin de texte cu o anumită poezie în conținut, despre care cei care le promovează susțin că sunt Legile lui Zamolxe sau Legile Belagine.

Din păcate, sunt nevoit să te dezamăgesc. Legile Belagine care circulă în mediul online nu au nicio acoperire istorică, în surse documentare verificabile. Mai mult decât atât, ele au apărut în cartea Legile lui Zamolxe, la Editura Deceneu, în anul 2009, carte scrisă sub pseudonimul Remer Ra, unde autorul pretinde, nici mai mult nici mai puțin, că le-a obținut prin revelație divină.

Mai precis, autorul ne spune că a reușit să pătrundă în Lumea de Dincolo unde l-a întâlnit chiar pe Zalmoxis, zeul geto-dac revelându-i aceste legi!!! În consecință, ele nu au valoare istorică. Singura valoare pe care pot să o aibă este una literară, dacă am privi cartea lui Remer Ra ca una de beletristică…

Și ca să fie limpede la ce legi pretins belagine mă refer, vă citez două din cartea lui Remer Ra:

Dincolo de curgerea timpului si de cugetarea zeilor, este Focul cel Viu și Vesnic, din care vin toate și prin care ființează toate cele ce sunt. Totul și nimicul sunt suflarea Sa, golul și plinul sunt mâinile Sale, mișcarea si nemișcarea sunt picioarele Sale, nicăieri si peste tot este mijlocul Său, iar chipul Său este lumina. Nimic nu este făptuit fără de lumină și tot ce vine din lumină este viață și ia făptură.
Nu lua cu siluire și nici cu vorbe amăgitoare ceea ce nu este al tău, căci cel ce privește prin ochii tăi este același cu cel ce privește prin ochii celuilalt. Ia seama la taina aceasta.
.
Și așa mai departe… Prin urmare, vorbim de un set de pretinse legi, apărute într-o carte ezoterică unde autorul vrea să ne convingă de faptul că le-a primit prin revelație divină. Desigur, fiecare are dreptul să creadă ce vrea. Doar că, indiferent de ce cred cei care le promovează, ele nu au nicio acoperire istorică.

Realitatea este aceea că astăzi nu avem vreun document antic sau medieval disponibil care să conțină cu claritate aceste legi. Avem doar referiri la ele, le putem deduce indirect o parte din conținut sau, în cazul în care cercetătorii care spun că ele s-ar regăsi parțial în Legile Valahe ale Pământului au dreptate, să le căutăm aici, în măsura în care mai avem acces la unele rămășițe ale acestora.

Ceea ce este însă cert, în condițiile în care au influențat pentru mult timp mai multe popoare, este faptul că ele conțineau principii spirituale, morale și de conviețuire socială de mare valoare. Să sperăm că viitorul va fi mai generos cu noi, în legătură cu descoperirea conținutului Legilor Belagine.

Daniel Roxin

https://daniel-roxin.ro/

Acest articol a fost publicat în URMASII DACILOR(diverse). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la DANIEL ROXIN: Legile lui Zalmoxis care circulă pe internet nu au nicio acoperire istorică!!!

 1. neicaion zice:

  Dacă nu înţelegi ceva, nu înseamnă că acel ceva nu poate fi autentic, iar afaceriştii, de regulă, nu înţeleg spiritul, creaţia…, descrierea dacilor în cărţile tale sunt de o absurditate plină de violenţ
  p.s. …şi chiar zilele aceste zile ţi-a picat ţie pata…

  Apreciază

 2. simona zice:

  Dacii nu si-au scris legile ,ele se transmiteau oral . avem rune ,avem semne incrustate in pietre ,pe case desii azi nu mai stim ce inseamna ,ne-am scris istoria pe ii si pe catrinte ,pe obiecte de uz casnic dar dragilor avem cosonii .Prin anii 84-85-na arhitect Silvia Paun face o diagrama a vechilor scrieri ”dacii au scris mai dintÎi si de cind lumea ”.rabojul, literele pelasge,semnele din Pestera de la Chindia ,literele estruce ,semnele de pe materialul de la Turdas ,cele de pe tabletele de la Tartaria ,cele din grotele Buzoiene de la Nicu si Alunis semnele zis dacice de pe monede ,apoi literele elene ,apoi rune ,apoi semnele din inventariile arheologice de pe aria Ditrau -Sion precum si cele de pe peretii de creta ai lacaselor de la Basarabi si nu in ultimul rind de pe iile ,catrintele si toate straiele ,de pe unelte ,scule ,si casele noastre .(Almanahul Luceafarul 1985 ) .
  Monedele getodacilor .
  se i-a moneda se imparte in patru zone de lucru pe moneda apar literele e,f,g ,h, i,K,A,c ,d,l si un cal cu un calaret .
  Zona A pornind de la stinga prin spatele calului
  1Coada calului si cimpul grafic din preajma .In mod normal pare a fi acolo o sigma greaca ,dar daca rotim semnul supunindu-l luminii din toate cele patru laturi si vedem ca acea litera este o ideograma -o pasare numai stilizata ,un soim cu peste in plisc ,atit de stilizata e lucrarea incit se sesizeaza fara efort efectul porumbac ,insa o creasta imensa te face sa eziti denumirea exacta a pasarii . Pasarea hieroglifa este alcatuita din literele latine si grecesti ,combinate incit ,aici incepe stupoarea . Se citeste Egreta crestata cu sopirla-n plisc,hîrete;birbul cu sarpe . Sa stabilim de la inceput dacii practicau un soi de tainuire a limbii a zeilor si a credintelor lor ca si alte popoare vechi dar cercetind bine monedele stramosesti,ni se impune convingerea ca marii lor initiati descoperisera un sistem de mesaje de natura sa se sustraga timpului istoric :singura dimensiune si cheia intelegerii ramanind situatiile luminii ;directia si intensitatea ei .( Deci dragutilor NU UITATI ,EFIGIA SE CITESTE CUM BATE LUMINA PE BAN ).
  Adincimea inciziei in metal ,distantele si proportiile proprii si anume vederea spectroscopica constitue note ale scriierilor geto-dacice ,care ignorate ne arunca in nebunie necurata (!?). Cu totul de o importanta uriasa este ceeace am numit viziunea si practica sinteticului -o stinta si arta de a face dintr-un lucru un semn ,iar semnul de a-l umple cu lucruri . Zici ca inteleptii de atunci aveau practici rebusiste ,combinatile magice litere ,anagrama ,careurile ,jocurile de cuvinte intre care caligrafierea de litere si de glose rasturnate dus-intors avea argumente doctrinare – de natura sa umileasca semioticienii,semasiologii si toate capetele de azi .
  Dacii isi alcatuiau mesajele de mare importanta ,cum este scrisul pe moneda incredintat mortului,trimisului la zeii stramosi,in doua mari aspecte :calul si calaretul pe o fata a banului si capul de rege -zeu pe fata cealalta .
  Prezenta emisiunilor straine ,grecesti in speta are un tilc ciudat si istoric si filozofic inaintea celui economic : dacii se considerau fondatorii famililor regale primordiale si prin mostenire hiperboreana hiperboreana a tuturor neamurilor primordiale latine si grecesti inainte sa fi auzit istoria de asa zisii traci .
  Cine cerceteaza cu atentie capetele de pe banii din seria Filip constata urmatoarele : ca nu seamana cu un cap de rege cu alt cap de rege ( de pe alt ban ),ca nu gasesti doi calareti pe caii lor identici . Mari diferente stilistice si de fond se observa . De aici a rezultat(dupa multa munca ) ideea ca monedele getodacice ,o buna parte dintre ele sunt tablete codice precum si scrie pe banul pe care-l vom analiza . Am aratat cum orice moneda dacica este o constructie de obiecte si simboluri avind o logica aparte si variatie de text .

  Apreciază

 3. simona zice:

  Citirea calului de la stinga si cercetind Sigma aceea din care gravorul a alcatuit coada sacrului animal am descoperit o pasare insigna . Ea se citescte: WEI .( E poate fi un epsilon asta-i nota mea imi pare rau ca nu puteti vedea moneda si literele )
  Isis si Osirius ,dar rugam sa nu se traga nici o concluzie asupra zeilor daci . Si s-ar putea sa fie usi asociat cu usi de la gonirea păsarilor .
  Aflam o mentalitate a cuvintului . Tot aici sunt numesc aceste majuscule sau semne -Hieroglife si rune alcatuite din litere grecestisi latinesti cu numele lor de atunci . Numele lor este Helige-Glife ,strigare exacta ,folosind cuvintul nordic helige ,sfint si de asemenea scrierea egipteana .Se impune ideea ca Helige -Glife nu-s nici rune ,nici hieroglife egiptene ci o creatie proprie si mai dintii a preotilor daci ,ele n-au corp sonor nici egiptean si nici viking ”gotic”decit in cazul si-n locul cind numesc zeii nordici si pe cei egipteni ca dimensiuni asumate si originale ale zeului suprem Zamolksixs -zeul Suma ,Zeul Concept,zeul Doctrina .
  2Decupind marginea tabloului votiv ce-l formeaza moneda ,cu pasarea egreta cu sarpe in plisc sau cu barbui ( pestele cu acelasi nume si azi )constatam imaginea unei gheare de pasare .Aceasta este Helige- Glifa ghiara sau unghia GHE-ARA_UN _GHIA;nume ale Pamintului Geea .
  Mergind normal pe imaginea calului in zona spatelui ,in crupa calului cu piciorul drept sesizam urmatoarele : in sold un cap dublu ,de barbat ,iar pe gamba litere grecesti si latinesti ,lungite in stilizare si desen .Citim de la copita-n sus -Apolon -Oranos ;Koreos Bocoleos Keres Serv Seleni,agresta ,Guru-Huru . Traducem fara gresesala : Curierul ceresc ,servul Selenei,si al zeitei Ceres merge la Apolion si Uranos ,Gurul agrest Huru . Huru era slujitor la datinile agragre ,cimpenesti pentru Kore ,Ceres si Selenesi in calitate de guru al lor (preot ?!).
  Tot in aceasta zona citim Aler zeo apollo -Gebeleisis -Sore-Deo -Huru alergator ,curier al lui Apollo ,merge la Zeul Soare ( fac o paranteza aici ,am aflat in timp ca de fapt ce credeam noi ca dacii isi aruncau tinerii in sulite era de fapt „puterea „ unora dintre ei de a merge in astral ,cam ce s-a tot vorbit pe net din 2008 incoace ,si nicidecum ca eram chiar asa de tuti la cap sa ne omorim copii ,e mult de spus dar acum vorbim de scrierea lor,dar asta inseamna a merge la zeul Soare -te arunci in sulitele lui . ) . Numele celui trimis este Huru ,nume care mai exista si-n anii 1960 in romania .
  Zona D din spatele piciorului ,cimpul grafic de la genunchi :cuprinde o serie de fibule si sîrme :inventar de mormint getic obisnuit alcatuind litere : un grec Beta ,lipit de un r latin la care se adauga un vechi ac de siguranta . Citim : Glle- Gibilleisis,sa se dea acestea lui Gebelleisis ; Sa se remita acestea lui Mos Brumis ,Genii obirsiei . ( Dupa 30 de ani de la citirea acestui almanah ,am aflat ca de fapt dacii isi numeau zeii Mosi si acestia ii invatau cum sa tina legatura cu astralul ,cauzalul ,mentalul care sunt lumi paralele cu ale noastre si le putem accesa la o vibratie mai inalta a Terrei cind si corpurile noastre eteric ,atmic ,cauzal ,astral ,mental ,budic sunt mult mai dezvoltate ,de fapt asta au tinut secret hiperborienii ,urmasii lor dacii ,de aia n-au putut scrie epistole pt a le citi tot ratacitul care n-a evoluat spiritual ,gingiti-va asa am fost ultimul popor care a mai avut Mos printre ei ,restul s-au retras odata cu scaderea vibratiei dupa anul 4000ien ,Zamolxis a ramas printre ei pana prin 500 -700 en ,dar asta-i o alta poveste. Asta ascund muntii nostri si nu scrie niciunde nimic, e vorba de locatii unde vibratia pamantului e ceva mai mare sau mai mica pe alocuri ,sau ce numim neutru ,acolo ”poti atinge cerul ” ) .
  acest corp imagistic intors invers de la fibula in sus ,cumulind literele din cimpul grafic citim : Brumus Deani Bendis Zanu -brumus este feciorul de zina al Dianei Bendis .
  Zona E -aici sunt asezati idolii cei mai importanti ai dacilor ,incorporati in conceptul Zamolxis -Gebeleisis .Pe acest loc s-au produs cele mai mari confuzii ,cea mai mare fiind ca inscrisul Fillip nu poate fi altceva decit numele regelui macedonean ,intru-cit monedele dacilor nefiind decit niste copii stingace ,barbare .cercetind mai multe monede dacice comparindule s-a ajuns la constatarea ca alfabetul se schimba in sensul ca literele grecesti sunt inlocuite cu cele latine ,ori sunt combinate cu acestea ,,iar in cazul monedei nr 5 ,plansa a doua apare cu alfabet necunoscut de stil gotic. Toate astea se pun in seama nepriceperii gravorilor daci si a barbarismului lor . toate cele v5 monede pe care le analizam sunt alcatuite din mati , si lucruri ,obiecte asamblate, alcatuind corpuri plastice in forma de F latinesc ,I latinesc si-n capat un gama exagerat . Cercetind atent se obs sub inscris o seama de masti,un idol copil ,compus,avind in cap o cheita ,cheie pe care o consemneaza si un basm romanesc -un Fat nascut cu cheita la cap . Aceasta cheie se alcatuieste de catre un grup de litere gotice si latine , dind privelistea unui pom cu trei ramuri pe stinga si cu una in dreapta . Acel copil cu cheia -n cap este si el un ansamblu cuprinzind : o mascoida -cap de calut ,un prunc de lemn ,stind cu miinile si josul pe iarba ,lungind picioarele si rizind . respectivul cimp imagistic -grafic se desfasoara sub primele trei litere . tot in acest loc mentionam de asemenea ,ca se afla litere aruncate deasupra celor titulare 5=1=1 ,in stilul practicat mai tirziu de catre scriitori cu alfabet giagolitic . apropriindu-ne de cele cinci litere Fillip iata ce se constatata – prima nu-i latinescul F pt ca este compusa din literele Lamda ,c ,M si R . De sus si pina la cimpul din spatele calaretului se citeste LSFR -Luceafar. A doaua litera nu-i un I latinesc ,obs un trunchi de arbore cu 2 crengute spre dreapta ,un pom alcatuit din literele APLS – numele hiperboreean a lui Apolus . O jumatate de fata se cuprinde si aici . Insa un lucru foarte ciudat ,dar regula generala in grafia monedelor geto-dacice din ambele masti inglobate de catre cele doua Helige-Glife se alcatuieste un portret dublu ,ianic si el compus din litere normale L T R E; Lotre – fiul -Epei( va aduce-ti aminte de iele ? ) .La asta se adauga literele din cimpul grafic al primei glife sacre si se obtine: Getes Hermes -Zamolksis Lotre si Zomoksix Godan- al getilor Hermes .
  Si dragii mei mai sunt vreo 10 pagini ,dar o sa va mai dau citeva ex de propozitii scrise pe banii strabunilor vostri ;banii vorbesc ”: Cea de-a sasea glifa – Io om Zalmoksis – ZAO _ JOE ,RA- Zor- Zior sau de pe alt ban aflam ca : Ghebeleisis -Ianus Ion Ziarn -au -guru _mortii cei zvirliti in lancii -raze din casta pileatilor ,trimisi la Zamolxis .Daca invirti invers acelor de ceas afli o poveste despre Geea si zine ,care dantuie . Pe alte monede aflai ca Ion merge in lumea mortilor la gebeleisis care-i totuna cu Zamolxis ,pe altele aflam ca mortul a fost timplar si duce un mesaj unui Mos . Fiecare moneda desi are aceiasi efigie ,spune o alta poveste ,fiecare element al calului formeaza litere sau alte animale sau capete de oameni .
  Astia au fost stramosii nostri . Nu ti-au putut lasa direct o scriere ,exoterismul nu se putea scrie oriunde si pt oricine . Ma uimesc GHETII (asa -si spuneau ,dacii ) . Imi pare rau ca nu locuiesc in Bucuresti ,as putea cerceta biblioteca de istorie de unde daca stii ce sa cauti afli cine esti . Ma chinui cu ce-mi da netul ,reusesc uneori sa-mi cumpar cate o carte scumpa si rara , nici nu mai spun ca viata mi-a dat minte cu pipeta si aflu tirziu ca mai exista un scriitor ,un cercetator pe astia din urma ii descopar tirziu .

  Apreciat de 1 persoană

  • MOȘUL zice:

   Bună Simona
   Mă ”lovesc” 🙂 de tine sau de al tău nick, pe mai multe site-uri, mă rog.
   O singură întrebare, deocamdată:
   Ai acces, la mai multe …planuri !?
   Aș dori să putem comunica și direct, roagă pe Lupoaica noastră (dragă 🙂 ) să-ți trimită email-ul meu.
   Mersi
   Un trecător prin viață

   Apreciază

   • simona zice:

    Nu am acces la mai multe planuri . Traiesc doar in cel fizic si uneori ,rar de tot mi-aduc aminte unele vise din timpul somnului si te asigur ca n-au deloc legatura cu dacii . Dar de 30 de ani ma intreb cine sunt ,de unde vin ,ce legatura am cu stramosii mei ? Imi place istoria ,desii e enervant ca mai nou trebuie sa iau date despre un subiect din trei surse diferite si sa le caut numitorul comun pt a afla cit de cit adevarul ,nemaivorbind ca istoria azi se schimba dupa cum doresc unii si altii . Daca v-am suparat ,va rog sa iertati.Poate avem aceleasi preocupari si ne intilnim pe aceleasi saituri . Dar uneori descoper niste lucruri pe care chiar merita sa le impartasesc cu altii ,cum au fost si datele de mai sus . .
    Si daca Lupul vrea poate sa-mi dea adresa ta .

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Afiseaza la comntariu o adresa valida…ti-am trimis dar mi-a venit inapoi pentru ca nu exista
    Asta care o ai cu s….3@gmail.ro nu e valida

    Apreciază

 4. simona zice:

  Scuze pt greselile de ortografie in loc de ginditi am scris gingiti ,Toate cele 5 monede sunt alcatuite din parti -nu din mati ,Gebeleisis cu G nu g . Imi cer scuze ,ma grabeam .
  Cautati Almanahul Luceafarul estival 85 .N-o sa va para rau ,mai intelegi o mica parte a istoriei . Multumesc Lupule ca-mi dai voie sa scriu pe blogul tau .

  Apreciază

  • MOȘUL zice:

   Bună Simona
   Mulțumesc din suflet, pentru răspunsul tău. Îl așteptam, deci, nu m-am înșelat asupra caracterului tău frumos( ca de altfel și al Lupoaicei noastre 🙂 )
   Nu este nevoie să te iert(!!!) pentru că nu ți-am(v-am) cerut acest lucru, m-aș simți un inchizitor(distrugător) de belagine. Și sper să nu fiu nevoit(forțat) să o fac în acestă viață.
   Totuși, din ce scrii, se observă că ”citirea”(io, n-am această capacitate! 😦 ) monezilor înseamnă că ai acces. Sunt multe de aflat/spus.
   Mulțumesc
   Un trecător prin viață

   Pentru Lupoaică
   Mă bucur că ai acționat corect și bine, cu cea de a doua repostare, nu am observat. Mersi
   Deoarece tu poți( și chiar trebuie, de altfel) să moderezi comentariile(acesta, nu-i public), trimite-i, te rog, email-ul meu și chiar numărul meu de telefon(aici, în anglia,este public, pe cv-ul meu) și sper să ajung în țară. luna viitoare, după ce iau ”corigența”.
   Poate ai observat și comentariul meu la articolul cu ”DANIEL ROXIN: Legile lui Zalmoxis care circulă pe internet nu au nicio acoperire istorică!!!”
   Fiecare-și are ”MISIA” lui.
   Lucrurile, încep să se lege.
   Succes, Lupoaico, MĂ BUCUR, PENTRU CĂ EXIȘTI.
   POPORUL ROMÂN, are nevoie de tine.

   Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Nu prea moderez nimic ca nu am timp. Va las pe voi sa aveti discutiile care le vreti.
    Am sters pentru ca era dublicat. Ai postat de 2 ori pentru ca ai vazut ca nu apare si trebuie aprobat de mine. Da, asa e acum, primul comentariu trebuie aprobat. Am fost nevoita, altfel vedeati toti toate injuraturile lumii :)))
    Numai ca aveti grija sa nu schimbati numele de afisare ca iar intrati la moderare pentru ca sistemul nu va mai recunoaste.
    O sa-i trimit lui Simona cind o avea o adresa valida…asta care e la mine afisata nu exista.
    Eheee….cite nu exista si circula pe net despre geti. Au denaturat astia tot cu religia crestina.
    Multumesc de urare si ai grija de tine…si eu multumesc ca voi toti existati pentru ca altfel as fi singura geto daca si ar cumplit de trist.

    Apreciat de 1 persoană

   • MOȘUL zice:

    Bună Lupoaico
    Prima reacție la vederea răspunsului meu incluzând și adăugirea pentru tine, a fost
    ”MAI ARS” da’ cum io-s ”dă pământ” este mai greu :))). Au mai încercat și alții, cu vreo 22 ani, în urmă, prin procedeul merkaba hexagram, de am SĂRIT(săltat), o jumătate de metru, de la pământ. Din păcate, pentru ei, IO, am căzut, în picioare, iară-și ei, au dispărut, din România.
    IO, văd numerele de telefon afișate, dar nu am certitudinea că și alții, le văd. Te/vă rog, confirmați-mi.
    Am scris adresa corect, zic io, dar dacă la tine/voi apare altceva, înseamnă că se trece printr-un filtru. Știa iel john naisbitt cu ”megatrends”-ul lui, ce zâce. Dacă este nevoie de adresa email aceasta este dragosb1 (a) excite. com.
    Nu trebuie nimeni, să fie surprins de afirmația care, poate, că-mi aparține:
    ”Internetul a fost dezvoltat, pentru controlul(subjugarea) minții umane”. Detalii altădată.
    Poate ar fi trebuit să fie lăsate, înjurăturile, că așa-și tăiau singuri craca,iar de zburat, este mai greu. Ce-și face individul cu…EGO-ul lui, nici dracu’ nu desface.
    Mulțumesc, pentru că exiști.
    Succes
    Un trecător prin viață

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Da se vad numerele dar eu nu am cum sa-i dau adresa ta chiar daca e corecta daca a ei nu este.
    Iti pot trimte tie eventual adresa ei dar la fel vei pati…ti se intoarce inapoi.
    Ca sa ai contact trebuie ambele sa existe, altfel cum?
    De ce sa te iau la rost? :)))
    Eu sunt un nimeni prin viata !

    Apreciază

 5. neicaion zice:

  …încep să mă emoţionez, oare n-am să mă maturizez niciodată?…

  Apreciază

  • MOȘUL zice:

   Tu iești matur, mă băiatule, dar poate, sau nu vrei, să recunoști, acest lucru.
   Succes, să ai, în viața asta și să-ți descoperi ”misia”.
   Mersi
   Un trecător prin viață

   Apreciază

   • neicaion zice:

    Mulţumesc!, …deci matur…, sau băiat?, că toţi trecem prin viaţă, deşi nu toţi suntem câini ronţăitori de oase de la marile ospeţe…

    Apreciază

   • MOȘUL zice:

    neicaion zice:
    25/05/2020 la 11:19

    Mulţumesc!, …deci matur…, sau băiat?, că toţi trecem prin viaţă, deşi nu toţi suntem câini ronţăitori de oase de la marile ospeţe…
    Apăi no, na, cum vrei, sau cum, te simți, în acel moment..:)
    Se pară că, undeva cândva Marele BRÂNCUȘI, ar fi spus:
    ”Atunci când nu mai suntem copii, înseamnă că am murit de mult”
    Așa că Neicusorule, alege: geniu sau …un individ. 🙂
    Mă bucur că exiști.
    Mulțumesc
    Un trecător prin viață.

    Apreciază

   • neicaion zice:

    MOȘUL zice:
    25/05/2020 la 12:31

    neicaion zice:
    25/05/2020 la 11:19

    Mulţumesc!, …deci matur…, sau băiat?, că toţi trecem prin viaţă, deşi nu toţi suntem câini ronţăitori de oase de la marile ospeţe…
    Apăi no, na, cum vrei, sau cum, te simți, în acel moment..:)
    Se pară că, undeva cândva Marele BRÂNCUȘI, ar fi spus:
    ”Atunci când nu mai suntem copii, înseamnă că am murit de mult”
    Așa că Neicusorule, alege: geniu sau …un individ. 🙂
    Mă bucur că exiști.
    Mulțumesc

    …lumea asta mare…

    Apreciază

 6. MOȘUL zice:

  ”De ce sa te iau la rost? :)))
  Eu sunt un nimeni prin viata !”
  Mrrr !
  Io-s câne…:)))
  S-o crezi tu, că ești un nimeni, pe acest pământ, FIINȚĂ VIE, la care ”dacii tăi” se închinau, iar ”Bărbosul ăl bătrân” spune așa(sper să nu dezaprobe propitarul afirmațiilor:
  ”….Toți au fost ajutați din sferele superioare de manifestare. Puteți crede sau nu acest lucru.
  – Apropo de legi, scrierile vechilor istorici pomenesc de anumite legi, numite și belaginele sau legile frumoase. Se spune că ți-au fost revelate de către zeița Hestia. Legendele spun că ar fi fost fiica lui Cronos și sora lui Zeus și că reprezenta protectoarea focului sacru. Care este adevărul referitor la ele?
  – Legendele spun multe. Hestia nu este altcineva decât focul Geei(adică Ființa Vie, MAMA GEEA, zice io, MOȘUL), adică tot ce este viața pe acest pământ. În acele vremuri exista credința(Exact, nu religia!!! zâc io) în zei. Toate forțele asa-zis superioare omului și cele necontrolabile de om erau atribuite zeilor și plasate într-un cadru distinct. Astfel s-au construit toate religiile care au la baza forțele naturii și de asemenea s‑au construit toate formele de înlănțuire și de manipulare(da’ ce, vampiri energetici inferiori, ai lui David Icke, Copii Matricei, nu trebuie și ei să halească!!!! zâc io). Mi-au lăsat un gust amar toate acele religii care atribuiau zeilor aceleași caracteristici negative ca ale omului, m‑au scârbit nespus toate practicile lor, toate ritualurile sângeroase sau aberante prin care era propovăduită teama. Sunt doua modalități de a supune omul: ori prin forța fizica, forța armată, ori exploatând necunoașterea omului, nevoile lui, rătăcirea lui. Combinația lor duce la cele mai hidoase forme de organizare sociala(acum că cam, cum ie!!!!, între io).
  Legile frumoase sau legile bătrâne sunt pretutindeni în jurul vostru. Eu n-am făcut altceva decât să le iau din natură. Te voi ajuta să le readuci la cunoștinta omului. De la simplitatea lor vom pleca. Cei ce se vor întrupa în aceasta zonă pentru a continua o măreață lucrare, dar și cei care sunt deja întrupați și sunt parte a lucrării mărețe începute cu mult timp în urmă, le vor cunoaște. Ele sunt făcute astfel încât să declanșeze anumite reacții la nivel subconștient(mă rog, în toate celelalte corpuri nefizice, zâce io). Vor decodifica și vor scoate la lumină, anumite informații. Aceste legi pot fi de ajutor și celorlalți, care nu fac parte din programul atlant. Ele vă pot ajuta să ieșiți din angoasa în care vă aflați fără a fi nevoie de acțiunea dură a legilor universale.
  – Sunt gata sa le primesc, am spus eu plin de nerăbdare.
  Zamolxe mi-a cerut să mă așez din nou la marginea acelei mese de la capătul coridorului circular. Au apărut imediat cinci cilindrii mici, făcuți parcă din același material subtil de culoare albastru închis, cum părea a fi alcătuită și sfera „șlefuită“ de acum câteva zile, și la un moment dat aceștia s-au „lipit“ formând un singur cilindru care a pătruns în interiorul centrului meu energetic Ajna. …”
  (http://remerra.blogspot.com/p/pag1.html)
  Așa că Lupoaico, te înșeli, cu afirmația ta, că ești un nimeni și singura geto-dacă. Oricum, sper să nu te ”botez”, Sisifa :)))
  Dacă reușești cu tot timpul tău limitat, să treci prin cele patru cărți, incluzând și pe Lissa Royal cu a ei, Prisma din Lira, am curajul să fac ca și responsabilul(sper că nu ie el) al articolului, de mai sus, că bag mâna-n foc,că vei demonstra că ”botezul” meu, a devenit caduc, înainte de a fi …valabil:)))
  și nu mă voi arde.
  Acestea fiind spuse, mă opresc aici, lăsându-ți timpul necesar saltului(tău) pe nivelul următor, de înțelegere și evoluție spirituală.
  Mă bucur că exiști.
  Mulțumesc
  Un trecător prin viață

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Nu cred ca sunt chiar un nimeni dar mucesc zi de zi, an de an sa fiu.
   A fi nimeni inseamna a fi totul si nimic….sper sa intelegi.

   Apreciază

   • MOȘUL zice:

    Hmmm, negociem… Dacă toate se rezolvă cu bine(corijența), săptămâna viitoare, aș putea fi în țară.
    Succes
    Un trecător prin viață.

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Sa ajungi cu bine!

    Apreciază

   • amărâtul zice:

    Bună Lupoaico
    Șterge-mi/editează, te rog, postarea cu datele personale, nume și nr telefoane.
    Cine trebuie, să mă contacteze, are datele.

    Mersi

    Apreciază

   • MOȘUL zice:

    Bună Lupoaico
    O întrebare retorică, referitor la….sfaturi !? Probabil, că-mi aparține, că n-am auzit-o la …altcineva 🙂
    Știi care este diferența între un prost și un înțelept!?!
    Prostul dă tot timpul sfaturi și spune ..fă așa și fă așa…
    Înțeleptul dă sfaturi, când i se cer și spune: IO, aș face așa și așa…
    Așa că, am o mare rugăminte la tine: Tu sau cine întreține site-ul să mai adauge trei-patru comenzi: Răspunde, public-privat, editează, șterge, la fiecare postare, poate așa se ușurează comunicarea.
    Mulțumesc de înțelegere
    Succes

    Apreciază

 7. MOȘUL zice:

  🙂

  Apreciază

 8. Moșu zice:

  „DANIEL ROXIN: Legile lui Zalmoxis care circulă pe internet nu au nicio acoperire istorică!!! Haideți să vă spun adevărul despre ele…”
  „Moșul spune:
  21 mai 2020 la 20:44 ”
  Măi …băiețaș
  Dacă tu ai impresia că cunoști ”adevărul” te(vă) înșeli(ați) amarnic.
  Presupunând că tu scrii textele, semnate, de tine, pot face o altă ”vorbă” din alea…sute.
  ”Brânză bună-n burduf de câine”
  Este problema voastră, a ta daniel roxin, pavel căruță, ioan coja și alții ca voi, dacă prin textele voastre, vreți să scoate-ți la suprafață, sper că nu conștient, patrioții adevărați din POPORUL ROMÂN, însă va trebui să fiți conștienți că există FORȚE, mult superioare celor de pe pământ, care nu trebuiesc să…intervină ci, doar să se facă….simțite.
  Ți-am scris că:
  Ține minte, ce îți spun:
  Atunci când vei avea nevoie să afli ADEVĂRUL tău, caută-mă și te voi ajuta să-ți găsești, CALEA”
  mi-ai răspuns AROGANT :
  ”Daniel Roxin spune: 28 mai 2020 la 13:11
  Ai inceput sa vorbesti urat si arogant. Daca vei continua asa, nu iti mi aprob niciun mesaj!”
  Acel prim text a fost scris la…foc automat, insuficient …cizelat, l-am ”cizelat” pe lupuldacic și repostat pe ioancoja
  Din păcate sau …fericire, n-am primit niciun comentariu !!! Nicio problemă.
  Deoarece evenimentele se succed cu…repeziciune, mai aștept, totuși….
  Undeva, prin 1990+ am făcut o…afirmație ”Pe lumea asta o sută de stăpâni și restul…sclavi”
  Anul trecut într-o cursă de microbuz care face legătura între două municipii, un domn bine îmbrăcat spunea la doi interlocutori, modest îmbrăcați, următoarele:
  ”Poporul român este pe cale de dispariție” Atunci am spus
  ”Ține-ți minte ce vă spun ATÂTA TIMP CÂT ACEST PĂMÂNT, FIINȚĂ VIE VA EXISTA, ROMÂNIA ȘI POPORUL ROMÂN, NU VOR DISPĂREA”
  Încă două…chestiuni:
  Prima: Filmul documentar ”Zalmoxis” conține o EROARE imensă, care distruge toată cunoașterea despre spiritualitatea Zalmoxiană. La minutul 20:46, există un gest îngrozitor de …prost. Nu știu dacă gestul a fost făcut inconștient, de actor sau a fost …regizat. Actorul are o ”trăire” de suferind, slab,temător, nu arată o ”FORȚĂ” așa cum este descrisă spiritualitatea ZEIFICATULUI. Undeva intr-un text, pe care nu-l mai indentific, pe internet ”de ce zalmoxianism” autorul(!!!) povestește într-un argou de veche limbă românească vorbită, foarte multe întâmplări din viața lui Zalmoxis printre care și o ”întâlnire” cu ”preoți luptători” în care un preot a încercat să-l lovească cu…sabia, iar Zalmoxis la…”înghețat”… prin aceasta dovedind că este cunoscător și putând controla energiile celorlalți…
  Secund: spui că ”Daniel Roxin spune:
  24 mai 2020 la 19:41 Nu s-a putut face”…din lipsă de bani.
  NICI NU VEI/ȚI AVEA BANI PENTRU O ASEMENEA BLASFEMIE, cel puțin din două motive: Forțele care se opun sunt cele …malefice(care nu respectă LEGILE universale) dar, culmea (!) nici spiritul lui…ZALMOXIS !!!! Filmul documentar conține scene de luptă, puțin probabil că au existat războaie ale dacilor cu alte popoare ci, doar conflicte între grupuri.
  În altă ordine de idei: mi-am oferit (micul) ajutor, poate nu financiar, că-s homeless dar l-ai ignorat, acum ceri ajutorul…. în vei primi, atunci când…meriți și vei face cu el EXACT, ce trebuie.
  Am spus că sufăr de o ”boală incurabilă”, observ că mai există…scăpări.
  Succes
  P.S. Acest text îl voi posta și pe lupuldacic și ioancoja.
  Acelaș

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.