Maduro, lecție dură pentru Bruxelles: ”Ajunge! Aveți 72 de ore pentru a părăsi Venezuela!”


Президент Венесуэлы Николас Мадуро. Архивное фото.

Nicolas Maduro, președintele Venezuelei, către UE: ”Cine sunt ei să încerce să se impună prin ameninţare? Cine sunt ei? Ajunge!”

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a reacționat dur după ce UE a adoptat sancţiuni față de 11 oficiali venezueleni. Cei 11 oficiali au fost sancționați de UE ca urmare a implicării în ”acţiuni împotriva opozanţilor guvernului Maduro”.

În replică, la câteva ore după anunțarea sancțiunilor, Maduro a anunţat expulzarea șefei reprezentanței UE, Isabel Brilhante Pedrosa, dându-i 72 de ore pentru a părăsi Venezuela.

”Cine sunt ei să încerce să se impună prin ameninţare? Cine sunt ei? Ajunge!”, a declarat Maduro în cadrul unei conferințe susținută la Palatul Miraflores.

Maduro a anunțat că în acest interval de timp va oferi reprezentantei UE ”un avion pentru a pleca – dar ne vom pune lucrurile în ordine cu Uniunea Europeană”, făcând referire la suspendarea actuală a zborurilor comerciale ca urmare a pandemiei.

Este de menționat că opozantul Juan Guaido este recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de mai multe state – circa 50 de ţări – fapt uluitor și care sfidează orice logică de drept internațional, deoarece Maduro este președintele ales al Venezuelei.

Recent, în mai, în Parlamentul de la Caracas au avut loc alegeri, iar Luis Parra a fost ales șef al Parlamentului în locul lui Guaido.

Faptul a fost negat de UE, care l-a sancționat pe Parra! ”Pretinsa alegere a lui Luis Parra nu a fost legitimă deoarece aceasta nu a respectat procedurile juridice şi nici principiile constituţionale democratice”, a considerat UE.

Reamintim că bogata țară sud americană face obiectul unei blocade economice internaționale și a unor sancțiuni, după ce regimul socialist instalat de legendarul Hugo Chavez și continuat de Nicolas Maduro a decis naționalizarea resurselor și a unor mari industrii, exploatate până atunci de firme din SUA și UE.

Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.