Dominic Von Habsburg, progenitura Sfantului Imperiu Roman


Dominic Von Habsburg (House of Habsburg-Lorraine) Arhiducele Dominic al Austriei, Prințul Ungariei, Boemia și Tuscany, se pare ca este mostenitorul Castelului Bran. Castelul a Fost Vândut prin Mike Meyer Esq.  (Esquire titlu nobiliar de Avocat) membru al Curtii Romane de Arbitraj Comercial International din Bucuresti, la două luni după execturarea lui Ceausescu acesta a deschis Camera de Comert Romano-Americana de la New York. Mark Meyers deasemenea a deschis prima Firma de avocatura Americană în România după revoluție Rubin, Meyer, Doru & Trandafir | Attorneys atLaw.

Conform https://www.academia.edu/27248402/Israel_and_Romania Mark Mayers este un individ care monitorizeaza Romania de la cel mai înalt nivel.

Dominic Von Habsburg Fiul lui :

Arhiduce Anton, Prinț de Toscana (Anton Maria Franz Leopold Blanka Karl Joseph Ignaz Raphael Michael Margareta Nicetas von Habsburg-Lorena) Căsatorit cu Prințesa Ileana a Romaniei (Fiica lui Ferdinand I al Romaniei și Regina Maria) care se înrudeste prin mama sa cu Familiile Dominitore din Marea Britanie (Stră Stră Neapoata Reginei Victoria) și al Tsarului Alexandru II al RusieiFiul lui:


Arhiducele Leopold Salvador (Karl Salvator), Prinț de Toscana Născut în 1839 la Florența/Sfântul Imperiu Roman – și-a căsătorit o fiică, Arhiducesa Carolina Maria Immakulata Josepha Ferdinanda Therese Leopoldine Antoinette Franziska Isabella Luise Januaria Christine Benedikta Laurencia Justiniana cu  Prințul August Leopold de Saxa-Coburg-Kohary. Casa Hanovra se va unin cu Casa Saxa-Cburg, prin casatoria Reginei Victoria cu  Albert de Saxa-Coburg și Gotha si va deveni casa  de Windsor; Fiul :

Leopold II al sfântului Imperiu Roman Mare Duce de Toscana ,Fiul lui :

Ferdinand III de Toscana, Mare Duce de Toscana (German: Ferdinand Josef Johann Baptist; Italian: Ferdinando Giuseppe Giovanni Baptista; English: Ferdinand Joseph John Baptist Prinț Elector al Sfântului Imperiu Roman (Holy Roman Empire), Fiul lui:

Leopold al II-lea al Sfântului Imperiu Roman  a condus Sfântul Imperiu Roman între anii 1790-1792 și a fost totodată rege al BoemieiUngariei, mare duce de Toscana, principe al Transilvaniei etcFiul lui:

Image result for holy roman empire flag
Steagul Sfântului Imperiu Roman (sursa Wikipedia)

Francisc I al Sfântului Imperiu Roman Prin căsătoria sa cu Maria Terezia a fost întemeiată linia de Habsburg-Lorena a Casei de HabsburgCăsătorit cu Maria Tereza a Austriei. “Deși nu a fost niciodată încoronată cu coroana Sfântului Imperiu Roman, este cunoscută ca împărăteasă ca urmare a faptului că a fost căsătorită (din 1736) cu Francisc Ștefan de Lorena (germ. Franz Stephan von Lothringen), care a fost ales în demnitatea de împărat romano-german în 1745, purtând numele de Franz I Stephan. De atunci încolo Maria Terezia a purtat titlul de împărăteasă a Sfântului Imperiu Roman.  https://ro.wikipedia.org/wiki/Maria_Terezia_a_Austriei 

Maria Tereza a Austriei Fiica lui Carol al VI-lea al Sfântului Imperiu Roman Fiul lui :

Carol al VI-lea al Sfântului Imperiu Roman  (n. 1685 – 1740) a fost împărat al Sfântului Imperiu Roman din 12 octombrie 1711 și până la moarte, totodată rege al Ungariei sub numele de Carol al III-lea, rege al Boemiei sub numele de Carol al II-lea, principe al Transilvaniei etc. A fost fiul împăratului Leopold I și tatăl împărătesei Maria Tereza. A făcut parte din Casa de Habsburg.


Sursa Wikipedia

Carol al VI a fost Figura de pe Talerul din Poza din Dreapta:

Niște Citate legate de istoria Talerului de pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Taler

Talerul (uneori scris Thaler) este o monedă mare de argint folosită în Europa timp de aproape 400 de ani. În Statele Unite ale Americii talerul este în circulație sub numele de dolar american.

Etimologic „taler” este o abreviere de la „Joachimsthaler” sau „Jochenthaler”, o monedă emisă de orașul Sankt-Joachimsthal (în română: „Valea Sf. Ioachim”, astăzi Jáchymov, în Republica Cehădin Boemia, începând cu 1518.

În secolele al XVI-lea și al XVII-lea, talerii se emit în cantități foarte mari, în special de către entitățile statale care făceau parte din Sfântul Imperiu Roman de Națiune Germană și din Imperiul Habsburgic.

Datorită largii lor circulații, negustorii din Țările Române au adoptat în secolul al XVII-lea talerul olandez ca monedă de calcul. Acesta avea gravat pe revers un leu rampant, simbolul Olandei și era numit taler-leuDe aici provine denumirea monedei naționale românești, leul.”

Toate Drumurile duc la Roma, Londra și Washington DC!!!!

https://constiintacolectiva.net/

–––––––

Cum a adus la ruină Dominic Habsburg Conacul de la Poieni. Proprietarul Castelului Bran a fost dat în judecată

Cum a adus la ruină Dominic Habsburg Conacul de la Poieni. Proprietarul Castelului Bran a fost dat în judecată

Nepotul Regelui Ferdinand I, Dominic Habsburg Lothringen, a fost dat în judecată de Direcţia de Cultură Iaşi pentru distrugerea Conacului de la Poieni, monument istoric, dosarul instrumentat de procurorii ieşeni ajungând pe masa judecătorilor, care vor stabili primul termen în proces.

Conacul din localitatea ieşeană Poieni, comuna Schitu Duca, a fost retrocedat în 2008 urmaşilor Principesei Ileana a României şi a Arhiducelui de Habsburg, respectiv lui Dominic von Habsburg-Lothringen, arhiducesei Maria Magdalena von Holzhausen şi arhiducessei Elisabeth Sandhofer. Toţi trei locuiau atunci în străinătate şi au devenit cunoscuţi în România după ce în 2006 statul român le-a restituit celebrul Castel Bran din judeţul Braşov.

În cei 11 ani de când le-a fost restituită proprietatea de la Poieni, urmaşii Regelui Ferdinand I nu au cheltuit nici măcar un leu pentru conservarea şi menţinerea în bună funcţiune a clădirilor. Şi asta deşi în momentul predării clădirilor de pe moşia de la Poieni, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Iaşi (DJC) le-a atras atenţia în legătură cu îndatoririle pe care le au, prevăzute în Legea Monumentelor Istorice. Potrivit legii, proprietarii “trebuie să asigure o întreţinere curentă corespunzătoare, prin folosirea unor materiale adecvate, compatibile cu cele din infrastructura monumentului istoric”.

Prăpădul de după retrocedare

Ce a urmat după retrocedare, este de neimaginat. S-au spart pereţii, s-a distrus gardul, au fost tăiaţi copacii din curte, a dispărut până şi acoperişul clădirii. În urmă cu câţiva ani, a avut loc şi un accident terminat tragic, un localnic venit la furat de cărămizi murind strivit de un perete care a căzut peste el. ”Nici eu, ca primar, şi nici Poliţia nu am avut ce face. După ce terenul a fost retrocedat, nu a venit nimeni să declare la primărie că este moştenitor. Se ocupa o casă de avocatură din Bucureşti”, a declarat pentru Adevărul Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.

Ani de zile, nimeni nu a plătit nicio taxă pentru teren şi clădiri. În opinia conducerii DJC Iaşi, atât primăria Schitu Duca, cât şi Poliţia din localitate ar fi trebuit să sesizeze Direcţia cu privire la degradarea clădirilor, fapt care însă nu s-a întâmplat pentru că, spun autorităţile locale, nu  au ştiut că este vorba despre un monument istoric.

Războiul dintre autorităţi şi proprietari

După cinci ani de la retrocedare, moştenitorii conacului de la Poieni au solicitat un aviz din partea DJCC pentru a putea scoate la vânzare clădirea. Avizul a fost emis, dar nu s-au găsit cumpărători. La vremea respectivă, preţul solicitat a fost de 220.000 de euro, mult prea mare pentru ceea ce mai rămăsese din clădire. Tot în 2013, DJC s-a autosesizat asupra stării de degradare a monumentului istoric, făcând o plăngere la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

În sesizare se menţiona că proprietarii nu şi-au îndeplinit obligaţiile legale, nu au asigurat întreţinerea şi paza corespunzătoare a imobilului, care au fost supus furturilor şi vandalizării, ajungând în scurt timp o ruină. Procurorii care au instrumentat cazul, la acel moment, au dispus neînceperea urmăririi penale şi sancţionarea doar cu amendă a proprietarilor. Rezoluţia a iritat conducerea DJC Iaşi. „Există o serie de obligaţii legale pe care proprietarii de astfel de monumente trebuie să se respecte. După o vizită la fostul conac din Poieni, am constatat că nu a mai rămas nimic, nici pereţii nu mai sunt acolo. S-a furat absolut tot. După ce am aflat că s-a dispus neînceperea urmăririi penale împotriva proprietarilor, noi am contestat-o ”, a declarat Virgil Băbîi, directorul DJC Iaşi.

În 2015, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a dispus admiterea plângerii formulate de DJC Iaşi şi restituirea cauzei către Serviciul de Investigaţii Criminale din IPJ Iaşi în vederea începerii urmăririi penale.

Potrivit anchetatorilor care au instrumentat acest dosar, persoanele cercetate şi trimise în judecată au fost audiate prin asistenţă juridică internaţională, fiul Principesei Ileana având domiciliul în străinătate.

Rolul conacului de la Poieni în istorie

Domeniul de la Poieni deţinut de familia regală de Habsburg se întinde pe o suprafaţă de 4,4 hectare de teren. Aici se aflau patru corpuri de clădire care au aparţinut principesei Ilieana a României, fiica Regelui Ferdinand I. Conacul a fost, de altfel, prima moşie cumpărată de Carol I în Moldova, după 1866. Proprietatea a jucat un rol important în istorie, în Primul Război Mondial. Când a avut loc refugiul de la Iaşi, iar iernile erau cumplite, la ordinul Regelui Ferdinand, încălzirea populaţiei se făcea cu lemnul de pe această moşie. Confiscate de comunişti după 1947, imobilele au ajuns în proprietatea Spitalului Sfânta Maria. Aici a funcţionat o secţie medicală pentru copii cu dizabilităţi şi un preventoriu TBC.

Cine este Dominic von Habsburg Lothringen

Dominic von Habsburg Lothringen are 82 de ani şi s-a născut în Austria. Este fiul arhiducelui Anton de Habsburg şi al Principesei  Ileana a României. Ca membru al liniei Habsburg-Lorena, din Casa de Habsburg, a moştenit titlurile de arhiduce al Austriei şi mare duce de Toscana. În calitate de succesor al mamei sale, acestuia i-a fost restituit şi Castelul Bran în mai, 2006.

https://adevarul.ro/

Acest articol a fost publicat în ISTORIA DESCONSPIRATA, MONARHIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Dominic Von Habsburg, progenitura Sfantului Imperiu Roman

 1. Citadela zice:

  Parazitism global de grup. Cui ii pasa de cum s au imperechiat intre ei si ce progenituri au rezultat.
  La cite probleme avem de procesat astia ne mai lipseau.

  Apreciază

  • MOȘUL zice:

   Sitadeloo 🙂
   Sâc, lasă că-i bine …așa. Vrei detalii!!!!
   Ia-l în brațe pe ”DATA TUTAȘHIA” (DATA TUTASHIA – Ciabua Amiredjibi – Editura Junimea, 1981, 581 p). Este, acolo un expozeu despre o teorie(nu a fructului oprit) ci, aceea a ”picăturii chinezești” Același fel de mâncare,dat, unui număr de șobolani,închiși într-un butoi de tablă, până la SATURAȚIE. Motivul !?! Primul șobolan care devenea ”canibal” era ”ajutat” să-i mănânce pe toți ceilalți.Rezultatul: când i se dedea drumul CURĂȚA pe toți ceilalți sobolani.
   Sper, din suflet, ca Lupoaica noastră, cu a iei misie de SISIF, să nu dezaprobe comentariile mele, uneori acide, dar sper io, nu urâte și arogante(
   Daniel Roxin 28 mai 2020 at 13:11 Răspunde
   Ai inceput sa vorbesti urat si arogant. Daca vei continua asa, nu iti mi aprob niciun mesaj!
   ).
   Evident că i-am(dat, ultimul) răspuns.
   Succes

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.