Workshop de film despre homosexuali destinat tinerilor, inclusiv minorilor, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național


Workshop de film despre homosexuali destinat tinerilor, inclusiv minorilor, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Pentru bolnavi nu sunt bani, pentru economie nu dar pentru homo sunt….banii nostrii se duc pe ce vor strainii.

Art200 și Super organizează un workshop de film queer destinat adolescenților cu vârste între 14 și 23 de ani, nefiind relevantă experiența tinerilor în realizarea de filme, ci interesul acestora pentru comunitatea LGBTQ, după cum anunță organizatorii pe site-ul oficial.
Așa cum se menționează în comunicatul oficial,  fără a se preciza însă și suma primită de la bugetul de stat, acest „proiect cultural” este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
„Dacă ai între 14 și 23 ani, vino să explorăm, împreună cu traineri din comunitate, intersecțiile dintre activismul queer și alte mișcări sociale, învățând să folosim cinematografia ca o unealtă de reprezentare a persoanelor marginalizate. (…) Nu e nevoie să fi făcut neapărat film până acum sau să ai cunoștințe despre istoria filmului queer. E de ajuns să fii curioasă sau curios despre cum se face filmul și despre reprezentarea comunităților marginalizate, în special comunitatea LGBTQ+, în cinema! De asemenea, nu e nevoie să ai o cameră/ laptop pentru montaj și acest lucru nu reprezintă în niciun fel un criteriu de selecție. Te vom ruga doar să ne scrii în formular dacă dispui de cameră sau laptop ca să ne ajute atunci când facem echipele”, precizează organizatorii.
Termenul limită pentru înscrieri a fost 26 iulie, workshop-ul urmând să se desfășoare în perioada 10-16 august a.c. Persoanele care au sub 18 ani și sunt acceptate la workshop, spun organizatorii,  trebuie să primească acordul scris al părinților pentru participare.
Aceasta finanțare nu este prima pe care Super o primește de la AFCN, după cum a relatat ActiveNews Administrația Fondului Cultural Național a finanțat cu aproape 42.000 de lei mai mult de jumătate din costurile „proiectului cultural” „Arte vizuale și poezie la Super – Festivalul de filme făcute de adolescenți, ediția a 6-a”, care își propunea „să încurajeze, printre adolescenți, poezia și artele vizuale”, dar care, de fapt, promova sinuciderea, sexualitatea și comunitatea LGBT.
Acest articol a fost publicat în ROMANIA (homosexuali). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.