Pr. Radu Preda, după moartea unui copil de 2 ani, plimbat între spitale:


 De la tragedia unei familii ajungi să vezi tragedia unei țări conduse de scelerați, impostori și trădători

Pr. Radu Preda, după moartea unui copil de 2 ani, plimbat între spitale: De la tragedia unei familii ajungi să vezi tragedia unei țări conduse de scelerați, impostori și trădători

Părintele Radu Preda, fost director al IICCMER, critică dur protocoalele care temporizează oferirea asistenței medicale urgențelor non-COVID, după ce un băiețel de numai 2 ani, care căzuse în piscină, a murit fiind plimbat între spitale.
Teologul a scris joi pe contul său de socializare „o predică imposibil de rostit”, în care atrage atenția că micile tragedii personale vorbesc despre marele eșec național și că „nivelul la care a coborât țesutul nostru social și instituțional reprezintă o reală, masivă, amenințare”. Pentru că, probabil, într-o țară mai puțin obsedată de rigori și frici induse, micul creștin ar fi fost salvat de sistemul medical, deși nu suferea de COVID-19. La fel ca el, și alte victime ale isteriei pandemice, a căror singură vină a fost că au venit la spital cu o afecțiune diferită de urgența zilei.
„Ce să spui la moartea unui pui de om? Cum să liniștești familia, părinții, frații și surorile lui? Dar pe bunic cum să îl consolezi? A murit ieri, la București, după o (iarăși) criminală plimbare de la un spital la altul, un băiețel de doi ani care, din neatenția celor din jur, a căzut în piscina casei și s-a înnecat. L-au resuscitat ai lui, fratele mai mare, brav, i-a aplicat masajul cardiac, mama, doctoriță, la fel. Micul lui organism a luptat aproape cinci ore.
Ambulanța a sosit după jumătate de oră, între timp, pacientul era deja la un spital din Capitală care l-a trimis la altul. Blestemul COVID-ului, dacă nu îl ai. Fără el, mori ca prostul. Dacă îl ai, moartea ta este consemnată într-o statistică, aproximativă, dar necesară pentru a face achiziții directe, fără licitații, pentru a menține la guvernare un partid fără majoritate parlamentară, pentru a amâna alegeri, pentru a face tot felul de nefăcute.
De la tragedia unei familii ajungi să vezi tragedia unei țări conduse de scelerați, de impostori și de trădători. Viitorul acestui pui de om, pe care l-am ținut și eu în brațe, nu mai contează pentru cei care înghit pe nemestecate, gârâind, halca pradei prezentului. Funcții, mandate, aranjamente, târguri, complicități, înrolări ideologice, din mers, pseudo-programe de țară, mândrii fără acoperire și cedări rușinoase.
Nu sunt pesimist, dar nivelul la care a coborât țesutul nostru social și instituțional reprezintă o reală, masivă, amenințare. Printre comentariile alarmiste, știrile catastrofice, comentariile sarcastice, declarațiile stupide, textele legislative aiuritoare, deciziile incoerente etc – printre ele se consumă viața unor oameni care, la ananghie, nu sunt nici protejați, nici apărați, nici încurajați.
Că ai o urgență, o afacere onestă sau o inițiativă, ești amânat, îndrumat către alții care, la rândul lor, nu sunt responsabili, care te trimit de unde ai plecat. România trăiește într-o buclă din care nu are puterea să se smulgă. Cu prețul că, iată, la firul ierbii, ceea ce ar fi putut rămâne un accident s-a transformat, rapid, într-o tragedie.
Dumnezeu să îl primească pe îngerul lui pământean, pe Cristian, cu brațele deschise, iar pe noi să ne lumineze, să ne întărească, să ne insufle puterea de a ne vindeca trupește și sufletește!
Amin!
(cu lacrimi)
Părintele Radu”, a scris pe Facebook preotul ortodox din Munchen, joi, după aflarea teribilei vești a morții copilului de care spitalele românești s-au spălat pe mâini.
Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pr. Radu Preda, după moartea unui copil de 2 ani, plimbat între spitale:

  1. Simona zice:

    Ori deschid spitalele,ori pleaca acasă.la ce sa i plătim?Pt a primii răspunsul ca lor le este frica de.covit?Dar noua nu ne este frica de stafilococii lor,cavaleri ,gongi nici nu mai vorbim de pregătire a.lor (mai ales noi din orasele mici)?nu practici nu mai iei bani.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.