Iohannis cere CCR ca elevii și studenții să aibă parte de ”educație” despre transexuali


Klaus Iohannis

Ati stat acasa la referendum? Acum vine raspunsul…

Președintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională legea care proteja elevii, interzicând aducerea în școli a subiectelor despre transexuali și schimbarea identității sexuale.

După ce Senatul, în calitate de cameră decizională a Parlamentului, a adoptat pe 16 iunie o modificare la Legea Educației Naționale care interzice referirile în școli și în universități la identitatea de gen, protejând astfel copii și mediul academic de dezbaterile despre transexuali și schimbarea identității sexuale, Klaus Iohannis a atacat astăzi legea la CCR.

Amendamentul la legea Educației proteja de fapt învățământul din România de păguboasele și nocivele discuții despre identitatea de gen ”înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

Și anume, a fost modificat articolul 7 din Legea Educației Naționale, alineatul 1, litera e, fiind votat următorul text:

”În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, inclusiv în unitățile care oferă educație extrașcolară sunt interzise:

e) activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

Klaus Iohannis se arată însă un apărător al discuțiilor despre identitatea sexuală, așa că a cerut la CCR ca legea să fie declarată neconstituțională.

Sesizarea făcută de Iohannis se prevalează de ”libertatea de conștiință”, încercând astfel să pună semnul egalității între distrugerea normalității că bărbații sunt bărbați și femeile femei sub pretextul că omul poate fi liber să se creadă ce vrea el.

Astfel, în sesizarea lui Iohannis se pretinde că legea vizată ”contravine libertății individuale de conștiință întrucât, prin această formă, dispoziția normativă este de natură să îngrădească ”libertatea de gândire și a opiniilor”. Mai mult, Iohannis aduce ca argument faptil că ”libertatea conștiinței se manifestă potrivit propriului discernământ al individului”. Problema este tocmai că a fi bărbat și a te crede femeie sau viceversa constituie o dovadă crasă de lipsă de discernământ care, în medicina clasică intra în catalogul bolilor psihice.

Dar Iohannis vrea cu orice preț ca în școli și universități să se discute despre sexul fluid și alte asemenea aberații progresiste, motiv pentru care Iohannis a transmis CCR că legea votată de Parlament ar avea caracter discriminatoriu și ar condiționa accesul la educație prin impunerea unor constrângeri în manifestarea unei teorii/opinii expres prevăzută prin lege, atât pentru beneficiari, cât și pentru furnizorii de educație. Ca și cum aberațiile despre transsexuali și schimbarea identității sexuale ar avea vreo legătură cu educația!

Totodată șeful statului afirmă că legea instituie o normă care este de natură să determine restrângerea dreptului la liberă exprimare, prin aceea că aplicarea sa se realizează în funcție de criteriul subiectiv al exprimării unei anumite teorii/opinii, într-un anumit sens, expres prevăzut de lege.

 Marius Holdean.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA (homosexuali). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.