SIRIAUCRAINA „Experimentul Kentler”. Copii plasați în mod intenționat pedofililor de autoritățile din Berlin cu presupunerea că vor fi „părinți adoptivi ideali”


„Experimentul Kentler”. Copii plasați în mod intenționat pedofililor de autoritățile din Berlin cu presupunerea că vor fi „părinți adoptivi ideali”

Un experiment șocant, numit „Proiectul Kentler”, din Berlinul de Vest, dădea în plasament copii fără adăpost unor bărbați pedofili, presupunând că aceștia vor fi părinți adoptivi ideali. Un studiu recent a scos la lumină faptul că practica autorităților berlineze s-a întins pe o perioada de zeci de ani.
Deutsche Welle scrie că, începând cu anii ’70, profesorul de psihologie Helmut Kentler a realizat „experimentul” prin care copiii fără adăpost din Berlinul de Vest au fost plasați în mod intenționat unor pedofili. Argumentând că asta i-ar transforma pe pedofili în părinți adoptivi mai iubitori.
Un studiu realizat de Universitatea din Hildesheim a constatat că autoritățile din Berlin au tolerat această practică timp de aproape trei decenii. Iar pedofilii au primit inclusiv și o indemnizație de îngrijire periodică.
Helmut Kentler (1928-2008) a fost șeful centrului de cercetare educațională din Berlin. Și era ferm convins că actul sexual dintre adulți și copii este inofensiv.
Site-ul german susține că oficiile de protecție a copilului din Berlin au închis ochii la acest experiment și au aprobat fără să clipească darea în plasament a copiilor.
Cu câțiva ani în urmă, două dintre victime au ieșit în presă și și-au spus povestea, iar de atunci cercetătorii de la Universitatea Hildesheim au început să scormonească prin dosare.  Iar ceea ce au găsit a fost șocant: o „rețea  bine pusă la punct între instituțiile de învățământ, oficiul de stat pentru bunăstarea copiilor și Senatul din Berlin, în care pedofilia a fost acceptată, susținută, apărată”.
Iar Kentler s-a aflat în permanență în contact cu copiii și tații lor adoptivi. El nu a fost niciodată urmărit penal pentru că, în momentul în care victimele sale au demascat experimentul, din punct de vedere juridic faptele sale s-au prescris. Mai mult, victimele experimentului au fost împiedicate să primească compensații.
Cercetătorii au descoperit că mai mulți dintre părinții adoptivi făceau parte din elita societății. Mai exact, din această rețea făceau parte membri ai Institutului Max Planck, Universitatea Liberă din Berlin, și ai cunoscutei Școli Odenwald din Hesse, care a fost în centrul unui scandal major de pedofilie în urmă cu câțiva ani. și care de atunci a fost închisă.
Un prim raport despre „experimentul Kentler” a fost publicat în 2016 de Universitatea din Göttingen. Cercetătorii au declarat apoi că Senatul din Berlin părea să nu aibă interes pentru aflarea adevărului.
Acum, autoritățile din Berlin au promis să facă lumină în acest scandal.
Acest articol a fost publicat în SEX - FAMILIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.