INS: Rata șomajului din România a crescut la cel mai mare nivel din ultimii trei ani.


Circa 500.000 de români au rămas fără loc de muncă

INS: Rata șomajului din România a crescut la cel mai mare nivel din ultimii trei ani. Circa 500.000 de români au rămas fără loc de muncă

De la guvern libertal va asteptati la altceva?

Tot mai mulți romani au rămas fără un loc de muncă din cauza pandemiei de coronavirus. Este vorba despre aproximativ 500.000 de angajați cărora li s-au desființat contractele de muncă.
Rata șomajului în luna mai a crescut la nivelul celei de acum trei ani, cu 0,4 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă, la 5,2% față de 4,8%, a anunțat joi Institutul Național de Statistică (INS).„Rata șomajului în luna mai 2020 a crescut la nivelul celei de acum trei ani (prima parte a anului 2017), respectiv cu 0,4 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă (5,2% față de 4,8%). Rata șomajului la bărbați a fost cu 2,1 puncte procentuale mai mare decât la femei”, arată datele INS.Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna mai a anului 2020 a fost de 463.000 persoane, în creștere atât față de luna precedentă (432.000 persoane), cât și față de aceeași lună a anului anterior (352.000 persoane).
Pe sexe, rata șomajului la bărbați a depășit-o cu 2,1 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 6,1% în cazul persoanelor de sex masculin și 4,0% în cazul celor de sex feminin).
Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 4,2% pentru luna mai 2020 (4,8% în cazul bărbaților și 3,3% în cel al femeilor). Numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 74,9% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna mai 2020.
Acest articol a fost publicat în LOCURI DE MUNCA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la INS: Rata șomajului din România a crescut la cel mai mare nivel din ultimii trei ani.

  1. Ene Constanta zice:

    Dureros…imi aduc aminte , ca pe vremea lui Ceausescu , politia umbla pe strazi si ii intreba pe oameni ce fac la ora aceea pe strada….si daca nu aveau seriviciu ii lua in evidenta si ii chema la sectia de politie unde li se recomandau locuri de munca…nu puteau refuza…erau la alegere locurile de munca ,potrivit studiilor pe care le aveau…si asa toata lumea avea serviciu.Dar acum…fff dureros….

    Apreciază

  2. Narcis zice:

    Romanii care nu sveau serviciu sau nu vroiau sa lucreze , lucrau la multe cooperative, cu profil de mic mobilier, metale-tehnica , etc.si își câștigau existenta in mid cinstit. Astăzi mulți romani taie frunze la câini. Am sjuns o țara de bodyguarzi , baby-sitter, etc. Parca nu mai crea nimeni sa muncească cinstit.!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.