Sorin Faur: ”În acest imperiu al tehnocrației, e foarte posibil să nu fim convocați niciodată la momentul în care ar trebui să decidem dacă UE este mai importantă decît România!”


E foarte posibil să nu fim convocați niciodată la momentul în care ar trebui să decidem dacă UE este mai importantă decît România. La britanici s-a răspuns. La noi absolut nimeni n-are curajul să pună deschis problema în acești termeni, în timp ce la Bruxelles proiectul înaintează pas cu pas.

Actualul proiect european e fără dubii dezintegrator în privința statului național. Luată cu oasele de la Caracal, foarte puțină presă neaoșă a dat la începutul anului știrea că expunerea steagurilor naționale în Parlamentul European a fost interzisă. Luată cu Cîntarea Guvernului Orban la vreme carcalacă, cam la fel de multă presă băștinașă a dat luna asta știrea despre interdicția unională de a mai scrie pe marfa de pe raft “produs în România.” Lipsesc știrile, darămite dezbaterile cît de cît serioase despre aceste evoluții care demontează netulburate națiunile europene cu obiectivul de a le transforma în niște județe ale unui nou fel de imperiu. Imperiul tehnocraților.

Nu s-a stabilit încă exact ce anume garantează succesul pe termen mediu sau lung al orbecăielilor bezmetico-centraliste ale tehnocraților europeni, în fapt niște foarte clasici birocrați bugetofagi pentru care principala preocupare este să-și mențină constante intrările deloc neglijabile pe carduri. De făcut, n-au de făcut în schimb decît să dezvolte și să ventileze o păsărească cît mai neinteligibilă prin niște birouri și în niște săli din ce în ce mai neutru, deci tot mai urît mobilate. Și să-și consolideze puterea de control prin centralizare totală.

Cel puțin vreo 15 ani am trudit cu rîvnă la chipurile cioplite ale descentralizării și subsidiarității, arzînd simultan, cu huiduieli, păpușile totemice ale birocrației naționale, însă doar pentru a ne pregăti genunchii de închinăciune la birocrația europeană zeificată mai ceva ca Olimpul, deși dumneaei practică un centralism cel puțin la fel de anihilant și aberant ca acela impus de URSS sateliților săi postbelici. Ce-i drept sovieticii n-au îndrăznit sau nu s-au priceput să stabilească pînă și curbura comercializabilă a castravetelui. Birocrații “europeni” au făcut-o demult.

Despre avantajele, beneficiile și mai ales despre deliciile unui imperiu al tehnocrației vorbesc zglobiu, zgomotos, explicit și fără perdea ultimele două luni de trai normat și regulat de către tehnocrație. Cea sanitară în cazul curent. Căci, vai!, sîntem guvernați de tehnocrați chiar în aceste clipe de neuitat. De tehnocrații care au reușit performanța să aloce puterii și opoziției politice rolul umoristic al unor decorațiuni vechi, fleșcăite, scumpe și mai ales foarte ușor abandonabile sub presiunea urgențelor Cauzei. Cauza fiind azi sanitară. Mîine, oricare alta.

Autor: Sorin Faur

Sorin Faur Facebook

Acest articol a fost publicat în ROMANIA-EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Sorin Faur: ”În acest imperiu al tehnocrației, e foarte posibil să nu fim convocați niciodată la momentul în care ar trebui să decidem dacă UE este mai importantă decît România!”

 1. plângăciosul zice:

  ”Actualul proiect european e fără dubii dezintegrator în privința statului național. Luată cu oasele de la Caracal, foarte puțină presă neaoșă a dat la începutul anului știrea că expunerea steagurilor naționale în Parlamentul European a fost interzisă. Luată cu Cîntarea Guvernului Orban la vreme carcalacă”….

  Foarte bine BRAVO LOR, îi felicit din toată puterea mea.
  Așa are, ăl bobor național, ȘANSA, să se salveze, să depășească această, ”operație” pe cord dăschis, al națiunilor europene, va trebui să le ridicăm statuie, asta cât mai repede, înainte de a fi prea târziu și cât vor mai fi, în viață.
  Deci
  REZULTATUL:
  OPERAȚIA,
  A FOST, CU SUCCES TOTAL,
  PACIENTUL, SALVAT MIRACULOS,
  OPERATORII, ȘI-AU AROGAT-PRIMIT-ÎNDEPLINIT, BILETUL DE PLECARE, CĂTRE NEANT.
  Toți naționaliști, le mulțumesc, urându-le
  DRUM BUN, FĂRĂ ÎNTOARCERE
  P. S: Urmează, următorii… g

  Apreciază

 2. citadela zice:

  Incredibil ce articol absolut ridicol….tu roman sa te compari cu deciziile luate de britanici :))))
  Oare cind veti inceta sa cititi doar titlurile zilei si veti incepe sa studiati macar o spoiala de istorie domnule Faur?
  Auzi tu, Romania in loc sa-si vada de ale ei… este comparata cu Anglia…pfffff:)))

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.