ISTERIA statuilor atinge paroxismul în Danemarca: Mica Sirenă, „pește rasist”!


ISTERIA statuilor atinge paroxismul în Danemarca: Mica Sirenă, „pește rasist”!

Poliția daneză anchetează un act de vandalism care a vizat celebra statuie „Mica Sirenă” din Copenhaga, ce are o înălțime de 1,25 metri, a anunțat presa locală, citată de DPA, potrivit agerpres.
Mesajul „Pește Rasist” a fost scris cu un pulverizator de vopsea pe stânca pe care a fost montată statuia, a relatat tabloidul Ekstra Bladet. Nu este cunoscut cu exactitate momentul în care a avut loc incidentul, însă celebra statuie daneză a fost de-a lungul anilor ținta unor vandali și protestatari, care au vopsit-o în diverse culori și chiar i-au tăiat capul și unul dintre brațe. La un moment dat, „Mica Sirenă” a fost drapată cu o burka.
În ianuarie, mesajul „Free Hong Kong” a fost scris cu vopsea roșie la baza statuii. „Mica Sirenă”, inspirată din povestirea omonimă a scriitorului danez Hans Christian Andersen, a fost inaugurată în portul din Copenhaga în anul 1913.
Recent, și alte statui din Danemarca au fost vandalizate, inclusiv statuia misionarului danezo-norvegian Hans Egede din Copenhaga, care a fost vopsită în roșu. Hans Egede este creditat cu înființarea orașului Nuuk, capitala Groenlandei, în 1728.
Acest articol a fost publicat în EUROPA(progresism). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la ISTERIA statuilor atinge paroxismul în Danemarca: Mica Sirenă, „pește rasist”!

  1. simona zice:

    Saracia naste demoni . Nu credeam sa apuc ziua in care sa nu mai faci diferenta intre basm si realitate . Tot ce se intimpla e o nebunie regizata .Au deschis o usa pe care intra toata prostia umana . Asta se poate intimpla cind o mare parte a planetei e semianalfabeta ,e masa de manevra .Dar nu asta-i important acum ,ci cum ne pregatim noi de lupta pe viitor . Guvernantii nostri ne pregatesc ceva special . Dar is cam prostalai ,ne ameninta ca vine virusul la toamna ,ca se stringe surubul de pe acum . Serios ? Atit sa-i duca capul ? Pai cine dracu ii va vota ? Aia de-au ramas fara locuri de munca ,batrinii pe care i-au inchis in case ? Noi care stam la usile spitalelor inchise ? Sau noi muncitorii carora ne pregatesc chestii faine in codul muncii?
    Stiam ca politicul romanesc nu sta bine la capitolul gindire ,scolarizare ( diplomele lor sunt asa cum sunt ,Traiasca scolile private care le-au dat ) ,dar sa nu ai nici siretenie ,aici e prostie pe fata .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.