Iulian Capsali: ”COLȚII DICTATURII MUȘCĂ DIN SOCIETATE”


La dentist, o tânără asistentă îmi face confesiuni: statul închisă în casă aproape două luni a avut un impact teribil asupra psihicului. E în depresie. Încă resimte trauma, care se manifestă inclusiv pe stradă. La serviciu stă permanent cu mască, i se pare îngrozitor să o poarte în magazine și în mijloacele de transport în comun. La metrou a luat amendă, de asta îi este frică să nu o mai poarte, deși știe că nu are niciun rol în protecția propriei sănătăți. Are o adevărată fobie când vede oameni cu mască mergând pe stradă. E terifiată de ce se va întâmpla cu viitorul ei, fiind singură. Mi-am adus aminte de fiul meu adolescent, Atanasie, care, la sfârșitul lunii martie, când a ieșit din casă după carantină ca să-și rezolve niște acte, s-a întors bulversat la impactul cu strada: suspiciunea și panica din spatele măștilor, filtrele de poliție și alte asemenea imagini l-au făcut să exclame că nu mai vrea să iasă din casă. Prefera atmosfera normală a căminului, ostilității brutale a orașului.

Mea culpa: nu am crezut că sunt asemenea traume între concetățenii mei, mai ales între persoanele singure. Marturia acestei fete m-a trezit. Expresia umanului nu se oprește în pragul casei, mai ales când ai o relativă armonie în interior.

O bună prietenă de familie mi-a spus, tot ieri, că a renunțat să mai plece cu familia în Grecia de teama că testul poate ieși pozitiv și de consecințele ulterioare.

A cerut cineva din guvern un studiu asupra impactului psihologic al carantinei și al războiului mediatic purtat împotriva propriului popor? Știe cineva ce impact psihologic produce masca purtată în locurile unde nu are ce căuta – pe stradă, în parcuri, în tramvai, de ex. – pentru cei care o poartă și pentru cei din jur? Nu-mi dați exemplul asiatic, vă rog! Acolo avem o cu totul altă cultură.

Nu de alta, dar legea pregătită în laboratoarele guvernamentale este o demență creată de niște psihopați siniștri, un plonjon social-politic într-o dictatură medicală din care nu ne vom putea întoarce. Legea pare secretată la o plenară a Partidului Comunist Chinez.

După cum ne atrage atenția expertul Marian Serafim, la art. 2 lit. a) prin formularea “persoanelor sănătoase, suspecte de a fi infectate sau purtătoare a unui agent patogen”, absolut oricine poate fi supus măsurilor de carantinare doar pe baza unei suspiciuni, lipsirea de libertate (căci asta este carantina) putând fi folosită politic fără nicio problemă, carantinarea putând fi folosită oricând și împotriva oricărui număr de persoane.

Mai grav, prin art. 4 din lege – ne spune expertul – în România se instituie măsuri excepționale atunci când OMS declară PANDEMIE. “Practic, dpdv legal, declarația directorului general al OMS capătă, prin această prevedere, efect de aplicare directă asupra legislației naționale, implicit asupra drepturilor și libertăților (…) Deci România, în mod unilateral, își supune decizia internă pe un aspect esențial de securitate națională unei agenții ONU care are atribuții doar de consultare și coordonare în dreptul internațional. Nici măcar Consiliul de Securitate nu ia decizii direct aplicabile intern (!)”

Marian Serafim conchide:

“Inconștiența acestui gest este depășită doar de disperarea de a avea acoperire legală pentru actele neconstituționale votate în serie până acum. ÎN VIAȚA MEA DE DIPLOMAT ȘI DE FUNCȚIONAR INTERNAȚIONAL NU AM VĂZUT AȘA CEVA” (subl.mea).

Nu poți face astfel de inginerii sociale în dispreț față de cetățean decât dacă puterea ți-a distrus complet capacitatea de a discerne. Cu o astfel de lege, poți interna cu forța orice oponent politic: trecem de la intruziunea serviciilor în actul de justiție prin protocoale secrete, la o dictatură politico-medicală pe față.

În plus, instituția OMS, de care administrația SUA s-a despărțit ieri (marți, 7 iulie) în mod brutal întrucât s-a dovedit a fi incapabilă să gestioneze o viroză, fiind și responsabilă pentru inocentarea Chinei în această criză globală cu un impact devastator asupra economiei globale și a sănătății populației bolnave care suferea de afecțiuni grave non-covid, plus un impact teribil asupra psihicului a miliarde de oameni, va deveni organismul suprastatal ce va putea impune pe teritoriul nostru național reglementări cu impact aspra libertății cetățeanului!

Pe acest fond, președintele interimar al PSD, dl. Ciolacu, printre lacrimile de crocodil, cere consultări cu “societatea civilă”. Asta cu toate că are toate pârghiile în mână, inclusiv majoritatea parlamentară, ca să blocheze această lege aberantă, totalitară. PSD face doar un joc ipocrit de imagine, mimând opoziția și votând la îndemnul Sistemului, fără excepție.

Ce se poate face în acest caz special, în care nu mai suntem, ca popor, apărați de instituții (cu excepția notabilă a Avocatului Poporului și a CCR, agresate de noul partid-stat condus de Johannis), când Parlamentul a devenit o gelatină informă? Să facem proteste pașnice în stradă și să organizăm o opoziție politică reală în acest marasm inform care sufocă viul României.

#CoalițiaPentruNațiune

Autor: Iulian Capsali

Iulian Capsali Facebook

 

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(actual). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Iulian Capsali: ”COLȚII DICTATURII MUȘCĂ DIN SOCIETATE”

 1. simona zice:

  Sti ce nu inteleg eu ? Cum poti sa ai incredere in clasa politica ,tu roman ? Treizeci de ani ,au furat ,mintit si umilit poporul asta . N-au construit scoli ,n-au facut spitale ,crese ,n-ai o autostrada ,una macar ,pt ca 200 km de asfalt si cu 10 benzi nu-i autostrada .Ti-au distrus si ce-ai avut ,ne-au plecat rudele ,copii in lumea larga .Pina cind ,pina unde,cit o sa-i mai credeti ? Au crapat ai nostrii pe capete in spitalele lor insalubre ,da insalubre si-mi mentin parerea .Si i-au durut in coate . Au dat cu noi de pamint de atitea ori ,a trebuit de atitea ori sa va reinventati ,vi s-au luat locurile de munca ,ati urmat cursuri facute de niste incompetenti ,v-ati ales cu meserii din ce in ce mai slab platite . Azi ne i-au libertatea in numele sanatatii . Eu zic sa va mai ginditi . Va simtiti mai sanatosi dragii mei acum ? Asta-i mostenirea pe care vreti sa o lasati copiilor vostri ? Frica si lasitatea ,asta-i mostenirea ? In lumea asta exista doua feluri de a murii : cind iti moare trupul si cind iti moare sufletul ( pe asta luati-o ca metafora ,sufletul e etern ). Pt trup paguba-n ciuperci ,dar cind sufletul tau amorteste nu mai esti om ,esti un vas gol surd si orb ,care va sta pitit in coltul lui sperind sa mai traiasca in mizeria crincena umana ,dar sa mai traiasca .

  Apreciază

 2. simona zice:

  A si era sa uit ,din depresie iesi cu furie . Vai sunt depresiv ! Asa si ? Trage de tine sau cum zic bihorenii ”nu te mai melestii”. Esti om ,gindeste cu neuronul tau ,nu te lasa prins in frica ,alung-o de cite ori vine ,fa ceva orice ca sa-ti tii mintea ocupata . Ei asta vor sa fim depresivi ,sa stam inchisi in case ,sa nu vorbim intre noi ,sa stam in cocon . La dracu cu coconul ,ai stat 9 luni in burta mamei tale ,acum lupta ,pt ca toata secunda vietii tale e o lupta .Suntem oameni ,suntem creatori ,ne place sa muncim ,sa facem ceva ,sa fim impreuna . Nu vedeti ca ne iau exact asta ,numai avem voie sa ridem impreuna ,sa plingem impreuna ,sa ne contrariem chiar .
  Am scris toate astea pt ca eu stiu ce usor e sa fii acolo jos ,in pozitia fetus si sa te legeni ca debilii cu toti muschii incordati . Nu vrei decit sa fii lasata in pace . La mine a durat o noapte ,spre dimineata mi-am adus aminte ca sunt om si ca trebuie sa lupt ,ca eu pot . Eram singura ,la mii de km de Romania ,de casa ,munca si cartile au fost atuul meu . Capul sus frica produce inlemnire la inceput apoi se naste : lupt sau fug . Azi numai ai unde sa fugi ,omenirea se confrunta cu acelasi rahat ,deci ? Lupti .
  Cit despre politicieni sa va intre bine in cap NU ei ne-au facut pe noi ,Noi i-am facut politicieni pe ei ,si tot noi putem sa le luam functia de zei pe care s-au cocotat .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.