Localizați non-stop în numele COVID.


Fără acceptul abonaților, companiile de telefonie își monitorizează în masă clienții după ce s-au angajat că vor furniza autorităților române și Comisiei Europene datele de locație

Localizați non-stop în numele COVID. Fără acceptul abonaților, companiile de telefonie își monitorizează în masă clienții după ce s-au angajat că vor furniza autorităților române și Comisiei Europene datele de locație

Eu las telefonul acasa. Va aduceti aminte ca aveam telefon fix si ne descurcam? Acum daca vrem libertate facem din telefonul mobil unul fix. Nu la toti telefonul e indispensabil pentru serviciu, sunt putini cei care au nevoie in mod real, deci…daca vrei depinde de tine ca sistemul sa vada ca nu esti o oaie!

În vreme de pandemie, românii sunt urmariți fără să știe și fără să-și exprime acordul de a fi localizați permanent, scrie site-ul Lumea Justiției, care arată că,  în cel mai bun caz, unii pot primi o înștiințare de la companiile de telefonie la care sunt abonați.
Potrivit jurnaliștilor de la Luju, în contextul pandemiei de  COVID-19, telefoanele românilor sunt urmărite pentru a capta datele privind locația și a monitoriza poziția fiecăruia pentru ca, dacă o persoană ar intra in contact cu o alta diagnosticată cu COVID-19, ori dacă o persoană aflată în izolare ori carantină părăsește locația în care trebuia să stea închis, să poată fi luate măsurile necesare imediat.
Aceste lucruri se întâmplă în România din aprilie 2020, de când Guvernul României condus de Ludovic Orban a implementat Recomandarea UE 2020/518, emisă de Comisia Europeana în 8 aprilie 2020 (in vigoare din 14 aprilie pe teritoriul țării noastre), care stabilește „un set comun de instrumente la nivelul Uniunii Europene pentru utilizarea tehnologiei și a datelor cu scopul de a combate criza provocată de pandemia de COVID-19 și de a ieși din aceasta criză, în special în ceea ce privește aplicațiile mobile și utilizarea datelor anonimizate privind mobilitatea”.
Astfel cum se prevede și în titlu, Recomandarea Comisiei Europene prevede ca datele colectate (sub protecția anonimatului) să fie folosite doar în scopul prevenirii COVID-19, deși nu există nicio garanție că datele colectate sunt folosite doar în acest scop, scriu jurnaliștii de la Lumea Justiției.
Dar, precizează aceștia, întrucât erau necesare clarificări față de aceasta procedură care, oricât s-ar susține ca este benefică pentru evitarea răspandirii virusului COVID-19 are grave carențe în ce privește respectarea drepturilor omului, s-a luat decizia adoptării unui Ghid care să stabilească regulile clare în care se poate face localizarea unei persoane. Principala regulă presupunea ca „utilizarea datelor să se faca voluntar de fiecare persoană”.
Astfel, a fost adoptat Ghidul nr. 4/2020 privind utilizarea datelor de localizare și a instrumentelor de depistare în contextul pandemiei COVID-19. Adoptarea acestui Ghid a fost facută publică în aceeași zi de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal din România, care a precizat că „documentul urmarește evidențierea condițiilor și principiilor de utilizare proporțională a datelor de localizare în scopul monitorizării răspândirii virusului, respectiv a instrumentelor de depistare pentru a anunța persoanele aflate în apropierea altor persoane depistate ca infectate”.
Luju amintește și că premierul Orban a anunțat că pregătește, alături de STS, o aplicație de monitorizare a persoanelor aflate în carantină sau în izolare.
Sigur este faptul ca mai mulți utilizatori ai rețelei de telefonie Vodafone au primit, în plic, acasă, o adresă în care sunt informați despre „Regulile speciale privind realizarea de analize și statistici pentru prevenția și combaterea Covid-19”, pe care Vodafone le aplică în perioada pandemiei, subliniază sursa citată.
Acest articol a fost publicat în VIATA (Big Brother). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Localizați non-stop în numele COVID.

 1. jderul zice:

  Doar companiile de telefonie? Iaca ce-a aparut azi pe facebuc ”ajută-i pe cercetători să estimeze focarele de coronavirus (COVID-19)
  Parcurge un scurt sondaj despre starea ta de sănătate, chiar dacă te simţi bine. În acest fel îi vei ajuta pe cercetătorii din domeniul medical să urmărească răspândirea epidemiei de coronavirus (COVID-19).” A-nceput!

  Apreciază

  • citadela zice:

   Jderule, pur si simplu ignora-le cererile. Cind insista stii ce le zici… singuri isi cer suturile-n cur!

   Apreciază

   • plângăciosul zice:

    Bine băiețășică 🙂 sitadel
    Și dacă ți le cer, le-ai…servi!?! Dacă da, însemnă că…TOCMAI, I-AI SALVAT.
    Succes

    Apreciază

   • citadela zice:

    pei dea!!!
    vezi ca te-ai bunghit chiar si tu?
    Che brava!

    Apreciază

  • jderul zice:

   Evident ca asta fac. Remarc doar. Chiar formularea e dubioasa, lesioasa…auzi la ei ” să urmărească”…cercetatorii??!! Care cercetatori?

   Apreciază

 2. plângăciosul zice:

  citadela zice:
  28/05/2020 la 1:48

  pei dea!!!
  vezi ca te-ai bunghit chiar si tu?
  Che brava!

  :)))))))))))))))))))))
  ”Adică, ce io, sunt…prooost!!!” mă înnebunea!!!!!! un 😦 prost!, vreo 27 de ani în urmă 😦
  Sancs 🙂

  Apreciază

 3. eminescu mihai zice:

  Unde ati gasit viermele asta noctambul care bate campii sa va strice site-ul?

  Apreciază

  • plângăciosul zice:

   ”eminescu mihai zice:
   28/05/2020 la 19:54
   Unde ati gasit viermele asta noctambul care bate campii sa va strice site-ul?”

   Salut eminescule
   Ai vrea să fii mai explicit!?! Te rog.
   La cine te-ai referit??
   Mersi

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.