Mădălina Turza (ANDPCA): Toți copiii sub 14 ani din sistem trebuie să devină adoptabili, până la 30 septembrie.


Unii angajați din sistem cred că se pregătesc adopțiile internaționale

Mădălina Turza (ANDPCA): Toți copiii sub 14 ani din sistem trebuie să devină adoptabili, până la 30 septembrie. Unii angajați din sistem cred că se pregătesc adopțiile internaționale

Au nevoie de donatori de organe? Asta e ordinul primit de afara de la sefii lor?

Președinta Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPCA), Mădălina Turza, le-a cerut, miercuri, colegilor din direcțiile din țară să demareze toate procedurile pentru declararea adoptabilității tuturor copiilor sub 14 ani din sistem, până la 30 septembrie, scrie Libertatea.
Potrivit sursei citate, angajați ai direcțiilor de protecția copilului au ridicat problema reintegrării copiilor în familii care nu se poate face peste noapte și în niciun caz cu același număr de angajați. Unii manageri de caz, scrie Libertatea, cred că se pregătesc adopțiile internaționale, care sunt interzise.
„(…) Am solicitat managerilor de caz să facă toate demersurile posibile necesare pentru ca până la data de 30 septembrie, toți copiii care se află în această situație să aibă dosarele de adopție deschise”, a spus Mădălina Turza, pentru Libertatea.
Un an este suficient să treacă copilului dorul de familia biologică.
În ceea ce privește ipoteza ca familia biologică să revină după un timp și să dorească să aducă copilul acasă, președinta ANDPCA consideră că lucrurile „nu trebuie împinse în absurd”, un an fiind suficient pentru ca un copil să fie declarat adoptabil.
„Într-un an trebuie deschisă procedura de adopție, apoi urmează potrivirea, identificarea unei familii, există hotărâre judecătorească, dar tu ai ca termen administrativ un an să pregătești cadrul necesar. Pentru asta copiii intră în consiliere, intră într-o serie de programe care ar trebui să-i pregătească pentru acest moment”, a subliniat Mădălina Turza.
Potrivit datelor oficiale, aproape 79 de mii de copii sunt în grija statului român, în centre de zi, în servicii de tip familial sau de tip rezidențial.
Acest articol a fost publicat în ROMANIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.