Proiectul de lege privind carantina și izolarea prevede că Guvernul poate carantina și bunurile suspecte de COVID, nu doar persoanele


Proiectul de lege privind carantina și izolarea prevede că Guvernul poate carantina și bunurile suspecte de COVID, nu doar persoanele

Guvernul a adoptat luni un proiect de lege care se referă la carantinarea, izolarea și internarea persoanelor în cazul unei epidemii. Acesta nu este valabil doar pentru pandemia de COVID-19, ci stabilește cadrul legal pentru măsurile luate în orice situație de risc biologic și epidemiologic.
Proiectul de lege adoptat luni de Guvern, referitor la carantina, izolarea și internarea obligatorie a pacienților COVID-19, prevede și carantina bunurilor. Proiectul a fost prezentat în exclusivitate de Adevărul. Proiectul de lege a fost trimis la Parlament, unde poate fi modificat de majoritatea PSD-ALDE-ProRomânia.
Astfel, Art. 2 al legii prevede că
 În înțelesul prezentei legi se definesc următorii termeni: a) „carantina persoanelor” reprezintă o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infecto-contagioase, constând în separarea fizică a persoanelor sănătoase, suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent patogen, de alte persoane, în spatii special desemnate de către autorități, la domiciliu sau în locația declarată de către persoana carantinată.
Art. 2 În înțelesul prezentei legi se definesc următorii termeni: a) „carantina persoanelor” reprezintă o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infecto-contagioase, constând în separarea fizică a persoanelor sănătoase, suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent patogen, de alte persoane, în spatii special desemnate de către autorități, la domiciliu sau în locația declarată de către persoana carantinată. b) „carantina bunurilor” reprezintă o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infecto-contagioase, prin care se urmărește separarea bagajelor, containerelor, mijloacelor de transport sau altor bunuri suspecte de contaminare.
Secretarul de stat Raed Rafat a precizat luni că proiectul de lege privind carantina, aprobat în Guvern, are o definiție a carantinei asemănătoare cu regulamentul internațional sanitar, că izolarea la domiciliu este soluția la care se va recurge doar când capacitatea spitalelor e depășită. Legea prevede și modalitățile de contestare a măsurilor de izolare și carantină. De la intrarea în vigoare a deciziei CCR privind neconstituționalitatea carantineri decisă prin ordin de ministrul, 550 de persoane au fost externate. Raed Arafat a relatat cazul unui pacient care a cerut externarea, deși necesita oxigenare.
Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Proiectul de lege privind carantina și izolarea prevede că Guvernul poate carantina și bunurile suspecte de COVID, nu doar persoanele

  1. simona zice:

    Am citit ultimele articole postate azi ,mi se ridica tensiunea la propiu . N-am timp acum pt ca sunt de dupamasa la lucru si trebuie sa plec . Dar deja nesimtirea si cretinitatea creste exponential . Asa ca toti care intrati aici pe Lupul Dacic faceti bine si comentati cele 4 articole . N-am face book(l-am considerat mereu pt refulati in diferite domenii) ,dar vad ca-i musai ,altfel n-avem cum sa facem lumea sa inteleaga . Asa ceva e noaptea mintii . Covitul lor de rahat ,e o gripa cu mult mai putin periculoasa ca si gripa din 2017 -2018 ( care mi-a rapus mama si eu n-am luat-o desii am stat cu ea ) . Alungati frica din mintile voastre ,ginditi cu creierul vostru ,nu cu al jurnalistilor si al televizorului !!!!!!!!!!Ginditi-va asa : daca miine copilul vostru ,sotia ,sotul ,mama sau tatal vostru s-ar imbolnavii ati fugii de linga ei ? Noi suntem OAMENI ,intelelegeti oameni ,noi avem minte ,compasiune ,iubire si mai presus de toate iubim LIBERTATEA . Lupule eu iti multumesc pt tot .

    Apreciază

  2. jderul zice:

    Da. Vor să facă din fărădelege lege. Niste nemernici. De 30 de ani isi ascund toate nemerniciile sub pulpana legilor strâmbe, agramte si îndoienice.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.