Se deschide Cutia Pandorei! USR ne vrea sclavi


Parlamentarii USR vor să schimbe Codul Muncii și să introducă programul flexibil în care angajații să rămână la serviciu timp de trei săptămâni, fără posibilitatea de a se întoarce, zilnic, la domiciliu. O altă modificare este și legiferarea posibilității salariaților de a presta munca în regim de gardă, fiind, astfel, permanent, la dispoziția angajatorului.

Pe motiv că pandemia Covid-19 a afectat mediul de afaceri, USR-ul vrea să flexibilizeze Codul Muncii, transformându-l pe angajatul român într-un sclav aflat la cheremul patronului. Astfel, potrivit unui proiect de lege pentru modificarea și completarea Codului Muncii, depus la Senat de parlamentarii USR, apare un nou tip de muncă, cea în regim de permanență. ”Angajatorul poate stabili un program de muncă flexibil, de tipul muncii în regim de permanență, cu acordul sau la solicitarea salariatului în cauză. Angajatorul și salariatul stabilesc prin contractul de muncă repartizarea programului de lucru, în ture lungi de două sau trei săptămâni, în care salariații nu vor putea părăsi perimetrul locului de muncă al angajatorului, fiindu-le asigurate hrana și cazarea. Pentru salariații care prestează muncă în regim de permanență, angajatorul va asigura în perimetrul locului de muncă spații adecvate de hrană, cazare și recreere, astfel încât pe perioada muncii în regim de permanență salariații să nu se deplaseze la domiciliu, ci să rămână în acest perimetru”, se arată în proiectul de lege al USR. Totodată, proiectul de act normativ prevede și introducerea noțiunii de muncă în regim de gardă (on call). Aceasta se va efectua în ture, salariatul putându-și desfășura activitatea la sediul angajatorului, la sediul unui terț, de la domiciliu sau în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, folosind tehnologia informației și comunicațiilor. ”Pe toată perioada muncii în regim de gardă, salariatul va fi la dispoziția angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să cheme salariatul la locul de muncă sau la sediul unui terț pentru a presta muncă pe bază de intervenție sau să-i solicite prestarea muncii prin mijloace de comunicare la distanță, în orice moment din timpul de lucru prestat în regim de gardă”, se mai precizează în proiectul legislativ.

Codul Muncii, schimbat pentru că s-au închis școlile

Inițiatorii proiectului de act normativ justifică introducerea unor noi forme de muncă prin închiderea școlilor, închidere considerată, se pare, permanentă de către parlamentarii USR. ”Cum unitățile de învățământ vor rămâne închise, dar procesul educațional va continua on-line, o parte dintre salariați va trebui să își asume atribuții de supraveghere a copiilor. Persoanele vârstnice rămân cele mai expuse riscului de îmbolnăvire, astfel încât o parte dintre salariați va trebui să asigure îngrijire la domiciliu părinților, bunicilor sau rudelor în vârstă. În noua realitate socio-economică, familia va juca un rol mai important în viața salariaților şi politicile guvernamentale trebuie reorientate pentru susținerea ei, permițându-le salariaților să poată să vegheze asupra educației copiilor care nu mai merg la creşă, grădiniță, şcoală sau after-school, sau să îngrijească de părinți sau de alte rude în vârstă”, se arată în expunerea de motive a proiectului de act normativ al USR.

National

Acest articol a fost publicat în LOCURI DE MUNCA, POLITICA ( USR, PLUS,PDL,PNL). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Se deschide Cutia Pandorei! USR ne vrea sclavi

 1. Lup Alfa zice:

  La Kaufl de la Salaj – Ferentari

  Gestul lor asumat , acela de a spune adevărul până la capăt, cu orice risc, este unul eroic, care trebuie urmat de noi toți.
  Filmul ar tb pus pe rețelele de socializare!
  Cu adevărat eroi acest cuplu!!! Practic de la ei a pornit anularea termoscanării! 👍👍👍

  Datorită lor am intrat azi la Kaufl – Ferentari bine mersi , fară să mai fiu scanată la intrare , mi-au permis si fără mască

  Comentariu în opoziție :
  Foarte STRANIU,de ce persoanele în cauză,nu au atenționat că indirect se urmăreşte într-un mod perfid să ne pecetluiască în frunte cu SEMNUL FIAREI SATANICE ? Adică,doamna de acolo chiar spune că AR FI DE ACORD ( ?! ),dar ” uite colea „, într-o cameră,să fie mai cu intimitate,să nu fie în văzul lumii !
  Sintetizând,ar fi de acord cu MARCAREA IZOTOPICĂ,dar să se facă legal ! Ceea ce din perspectiva mea ar fi o DISTRAGERE A ATENȚIEI UMANILOR TERREŞTRI CĂTRE AMĂNUNTE DE FOND,CARE CAMUFLEAZĂ ADEVĂRATUL SCOP SINISTRU DE MARCARE IZOTOPICĂ !

  Cine ştie mai multe să nu tacă !

  V.l.P.- uri care EVITĂ SĂ VORBEASCĂ DE MARCAREA IZOTOPICĂ :

  DAVID ICKE,
  COBRA,
  COTA- o legătură cu Constelația Pleiadeenilor,
  MIRCEA BADEA.

  Sper că de acum încolo !
  Victorie luminii divine !

  Apreciază

 2. eminescu mihai zice:

  Din moment ce 10-15 la suta din alegatori crediteaza USR-ul ca intentie de vot,mai ales tineri corporatisti,se cheama ca acestia isi merita viitoarea soarta.Vor intelege doar atunci cand nevestele o sa ii paraseasca pentru altii ,ca omul e ocupat la companie.La tot pasul intalnesc idioti fericiti ca au scapat de PSD-nu au scapat dar sunt prea prosti sa isi dea seama- si care se vor trezi din oranduirea pesedista direct in neosclavagism.Cat priveste hipermarketurile si-au permis magaria termoscanarii doar in Romania stiind ca turma de mamaligi umblatoare isi vor goli buzunarele la ei chiar daca i-ar da afara in suturi.Asta se intampla atunci cand stomacul tine loc de creier.

  Apreciază

 3. simona zice:

  Ma ,dar nu se lasa baietii . Acum un an umblau cu ”pidosnicia”,acum si-au dat seama ca daca nu vrem sa fim poponari ,ar fi OK sa fim sclavi . Si cine dracu spune ca astia au 10 % alegatori ?Avem 10% poponari in Romania ? Deci astia-s de-a lui Cercel si timpitelul aluilalt Tataru . N-au putut sa bage batrinii in azile s-au gindit i-a sa bagam prostalai . Partid nascut din rebuturi ,rebuturi care n-au pupat in fund bine la partidele celelalte .
  Nu-i zi sa nu-i vina cite unuia cite-o idee deocheata .pazea baietii !S-ar putea sa ne sara tandara la propiu .Si oricum daca nu ne trezim astia ne vind in curind la Kg pe post de ingrasamint .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.