Cu ce se ocupă CEDO: a condamnat Bulgaria pentru că nu a recunoscut un transsexual


Imagine simbol

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) are preocupări aparte în pandemie: a condamnat Bulgaria pe motiv că ar fi încălcat drepturile unui așa zis bărbat transsexual care voia să-şi schimbe numele şi sexul feminin cu care era înregistrat oficial de la naștere.

 Cazul condamnării Bulgariei de către CEDO pentru a obliga Sofia să recunoască în acte că persoana, cetățean al țării respective, vrea să se declar bărbat și să își schimbe numele, deși era femeie, este unul demn de analele istoriei absurdului.

Un tribunal bulgar a respins cererea ”bărbatului” ca fiind legal inadmisibilă, chiar dacă a acceptat că persoana respectivă, o femeie în fapt, se consideră de sex masculin, trăieşte ca un bărbat şi a suferit o intervenţie chirurgicală la sâni.

CEDO i-a luat însă apărarea ”bărbatului” și a invocat faptul că alte instanţe bulgare au aprobat schimbări în registrele de stare civilă în cazuri similare, iar chestiunea se află în prezent în faţa Curţii Supreme de Casaţie a ţării.

Reclamantul a declarat instanţei din Strasbourg că el a vrut efectuarea operaţiei finale de schimbare de sex, dar că medicii au refuzat să o facă fără o hotărâre judecătorească ce confirmă schimbarea sa de sex.

CEDO a decis că Bulgaria a încălcat dreptul bărbatului la viaţă privată şi a dispus ţării să-i plătească 7.500 de euro (8.500 dolari) reprezentând despăgubiri pentru daune morale.

Toate aceste se întâmplă în plină pandemie, în timp ce lumea întreagă se confruntă nu doar cu efectele medicale ale coronavirusului, ci și perspectivele unei crize economice profunde cauzate de acesta.

 Daniela Porovăț.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în HOMOSEXUALI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.