Ziarul german BILD: „Carantina a fost o greşeală uriaşă!”


Ediţia de ieri a celei mai citite publicaţii de pe planetă, ziarul german „DAS BILD” titrează: „Carantina a fost o greşeală uriaşă” („Lockdown war ein Riesen-Fehler“)! Dacă acest titlu apărea la noi, publicaţia ar fi fost suspendată de Sorin Grindeanu la cererea lui Marcel Vela şi Andi Manciu, susţinuţi de tripleta apocaliptică Arafat-Rafila-Cercel.

“Bild” citează opiniile unor somităţi din Germania care cred că măsurile excesive prin care, practic, s-a oprit planeta nu sînt pe deplin justificate, ba, chiar, că statisticile deceselor n-ar fi nici pe departe reale. Iată cîteva din aceste opinii:

– Prof. Stefan Homburg, profesor la Universitatea din Hanovra: „În Italia, epidemia de coronavirus a fost mai severă decât una de gripă, dar în Germania nu. Prin măsurile de carantină, guvernele au făcut o greșeala imensă. Situația e din ce în ce mai rea, iar stadioanele de fotbal goale sau restaurantele pe jumătate pustii nu ajută pe nimeni.”

 Prof. Klaus Püschel, doctor patolog și lider al Departamentului de Medicină Criminalistică la Hamburg University Hospital: „La urma urmei, Covid-19 e o problemă virală, asemeni gripei, și în majoritatea cazurilor, nu este fatală, decît în cazuri extreme. E important să examinăm cu atenție decesele din cadrul pandemiei pentru a stabili dacă virusul a fost într-adevăr cauza bolii.

Din cele 180 de decese cauzate de Covid-19, cu toții sufereau și de alte afecțiuni și nu erau copii sau adolescenți. Infecția cu Covid-19 a fost pur și simplu picătura care a umplut paharul pentru mulți bolnavi.”

– Julian Nida-Rümelin, fostul Ministru al Culturii: „Cu Covid-19, apar în fiecare zi numerele astea uriașe care ne îngrozesc. Dar trebuie să punem problema altfel pentru a înțelege aceste cifre: cîți oameni mor în Germania zilnic? Cîți mor din cauza unui atac de cord? Cîți de la cancer? Și cîți din cauza Covid-19?”

Toate aceste opinii, ca şi multe altele apărute peste tot în lume, nu contestă existenţa virusului Covid-19, ci doar arată că autorităţile din aproape toate ţările au exagerat cu măsurile dure, temîndu-se că acest Coronavirus ar fi un fel de „Gripă spaniolă”.

În realitate, cei care deţin Puterea în majoritatea ţărilor au văzut în aceste măsuri dure o bună oportunitate de a beneficia de un autoritarism neaşteptat care să-i scutească de Opoziţia politică, beneficiind, în acelaşi timp, de şansa încheierii unor contracte profitabile, necontrolate, invocîndu-se „necesitatea”.

Una dintre cele mai mari greşeli de la noi a fost internarea în spitale a persoanelor infectate, deşi nu există un tratament împotriva Covid-19. În locul unei izolări la domiciliu, aşa cum recomanda OMS, ministrul nostru a dat acel ordin stupid care a dus la infectarea personalului medical şi, implicit, la închiderea unor spitale.

O altă mare greşeală a fost transformarea mai multor spitale în Spitale-Covid, astfel încît bolnavii care sufereau de alte maladii au fost lăsaţi de izbelişte, generîndu-se astfel suferinţe uriaşe şi chiar decese pe care nimeni nu le-a mai contabilizat. Cazul cel mai teribil este cel de la spitalul din Câmpina în care era internat un singur pacient infectat cu Covid-19, toate celelalte 300 de paturi rămînînd goale, pacientul fiind asistat de 70 de medici specialiști şi peste 200 de asistente!

Şi nu trebuie uitate cozile uriaşe de ieri de la Spitalul de Oncologie din Bucureşti, unde bolnavii de cancer aşteptau să-şi ia reţetele sau să li se facă tratamentul:

Revenind la articolul din „Bild”, amintim cititorilor noştri că încă din 6 aprilie 2020, în articolul nostru „Controverse despre numărul real de decese din cauza coronavirusului” (https://www.cotidianul.ro/controverse-despre-numarul-real-de-decese-din-cauza-coronavirusului/), am prezentat cîteva statistici oficiale care demonstrau exact ceea ceea ce spun acum speciliştii germani: că numărul deceselor din alte motive este cu mult mai mare decît cele generate de Coronavirus!

Din păcate, această informaţie nu a fost dezbătută în spaţiul public, fiind acoperită de prezenţa zilnică pe ecrane a tripletei Arafat-Rafila-Cercel, cu susţinerea lui Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, deşi cifrele sînt clare şi nu mint:

Cele 263.463 de decese din 2018 din România arată că media zilnică a deceselor din România a fost de 722 persoane, cauzele fiind diferite, multe dintre acestea fiind provocate de boli grave, precum cancer sau SIDA, aşa cum arată şi statistica mondială:

În ultima perioadă am văzut cu toţii eforturile autorităţilor din toată lumea de a lua măsurile de revenire la normalitatea de dinaintea Coronavirusului, anunţîndu-se date concrete de relaxare, păstrînd doar cîteva măsuri de protecţie pe care populaţia trebuie să le respecte pentru limitarea transmiterii virusului.

La noi, se pare că autorităţilor le-a plăcut foarte mult „starea de urgenţă”, astfel încît au simţit nevoia prelungirii acesteia cu o „stare de alertă maximă”, ameninţîndu-ne chiar că oricînd ar putea să revină la „starea de urgenţă”. Costurile economice sau chiar pierderea de vieţi pentru alte boli în afara Covid-19 nu par să-i îngrijoreze pe mai marii zilei de la noi, avînd în vedere benefiicle politice sau interesele financiare personale.

Sînt voci în spaţiul public care spun aceste lucruri şi la noi, chiar înainte de apariţia articolului din „Bild”. Este, de pildă, cazul medicilor de la Clinica Medicală 1 din cadrul Spitalului judeţean Cluj, care au încercat să protesteze faţă de transformarea clinicii în Spital-Covid, iar medicul epidemiolog care trebuia să aprobe a refuzat să-şi pună semnătura pe actul respectiv. A fost mai tare însă decizia prefectului Mircea Abrudean, căci spitalul trecuse în subordinea ministerului Sănătăţii, deci a guvernului.

Vocea specialiştilor care propuneau alte metode pentru limitarea transmiterii Coronavirusului n-a fost, din păcate, auzită de nimeni, căci fătucile din televiziuni sau moderatorii atotcunoscători primiseră direcţia ce trebuia urmată: adevărul este ştiut doar de Iohannis-Orban-Arafat-Rafila-Cercel, această pentagramă apocaliptică a Coronavirusului care nu trebuia să fie contrazisă de nimeni!

Lumea întreagă este acum într-o altă etapă a combaterii Coronavirusului, se caută alte metode şi alte strategii, astfel încît daunele blocării vieţii normale să nu le depăşească pe cele provocate de Covid-19.

Numai la noi, autorităţile visează la revenirea stării de urgenţă, gîndindu-se la alegerile din acest an, pe care vor să le cîştige cu mesajul deja anunţat: „noi v-am salvat vieţile, ăilalţi vi le-ar fi distrus”! Covidul pare să fi devenit la noi noul agent electoral care trebuie să ia locul mai vechii lor obsesii cu alegerile anticipate.

Noi, „contacţii”, rămînem doar o masă de manipulare, oricînd amendabilă. Nici măcar „diasporenii” nu sînt menajaţi, ei fiind condamnaţi la cozile uriaşe din vămi, aproape identice cu cele de la secţiile de vot din străinătate, cînd se îmbulzeau să-i aducă la Putere pe cei care azi îi batjocoresc la graniţă.

Autor: Ion Spanu

Cotidianul

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Ziarul german BILD: „Carantina a fost o greşeală uriaşă!”

 1. simona zice:

  Mi-ar fi placut sa fiu caricaturist . Acum in vremurile astea ai atîta sursa de inspiratie .

  Apreciază

  • MOȘUL zice:

   Da’ ce crezi, că au lipsit vreodată, din istorie!!! Că doar iadul și raiul sunt…identice, dar de sens contrar.
   Au fost tot timpul , prezente, dar, ori nu le-ai văzut, chiar dacă erai prezentă, ori ai văzut, dar nu erai…prezentă!
   Mulțumesc
   Un trecător prin viață

   Apreciază

   • neicaion zice:

    „MOȘUL zice:
    25/05/2020 la 16:11

    Da’ ce crezi, că au lipsit vreodată, din istorie!!! Că doar iadul și raiul sunt…identice, dar de sens contrar.
    Au fost tot timpul , prezente, dar, ori nu le-ai văzut, chiar dacă erai prezentă, ori ai văzut, dar nu erai…prezentă!
    Mulțumesc
    Un trecător prin viață”
    …şi te-ai lipit ca marca pe scrisoare…oare noua umbră cărei zone aparţine…

    Apreciază

   • MOȘUL zice:

    neicaion zice:
    25/05/2020 la 17:49
    …şi te-ai lipit ca marca pe scrisoare…oare noua umbră cărei zone aparţine…

    …ca omida…(în drum) spre 5D :)…

    ”Semnul de recunoaştere al ignoranţei tale este tăria cu care crezi în nedreptate şi în tragic. Ceea ce omida numeşte sfârşitul lumii, adevăratul maestru numeşte fluture.”
    Învățături pentru suflete avansate-Richard Bach.

    Că doar iadu-i, pavat… nu’ ma că,”pavajul” mai are și crăpături, care cade…cade, care nu..ievoluiază. 🙂
    Succes
    Mersi

    Apreciază

  • citadela zice:

   Caricaturist esti de regula cind faci misto de un sistem din care nu faci parte si deasemenea esti superior acelui sistem vestic, asa cum eram noi in anumite privinte inainte de 1990.
   Daca insa rizi si te amuzi de un sistem in care te balacesti si pe care l-ai adoptat si l-ai ales chiar prin referendum.., ti se pune un nod in git si in loc de ris faci o grimasa cu tente hidoase… deoarece …acela de care rizi s-ar putea sa fi chiar tu…sper ca ma intelegi, nu?

   …este chiar foarte greu sa te mai amuzi de ceva in ziua de azi deoarece viitorul este destul de cacacios…face sens ce zic sau nu?

   Apreciază

   • plângăciosul zice:

    Citadelo
    ”…acela de care rizi s-ar putea sa fi chiar tu…”
    ”haz de necaz” exact(și) acest lucru, a ajutat nația, iubită de Lupoaică, să parcurgă Istoria.
    ”deoarece viitorul este destul de cacacios…”
    Undeva cândva prin anii ’90-91, doi doctori veterinari, sefi la zootehnie(vaci), într-un autobuz:
    ”Lasă colega, că acum ie bine, are omul ce manca, dar când nu v-a mai avea, toată energia de la stomac, se va ridica la cap și va începe să gândească.”
    N-am putut să mă…tăvălesc de râs, dându-i dreptate :)))
    Ce bine ar fi…dacă n-ar mai fi…cum spui tuu!
    Succes
    Un trecător

    Apreciază

 2. citadela zice:

  Carantina nu a fost o greseala…cine nu intelege sa caute documentare despre coronavirusul din 1918…si se va lamuri de ce este in stare la o adica.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.