Lovitură pentru „rechinii” economici străini:


Parlamentul a decis interzicerea, timp de doi ani, a oricărei privatizări. Premierul Orban a luat foc: Proiect născut din mintea extrem de sinuoasă a unor parlamentari PSD

VIDEO Parlamentul a votat starea de alertă în România. Cum au ...

Un proiect de lege care privede măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică a trecut, miercuri, de votul Camerei Deputaților.
Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică, potrivit Agerpres. Premierul Ludovic Orban a criticat dur legea, despre care spune că „s-a născut din mintea extrem de sinuoasă a unor parlamentari PSD”.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică, determinate de efectele negative generate în plan economic de epidemia COVID-19.
Au votat „pentru” 199 de deputați, 89 au votat „împotrivă”, iar trei s-au abținut. Liderul deputaților liberali, Florin Roman, a anunțat că liberalii vor ataca legea la Curtea Constituțională.
De la data intrării în vigoare a legii se interzice, pentru o perioadă de doi ani, înstrăinarea participațiilor statului la companiile și societățile naționale, la bănci, precum și la orice altă societate la care statul are calitatea de acționar, indiferent de cota de participație deținută, conform actului normativ.
„Se suspendă pentru o perioadă de doi ani orice operațiuni privind înstrăinarea participațiilor statului la companiile și societățile naționale, precum și la societățile la care statul are calitatea de acționar, începute anterior intrării în vigoare a prezentei legi. Dispozițiile nu se aplică operațiunilor post-privatizare și operațiunilor specifice privatizării, în cazul în care transferul dreptului de proprietate asupra participațiilor deținute de stat s-a realizat”, mai spune proiectul.
Proiectul a fost adoptat de Senat iar Camera Deputaților este for decizional în acest caz.
Premierul Lucovic Orban a reacționat, spunând că proiectul adoptat de Parlament  este „o aberație” și a anunțat că va fi sesizată Curtea Cuonstituțională.
„Vă aduceți aminte (filmul – n.r) ”Ce vrăji a mai făcut nevasta mea”? Cam așa e ”Ce năzdrăvănii a mai făcut majoritatea PSD”. Nu cunosc proiectul de lege, trebuie să-l citesc. Trebuie să spun că îl vom ataca la CCR și nu e singurul proiect născut din mintea extrem de sinuoasă a unor parlamentari PSD. Noi suntem în procedură de listare a Hidroelectrica pe bursă, suntem în negocieri pentru dezvoltarea capacității CEC prin posibila intrare a unui investitor instituțional, fie BERD, fie altă bancă. Suntem în cursul unor proceduri de listare la bursă a altor companii pe care le pregătim. Cum să nu listezi companii pe bursă, că privatizarea poate fi o soluție de revitalizare a unor companii care nu funcționează? Chiar mi se pare o aberație”, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.
Acest articol a fost publicat în POLITICA (PSD). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Lovitură pentru „rechinii” economici străini:

  1. Ene Constanta zice:

    BRAVO Parlamentarilor ! ati luat o hotarare inteleapta ! Ne au furt destul…ne au distrus destul…ajunge ! BRAVO !

    Apreciază

  2. simona zice:

    Pai cum a indraznit cineva ? Acum cind actiunile scad ?Acum cind le poti cumpara cu un euro ?(,cum au facut cu toata industria romaneasca ).Nu stiu daca au facut-o pt tara ,pt ei ,pt ai face pe astialalti sa cada in cap ,oricum in ochii mei au crescut putin ,dar au crescut .Nu le pot uita greselile PSD-lui ,a durut prea tare poporul asta ,au aruncat prea jos tara noastra . Dar uite ca mai au si cite o scaparare .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.