Grecia sfidează UE anunțând că nu acceptă condițiile din planul de relansare post-pandemie.


„Nu vrem să ne reîntoarcem la supravegherea strictă și nepopulară impusă de UE, Banca Centrală și FMI”

Grecia sfidează UE anunțând că nu acceptă condițiile din planul de relansare post-pandemie. „Nu vrem să ne reîntoarcem la supravegherea strictă și nepopulară impusă de UE, Banca Centrală și FMI”

Grecia nu va accepta condițiile stricte impuse de Uniunea Europeană pentru folosirea fondului de urgență în cadrul planului de relansare după pandemia de COVID-19, a declarat premierul elen Kyriakos Mitsotakis pentru Financial Times într-un interviu publicat duminică.
„Grecii s-au maturizat mult. Și vrem să ne facem propriile reforme”, a anunțat șeful guvernului de la Atena. O revizuire semestrială a performanțelor economice desfășurată de Comisia Europeană a fost suficientă și nu este nevoie de „condiționalități stricte suplimentare”, a insistat el.
Mitsotakis a declarat pentru Financial Times că Grecia are „o agendă de reforme foarte agresivă” care se va concentra pe „tranziția verde”, „tranziția digitală” și încurajarea investițiilor, în parte printr-un program de privatizare.
Grecia nu se va reîntoarce la  supravegherea strictă și nepopulară impusă țării de „troica” oficialilor UE, Băncii Centrale Europene și FMI ca în timpul crizei datoriilor, „forțându-ne să facem reforme ”chiar dacă „nu a existat niciodată vreo achiziție internă, a avertizat premierul elen.
Vineri, într-o intervenție în parlament, Mitsotakis a anunțat noi măsuri în valoare de 3,5 miliarde de euro pentru a sprijini afacerile afectate de carantina impusă pentru a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus.
Grecia reușise să depășească criza a datoriei publice în 2018 și spera să înregistreze o creștere economică puternică în 2020. Însă măsurile de izolare impuse la nivel național în martie pentru a preveni infecțiile cu coronavirus au dat peste cap aceste așteptări. Acum, se așteaptă ca economia Greciei să se contracteze cu 8% până la 10% în acest an, revenind pe creștere abia din 2021.
Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Grecia sfidează UE anunțând că nu acceptă condițiile din planul de relansare post-pandemie.

 1. simona zice:

  Miram-as ca o sa mearga mai departe . Asta-i asa de ochii lumii . Bla,bla ,bla ,exact ca Italia si Spania cind tipau ca ies din UE ca nu-s bagati in seama . Mai vorbim noi ,sa vezi ce frumos o sa faca Grecia in fata alora cu puterea …la fel cum face frumos cu imigrantii . Vax .

  Apreciază

  • Citadela zice:

   Exact, una i ce tipa in fata votacilor cind se dau coiosi, si alta este discutia cind intra in colimator intre patru ochi la Brucsel. Vezi …victoras ungurul…care i mascariciul lor de fapt. Doar acasa face pe zmeul.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.