Un economist trage un semnal de alarmă: «Cam 40% dintre români, peste câteva luni, se vor trezi sub pragul de sărăcie»


Profesorul Nicolae Ţăran, unul dintre cei mai apreciaţi economişti din vestul ţării, avertizează că impactul economic al epidemiei de coronavirus va fi unul mare pentru ţara noastră, cu aproximativ 40% dintre români în pericol să ajungă sub pragul de sărăcie.


Nicolae Ţăran

„În momentul în care avem o depreciere extraordinară a produsului intern brut, primul pericol pe care este necesar să-l luăm în seamă sunt disparităţile sociale. Sărăcia se va acutiza şi va deveni ceva masiv.

În cazul României, noi am avut o pătură a celor săraci situată undeva la 30-32%. Era un raport destul de mare, doar Bulgaria avea ceva peste acest procent. Media europeană era undeva la 18%. Deci, disparităţile sociale în România vor deveni şi mai mari, acesta este primul efect. Şi e dezastruos.

Foarte mulţi compatrioţi vor deveni şomeri, probabil că numărul şomerilor va atinge pragul de 2 milioane. Au fost şi până acum foarte mulţi asistaţi social, nu au lucrat, iar în acest context toate aceste aspecte vor conta.

După părerea mea, cam 40%, peste câteva luni, se vor trezi, vrând-nevrând, într-o situaţie pe care nu şi-au putut-o imagina. Vor fi sub pragul de sărăcie şi va fi necesar să fie găsite soluţii pentru ca ei să nu fie abandonaţi.

În situaţii de criză se verifică umanismul, solidaritatea şi criteriile morale care ţin o naţiune într-o anumită stare de normalitate”, afirmă Nicolae Ţăran într-un interviu pentru ziarul Adevărul.

http://www.yogaesoteric.ne

Acest articol a fost publicat în ECONOMIE ROMANEASCA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Un economist trage un semnal de alarmă: «Cam 40% dintre români, peste câteva luni, se vor trezi sub pragul de sărăcie»

  1. Sara zice:

    Vorbeste prostii.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.